Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:21 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se desfăşoară duminică Maratonul Nisipului, de la Mamaia, transmite un mesaj de unitate, integritate şi mândrie naţională

ro

22 Mar, 2018 13:32 1934 Marime text
Ediţia a cincea a Maratonului Nisipului, eveniment sportiv internaţional care se va desfăşura duminică, 25 martie a.c., la Mamaia, a fost prefaţată astăzi de organizatori.

Maratonului Nisipului e unul dintre primele maratoane din Europa care se desfăşoară integral pe nisip. Până la ora actuală, peste 1.000 de sportivi din România şi din alte ţări s-au înscris la inedita cursă de la malul Mării Negre.

Evenimentul sportiv internaţional este organizat de Asociaţia Sportivă SanaSport (preşedinte, Daniel Antonaru) şi Radio Constanţa, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, Primăria Constanţa şi Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral.

Este o ediţie aniversară, la care am dorit să marcăm şi să reliefăm importanţa centenarului Marii Uniri. De asemenea, ne dorim să transmitem participanţilor un mesaj de unitate, intregritate şi mândrie naţională. În acest sens, am realizat şi un tricou tehnic pe această temă. Totodată, fiind cea de-a cincea ediţie şi pentru a promova sportul de masă, am introdus o cursă nouă, de cinci kilometri, care se adresează tuturor persoanelor iubitoare de mişcare, dornice a-şi îmbunătăţi starea de sănătate. Starea vremii nu ne va împiedica să derulăm evenimentul. În ziua evenimentului, se anunţă temperaturi atmosferice pozitive, 6 grade Celsius, cer însorit, vânt slab. Deci condiţii prielnice pentru alergare şi plimbare la malul mării. Invităm toţi constănţenii să susţină prin prezenţă acest important eveniment internaţional, a declarat Daniel Antonaru.

Maratonul Nisipului se adresează atât alergătorilor amatori, cât şi sportivilor de performanţă şi conţine patru probe competitive (maraton, semimaraton, cursa de 10 kilometri XS Sport Nutrition şi cursa populara de 5 kilometri), precum şi crosul Family Run (aproximativ 1 kilometru), care are menirea de a-i aduce mai aproape de sport, atât pe părinţi, cât mai ales pe copiii acestora.

Şi la această ediţie, părinţii împreună cu micuţii lor vor alerga la crosul Family Run, iar toate sumele obţine din vânzarea biletelor şi din donaţii sau sponsorizări vor fi direcţionate pentru reconstrucţia şi modernizarea Secţiei de Terapie Intensivă Nou-Născuţi şi a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Constanţa.

Sponsorii evenimentului au pregătit premii în valoare totală de 45.000 de lei, dintre care 11.300 de lei sunt premiile în bani acordate primilor clasaţi la fiecare cursă.

Cei prezenţi la startul cursei vor purta un tricou cu însemnele tricolorului, pentru a celebra 100 de ani de la Marea Unire.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii