Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:11 30 11 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fost jucător, antrenor și președinte al FC Farul Sevastian Iovănescu a fost comemorat. Șapte ani de la moartea sa

ro

06 May, 2017 14:44 4097 Marime text
Sevastian Iovănescu a fost comemorat astăzi, la șapte ani de când fostul jucător, antrenor şi preşedinte executiv al FC Farul Constanța nu mai este printre cei vii. 

Membri de familie şi prieteni ai celui ce a fost Sevastian Iovănescu.s-au strâns la mormântul său, aflat în cimitirul  din cartierul constănțean Palas și au luat parte la slujba de pomenire. Fostul mare fotbalist  își doarme somnul de veci alături de tatăl și mama sa. 
 
Cel căruia i se spunea „Bebe“ s-a stins din viaţă în seara zilei de 29 martie 2010, la numai 56 de ani. „Ai fost un gladiator al fotbalului, dar moartea te-a driblat uşor, zdrobindu-ţi şi sufletul tău cald, duios, pe care îl dăruiai tuturor. Rămânem toată viaţa un suspin! Fiica, soţia, familia“, stă scris la mormântul lui Sevastian Iovănescu, unde cei apropiaţi au pus şi o minge de fotbal, din marmură.
 
Născut la Ghelmegioaia, în judeţul Mehedinţi, pe 2 octombrie 1953, Iovănescu a jucat fotbal la Farul (sau FC Constanţa), FC Argeş, Steaua şi FC Olt. Când a murit, Sevastian Iovănescu era preşedintele executiv al FC Farul, funcţie în care fusese înscăunat cu aproape cinci luni înainte de tragicul eveniment. Iovănescu a jucat cinci ani la echipa din Constanţa - doi în prima ligă, trei în eşalonul secund - în sezoanele 1974/1975, 1985/1986, 1986/1987, 1987/1988 şi 1988/1989.
 
În Divizia A, a mai evoluat la FC Argeş (unde a cucerit titlul de campion, în ediţia 1978/1979, şi s-a clasat pe locul secund, în sezonul precedent), Steaua şi FC Olt. Are 357 de meciuri jucate în prima ligă şi 56 de goluri marcate. Era un mijlocaş de mare travaliu. A slujit cu credinţă clubul Farul nu numai ca jucător, ci şi ca antrenor şi conducător. A antrenat la toate nivelurile (la copii şi juniori; la Farul II - principal; la echipa mare - secund, de mai multe ori). A jucat şi la echipa naţională: la echipa mare (o selecţie), la România B (două selecţii, două goluri), la echipa olimpică (3 - 1) şi la tineret (10 - 1).
 
În 2009, a primit Ordinul de Merit în grad Rubin din partea Federaţiei Române de Fotbal, care, anterior, îi acordase şi titlul de maestru al sportului. Sevastian Iovănescu a activat în fotbal şi ca observator la meciuri.

Sursa foto: ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii