Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:24 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se apropie alegerile pentru șefia FRF Gică Hagi - „E nevoie de o muncă titanică. Trebuie să resuscităm totul, de la temelie”

ro

14 Apr, 2018 15:41 2032 Marime text
Peste câteva zile, pe 18 aprilie, se vor desfășura alegerile pentru funcția de președinte al Federației Române de Fotbal.   
   
Gică Hagi, managerul tehnic al campioanei României, FC Viitorul, este de părere că, indiferent cine va ieși câștigător, misiunea noului șef al FRF va fi foarte dificilă.

Mesajul meu a fost unul clar și pertinent. Celui care va câștiga îi va fi foarte greu vizavi de resuscitarea fotbalului românesc,  de a-l aduce în top. E nevoie de o muncă titanică. Lucrul care te scoate în față e partea tehnică. Trebuie să resuscităm totul, de la temelie. Cota jucătorilor români în străinătate e foarte jos, să nu spun la un nivel critic. Strategia e una singură: să încerci să devii cel mai bun. Cel care va câștiga alegerile la FRF trebuie să fie responsabil față de rezultate. Să se gândească la faptul că e în slujba României, a spus Hagi.


Potrivit acestuia, naționale Under-21, Under-19, Under-17 și Under-15 ale României nu trebuie să aibă obiectiv doar să dea un jucător la echipa mare.

De aici trebuie plecat. Cluburile dau jucători la loturi. Până nu vom ajunge să ne calificăm nu vom ieși din situația grea în care ne aflăm. Trebuie să producem jucători campioni. Nu știu dacă în România mai există orgoliul de a fi cel mai bun. A participa e ușor, dar eu vreau să câștig. Cariera unui jucător e alcătuită din calificări și trofee. Performanță. A încerca să devii cel mai bun. Lupta e grea, trebuie să muncești mult și să ai idei clare. Dacă mă voi mai apuca odată (n.r. la echipa națională), o voi face cu acest gând. În România, trebuie să știi să contruiești succesul pe termen mediu și lung, nu să o scăldăm. Trebuie un proiect cu obiective clare. Cui zice că numai sunt copii nu-i place să muncească. Vrea doar de azi pe mâine. Cu cei de afară ne putem bate doar la nivelul echipelor naționale, a precizat Gică Hagi.


”Regele” susține introducerea tehnologiei video în arbitraj (VAR) și este de părere că mai multe schimbări de jucători în timpul unui meci de fotbal ar fi în beneficiul echipelor și al fotbaliștilor.

Poate arbitrul nu a văzut bine anumite faze, iar VAR îl ajută, e foarte bine. Imaginea te lămurește, trebuie să eliminăm orice dubiu. Devii mult mai responsabil ca arbitru. Au fost cazuri când, din cauza unor erori de arbitraj, n-au mers echipe la Mondiale. Avem lotul de peste 20 de jucători. De ce nu se fac mai multe schimbări? Sunt meciuri mai multe. Cum să-i băgăm pe jucători? Ca să dea randament, ei trebuie să joace. De ce doar trei și nu cinci, șase sau șapte? De ce la alte sporturi se poate și la noi nu? Nu e tot spectacol? Nu poți s-o ții la nesfârșit cu pedala apăsată la maximum. Ați văzut ce a pățit Barcelona. E corpul uman. Cât să duci?, s-a întrebat Gică Hagi.      


Sursa foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii