Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:23 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reportaj al UEFA la Academia Hagi „De la început, proiectul meu a fost să investesc în tineri“

ro

12 Jun, 2019 14:01 3953 Marime text
Proiectul fotbalistic al lui Gică Hagi a atras atenţia şi forului fotbalistic european, UEFA, care a realizat un reportaj la baza Academiei Hagi, de la Ovidiu.

Gică Hagi vorbeşte despre copiii Academiei, despre mod de lucru, performanţe şi realizări, de la cele mai mici vârste până la echipa de seniori.

De la început, proiectul meu a fost să investesc în tineri. Avem peste 200 de copii şi am făcut o bază sportivă foarte bună, unde să-i formăm, să-i dezvoltăm, să-i perfecţionăm şi să le dăm o şansă. Un lucru foarte importrant e selecţia. Am căutat copii buni în toată ţara. Din cei 200, 66 îi ţinem pe casă, masă şi şcoală, într-un program comun, pentru a performa. Suntem o fabrică, producem jucători, le dăm şanse celor tineri şi la fel vom rămâne şi în continuare. Avem mulţi jucători de-ai noştri sau formaţi de noi convocaţi la toate loturile naţionale, le spune Hagi celor de la UEFA.


„Regele“ a vorbit şi despre jucători importanţi care au plecat de la FC Viitorul, precum Răzvan Marin şi Cristi Manea, fiind intervievat şi selecţionerul României, Cosmin Contra.

Academia Hagi şi FC Viitorul m-au ajutat să cresc foarte mult. La început, nu eram foarte disciplinat, dar, cu multă muncă, mi-am îmbunătăţit jocul. Iar aceasta se vede atât la echipa de club, cât şi la echipa naţională, spune Cristi Manea.


Din reportajul UEFA nu lipseşte nici Ianis Hagi, căpitanul FC Viitorul.

Este un privilegiu şi o onoare pentru mine să port acest nume. Îmi dă zi de zi motivaţie şi ambiţie. Încerc întâi să mă depăşesc pe mine însumi, să fiu mai bun meci de meci. Iar într-o bună zi să ajung la nivelul la care a fost tatăl meu şi, de ce nu, să-l şi depăşesc, a menţionat fiul „Regelui“.


Sursa foto: captură Facebook FC Viitorul   
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii