Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:41 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Simona Halep, învinsă în optimi la Australian Open Cum a catalogat constănţeanca, în glumă, jocul Serenei Williams din setul întâi, adjudecat cu 6-1!

ro

22 Jan, 2019 00:00 1807 Marime text

Aventura numărului 1 mondial din tenisul feminin, Simona Halep, la primul turneu de Mare Şlem al anului, Australian Open, s-a oprit în optimi, după înfrângerea de ieri în faţa legendarei Serena Williams, care s-a impus în trei seturi, cu 6-1, 4-6, 6-4.
 
Americanca de 37 de ani, aflată pe locul 16 WTA, s-a impus categoric în primul set (în doar 20 de minute), însă constănţeanca în vârstă de 27 de ani a reuşit să revină în setul secund, pe care l-a câştigat, egalând situaţia. S-a intrat astfel în setul decisiv, care i-a revenit tot Serenei, deşi, la 3-2, Simona a avut trei şanse de break! Meciul a durat o oră şi 47 de minute, iar, la final, Halep a remarcat jocul în forţă al adversarei sale (cu lovituri extrem de puternice şi serviciu devastator), glumind la conferinţa de presă pe seama celor petrecute în primul set: „M-am simţit de parcă aş fi fost lovită de tren. Totul venea spre mine extrem de rapid“.

Riscă să piardă locul 1 WTA

Pentru accederea în optimi la Australian Open, Simona va primi 260.000 de dolari, însă, în urma înfrângerii de ieri (după ce, anul trecut, a disputat finala), constănţeanca riscă să piardă locul întâi în lume. Simona nu-şi face însă probleme în ce priveşte această situaţie. „Nu sunt stresată. Dacă voi pierde prima poziţie, nu e nimic, voi lupta să o recuperez. Obiectivul meu e să joc mai bine de la meci la meci. În acest moment, nu contează pe ce loc sunt. Important e pe ce poziţie mă voi clasa la finele anului. Muncesc să-mi recapăt forma“, a punctat campioana din Constanţa, care, dacă trecea de Serena Williams, o întâlnea în sferturi pe Karolina Pliskova (Cehia, 8 WTA), aceasta trecând în optimi, într-o oră, de Garbine Muguruza (Spania, 18 WTA), scor 6-3, 6-1. 

Thierry Van Cleemput, noul antrenor?

Presa belgiană speculează că Thierry Van Cleemput (cel care l-a pregătit pe David Goffin) va fi noul antrenor al Simonei Halep. Belgianul a fost în preajma Simonei Halep şi la meciul cu Serena Williams, iar pentru început el şi Simona ar urma să lucreze într-o perioadă de probă, pe parcursul turneelor de la Doha şi Dubai (de luna viitoare), pentru a vedea cum merge parteneriatul. În februarie, Simona Halep va avea în program şi participarea la meciul de Fed Cup cu Cehia. 
 
Sursa foto: Facebook (Simona Halep)          
 
Citeşte şi:
 
Prima reacție a Serenei Williams după victoria împotriva Simonei Halep „Halep este numărul unu pentru că merită”

Simona Halep, învinsă de Serena Williams în optimi la Australian Open. A fost o bătălie memorabilă, încheiată în trei seturi!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii