Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:42 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Săptămâna Europeană a Sportului 2023 Ion Constantinescu, glorie a Farul Constanța, omagiat la „Cupa Prieteniei Orașului Constanța“ (GALERIE FOTO)

ro

29 Sep, 2023 17:00 2013 Marime text

 
  • Între activitățile care s-au derulat cu ocazia Săptămânii Europene a Sportului 2023 s-a înscris și ediția a 13-a a „Cupei Prieteniei Orașului Constanța“ la fotbal veterani.
 
Agenția Națională pentru Sport, prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, organizează la Constanța, în perioada 23 - 30 septembrie 2023, sub egida #BeActive, Săptămâna Europeană a Sportului, ediția 2023.
 
În acest proiect, copii, părinți și bunici, deopotrivă, se bucură de sport și activități antrenante, alături de partenerii și sponsorii evenimentului. Dragostea pentru sport este recompensată nu doar cu distracție și momente memorabile, ci și cu premii surpriză. Între activitățile care s-au derulat cu ocazia Săptămânii Europene a Sportului 2023 s-a înscris și ediția a 13-a a „Cupei Prieteniei Orașului Constanța“ la fotbal veterani, organizată pe terenul SNC din Constanța de ACS Tomis Constanța (președinte, Sorin Bașturea), cu sprijinul DJST Constanța. S-au întâlnit echipele de old-boys AS Tomis Constanța și selecționata Târgoviște - Moreni, partida încheindu-se cu victoria gazdelor, scor 2-0.
 
Gol de poveste, de la centrul terenului!
 
La fiecare ediție a „Cupei“, după meci, o glorie a fotbalului constănțean este omagiată, iar acum a fost subliniată activitatea deosebită în slujba sportului a lui Ion Constantinescu (fost mare jucător, antrenor, dar și președinte al Farului Constanța), în prezent ocupându-se de activitatea de învățământ de la Academia Hagi. La momentul festiv au fost prezenți, pe lângă Sorin Bașturea, și fostul mare atlet Ilie Floroiu, Emil Ionescu, directorul executiv al DJST Constanța, Alin Larion, cadru universitar, antrenor de atletism, dar și membru în Comitetul Executiv al Federației Internaționale Sportul pentru Toți, și președinte al Comisiei de Cercetare și Educație a forului, sau Ion Bădiță, președinte Flacăra Moreni. „A fost un moment foarte frumos și emoționant. Le mulțumesc organizatorilor“, a declarat Ion Constantinescu. „«Noadă», așa cum l-au poreclit prietenii, a rămas celebru pentru unul dintre golurile de poveste din istoria FC Farul, cel de la centrul terenului, în poarta Universităţii Craiova, într-un meci la Constanţa, jucat pe 2 mai 1974!“, se arată pe pagina de Facebook a DJST Constanța.
 
Copii, părinți și bunici, prezenți în Țara Piticilor
   
Deschiderea Săptămânii Europene a Sportului a avut loc în Țara Piticilor din Parcul Tăbăcărie, participând copii de toate vârstele, alături de părinți și bunici. Flashmob-ul pregătit de dansatori din cadrul Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” Constanța a fost urmat de un Treasure Hunt, la care au participat „vânători“ de toate vârstele, recompensați la final cu premii surpriză. Au fost câteva ore de distracție și mișcare în aer liber, iar, în ziua următoare la Constanța, Cumpăna și Năvodari a avut loc evenimentul Cross by night.

Citește și:
 
Sănătate prin sport
La Cumpăna s-a desfășurat Crosul #BeActiveCumpăna

 
A fost organizat și un turneu de baschet
 
Participanții la Săptămâna Europeană a Sportului 2023 au venit să facă mișcare, să fie activi fizic și europeni prin sport, iar din programul evenimentelor nu au lipsit nici turneul de baschet #BeActive, organizat de CSS1 Constanța, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța (la care au participat cinci echipe U15 masculin). La eveniment au asistat și copiii speciali mobilizați de Asociația Down-est și Asociația Elisabeta Dragoi. De asemenea, la instituții sportive, precum CS Farul Constanța sau DJST Constanța, personalul administrativ au făcut puțină mișcare și destindere de „Ziua mișcării la locul de muncă“.
 
Traseul ștafetei
 
La tradiționala ștafetă #BeActive au participat multe structuri, sportive sau nu, de la Primăria Năvodari, Facultatea de Educație Fizică și Sport a Universității „Ovidius“ Constanța, CSS1 Constanța, Inspectoratul Județean de Jandarmi Constanța, Instituția Prefectului, Consiliul Județean, Colegiul Național „Mihai Eminescu“, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, DGASPC Constanța, CS Farul Constanța, Școala Gimnazială nr. 12 „B.P. Hasdeu“ Constanța sau DJST Constanța.  
 
Traseul ștafetei a fost punctat în „jurnalul“ ținut pe Facebook de DJST Constanța.


1. „Ștafeta #BeActive a ajuns la FEFS, predată de inspectorul Florian Adam, de la Primăria Năvodari. Felicitări și pornim spre CSS1 Constanța! 


2. Stafeta BeActive a ajuns la CSS1 Constanța. Ce bucurie! Unitate prin sport, FEFS, reprezentată de prodecan profesor doctor Alin Larion, a predat ștafeta conducerii CSS1, prof. Mircioi George și Monica Marinescu. Plecam spre IJJ Constamța prof Cristina Bujin (o atleta super) și prof. Mihaela Ispas. Respect și felicitări!


 
3. Stafeta continuă, CSS1, prin mesagerii lui. prof Cristina Bujin și Mihaela Ispas, a pornit spre Inspectoratul Județean de Jandarmi Constanța, de aici ambasadorii IJJ au ajuns la Instituția Prefectului, apoi la Consiliul Județean Constanța, unde a fost preluată de Răzvan Lungu. Felicitări tuturor! Itinerariul ștafetei continuă!
 

4. Ștafeta a fost preluată de la Consiliul Județean Constanța cu bucuria tinereții de către elevii de la Colegiul Național „Mihai Eminescu“ din Constanța, o unitate școlară cu adevărat implicată în promovarea mișcării, dar și în multiple proiecte europene de sport și tineret! Jos pălăria, CNME! Steagul Be Active va fi găzduit de Colegiul Național Mihai Eminescu.
 

5. Ștafeta își urmează parcursul, inimoșii elevi de la Colegiul Național „Mihai Eminescu“ din Constanța au pornit către Inspectoratul Școlar Județean Constanța, unde au fost primiți de inspectorul de specialitate Gabriel Georgescu și consilier Marian Tuțuianu. Nu ne-am oprit, am pornit către DGASPC Constanța, unde angajații cu bucurie au promovat mișcarea. Felicitări tuturor!
 

6. Am ajuns la DGASPC... Am schimbat impresii și, mai mult, pornim la un nou proiect sportiv împreună cele trei instituții. Mulțumim d-nului inspector Gabriel Georgescu și celor de la DGASPC!

 
7. Stafeta #BeActive la Clubul Sportiv Farul Constanța a fost cu adevărat un moment superb, cei care au fost la conducerea clubului au predat actualei conduceri: Ilie Floroiu a predate, iar Aurelian Arghir și Sorin Bașturea au preluat. Respect și felicitări!
 

8. Ștafeta a ajuns la Școala nr. 12 B.P. „Hasdeu“, prin Asociația Județeană Sportul pentru Toti, mișcare, voie bună, eveniment sprijinit de DJST Constanța (tricouri și materiale sportive).
 

9. Echipa administrativă a Direcției Județene pentru Sport si Tineret Constanța a trăit la maximum primirea Ștafetei #BeActive 2023 și a încununat momentul cu puțină mișcare și destindere de „Ziua mișcării la locul de muncă“ din proiectul Săptămâna Europeană a Sportului, implementat de Agenția Națională pentru Sport“.


 
Destinația a fost comuna Cumpăna, stafeta, purtată de Ilie Floroiu, Mariana Solomon și Marian Țuțuianu, ajungând în Campusul Școlar al Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu“, unde va rămâne până la ediția de anul viitor. Sala de sport a Campusului Școlar din localitate a fost neîncăpătoare, mulți dintre elevii liceului, dar și sportivii profesioniști sau de ocazie implicați în activitățile organizate cu prilejul Săptămânii Europene a Sportului Ediția - 2023 dorind să fie martorii emoționantei ceremonii.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (DJST Constanța)
 
Citește și:
 
UPDATE. Campania #BeActive a Uniunii Europene 2023
Sportivi ai CSM Constanța, prezenți la Colegiul „Național Mihai Eminescu“ (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii