Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:52 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Momente emoţionante la „Tomis Challenge Cup“, cu văduva şi câinele lui Sevastian Iovănescu (galerie foto)

ro

26 Aug, 2014 00:00 4616 Marime text
Prima ediţie a turneului de fotbal pentru copii „Tomis Challenge Cup“, disputat la baza sportivă a FC Farul, în memoria fostului fotbalist, antrenor şi preşedinte al clubului constănţean, Sevastian Iovănescu, a avut parte şi de momente emoţionante. La festivitatea de premiere a fost prezentă şi văduva lui Iovănescu, Alexandra, care l-a adus cu ea şi pe câinele regretatului tehnician şi oficial farist.
 
„Am rămas profund impresionată, până la lacrimi, de gestul organizatorilor turneului, de a mă invita la festivitatea de premiere. Cel care m-a sunat a fost Claudiu Moraru, fost jucător de-al lui Bebe, acum antrenor la Şcoala de Fotbal Farul 2010. A fost un copil bun şi mă bucur nespus că îi calcă pe urme lui Bebe“, a declarat Alexandra. Sevastian Iovănescu s-a stins din viaţă pe 29 martie 2010, la vârsta de 56 de ani. În ultima zi a întrecerii, dimineaţă, a fost prezentă la turneu şi fiica fostului tehnician, Alexandra, dar care, fiind handbalistă, a trebuit să plece apoi la echipa sa de la Ploieşti.

Văduva lui Bebe Iovănescu l-a avut alături de ea şi pe câinele familiei, de care fostul campion al României era extrem de ataşat. „Rexi e un caniş negru de 12 ani. E băiat. L-am primit cadou de la părinţii lui Claudiu Moraru, cu ocazia unei zile de naştere a mea, pe când căţelul avea numai o lună. Bebe îl lua mereu pe la Farul, iar Rexi se obişnuise cu arena. Îl ducea chiar şi în cantonamente. De altfel, şi acum, când l-am readus la Farul, şi-a adus aminte de locuri. Se bucura, sărea şi lătra. Ce păcat că nu mai este şi Bebe să-l vadă!“, a spus Alexandra.

Trei titluri şi multe premii speciale pentru puştii de la Farul 2010

Organizat de Şcoala de Fotbal Farul 2010 şi de Consiliul Judeţean Constanţa, „Tomis Challenge Cup“ le-a adus titlul echipelor gazdă la trei dintre cele patru categorii de vârstă la care s-a concurat: 2003 (antrenor, Cristian Carapcea), 2005 (antrenor, Doru Carali) şi 2006 (antrenor, Claudiu Moraru). La 2004, echipa pregătită (de puţin timp) de Florin Bumb, a ocupat locul 3, acelaşi pe care s-a clasat, la 2006, şi AS Performer I Constanţa (antrenori, Dumitru Antonescu şi Raj Cărăuleanu). Totodată, puştii de la Farul 2010 au obţinut şi mai multe premii speciale: la categoria 2003 - Alexandru Dogaru (cel mai bun portar); la 2004 - Ianis Mitrenca (cel mai bun portar); la 2005 - Octavian Ciocoiu (cel mai bun portar), Robert Ursache (golgheterul turneului); la 2006 - David Nicolae (cel mai bun jucător), Paul Bahnaru (cel mai bun portar). La întrecere au participat cinci cluburi din Constanța (Şcoala de Fotbal Farul 2010, FC Farul, AS Performer, Săgeata Năvodari, Sporting Năvodari) și șase din țară (Școala de Fotbal „Marius Lăcătuș“ București, AFC Comprest București, FC Voluntari - care s-a impus, cu prima echipă, la categoria 2004, CSM Focșani, Luceafărul Brăila şi Junior Galați).

„Tomis Challenge Cup“ va deveni internaţional

„Prin acest turneu, am dorit să testăm câteva dintre echipele noastre, care, din aprilie, doar s-au antrenat, susţinând numai câteva amicale. N-au fost angrenate în vreo competiţie. Am vrut să vedem valoarea şi stadiul lor de pregătire, din două motive: pe 30 august, începe campionatul de juniori C, D şi E, iar în perioada următoare, vom participa, la Tg. Mureş, la Kinder Cup, o întrecere cu peste 100 de echipe la start. Noi vom înscrie la această întrecere grupele 2002, 2003, 2005, 2006 şi 2007. La Tomis Challenge Cup am vrut să-i pregătim puţin, să-i călim pe copiii noştri în perspectiva turneului de la Tg. Mureş. A fost o competiţie reuşită, cu spirit, cu bucuria învingătorilor, dar şi cu lacrimile învinşilor. Au participat echipe bune. La anul, vrem ca turneul să devină internaţional. Deja avem confirmări de participare de la formaţii din Ucraina, Moldova şi Bulgaria. Întrecerea se va şi mări, urmând ca, pe lângă categoriile de vârstă de acum, să introducem şi grupele 2000, 2001, 2002 şi 2007. Probabil că turneul se va disputa în perioada 15 - 30 iunie 2015, pentru a beneficia şi de posibilităţi de cazare mai generoase“, a declarat Bogdan Chiriţă, managerul general al Şcolii de Fotbal Farul 2010.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii