Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:08 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Simbol al FC Farul Constanța. „Ai fost un gladiator al fotbalului!“ S-au împlinit zece ani de la moartea lui Sevastian Iovănescu (video)

ro

30 Mar, 2020 00:00 6006 Marime text

S-au împlinit zece ani de la moartea unuia dintre simbolurile FC Farul, Sevastian Iovănescu. fost jucător, antrenor şi preşedinte executiv al clubului constănţean. Cel căruia i se spunea „Bebe“ s-a stins din viaţă la numai 56 de ani şi îşi doarme somnul de veci la Constanţa, la Cimitirul din Palas.
„Ai fost un gladiator al fotbalului, dar moartea te-a driblat uşor, zdrobindu-ţi şi sufletul tău cald, duios, pe care îl dăruiai tuturor. Rămânem toată viaţa un suspin! Fiica, soţia, familia“, stă scris la mormântul lui Sevastian Iovănescu, unde cei apropiaţi au pus şi o minge de fotbal, din marmură.
Născut la Ghelmegioaia, în judeţul Mehedinţi, pe 2 octombrie 1953, Iovănescu a jucat fotbal la Farul (sau FC Constanţa), FC Argeş, Steaua şi FC Olt. Când a murit, Sevastian Iovănescu era preşedintele executiv al FC Farul, funcţie în care fusese înscăunat cu aproape cinci luni înainte de tragicul eveniment. Iovănescu a jucat cinci ani la echipa din Constanţa - doi în prima ligă, trei în eşalonul secund - în sezoanele 1974/1975, 1985/1986, 1986/1987, 1987/1988 şi 1988/1989.
În Divizia A, a mai evoluat la FC Argeş (unde a cucerit titlul de campion, în ediţia 1978/1979, şi s-a clasat pe locul secund, în sezonul precedent), Steaua şi FC Olt. Are 357 de meciuri jucate în prima ligă şi 56 de goluri marcate. Era un mijlocaş de mare travaliu. A slujit cu credinţă clubul Farul nu numai ca jucător, ci şi ca antrenor şi conducător. A antrenat la toate nivelurile (la copii şi juniori; la Farul II - principal; la echipa mare - secund, de mai multe ori). A jucat şi la echipa naţională: la echipa mare (o selecţie), la România B (două selecţii, două goluri), la echipa olimpică (3 - 1) şi la tineret (10 - 1).
În 2009, a primit Ordinul de Merit în grad Rubin din partea Federaţiei Române de Fotbal, care, anterior, îi acordase şi titlul de maestru al sportului. Sevastian Iovănescu a activat în fotbal şi ca observator la meciuri.

Sursa foto: ZIUA de Constanța




Citește și:

Şase ani de la moartea lui Sevastian Iovănescu Fostul jucător, antrenor şi preşedinte al FC Farul, comemorat

Cu şase luni înainte de a muri, Sevastian Iovănescu a botezat o fetiţă „Nanu al meu este un înger care mă veghează“

Momente emoţionante la „Tomis Challenge Cup“, cu văduva şi câinele lui Sevastian Iovănescu (galerie foto)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii