Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:29 23 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Regulamentul de folosire a Complexului stadion „Gheorghe Hagi“ va fi supus votului consilierilor locali

ro

26 Oct, 2018 00:00 1313 Marime text
Pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului Local al municipiului Constanţa se află şi mai multe proiecte de hotărâre care privesc sportul local. Şedinţa se va desfăşura miercuri, 31 octombrie, de la ora 12.00, în sala „Remus Opreanu“ a Consiliului Judeţean Constanţa.
 
Primul proiect de hotărâre vizează aprobarea regulamentului de folosire a Complexului stadion „Gheorghe Hagi“. Baza sportivă din strada Primăverii, cunoscută sub numele de „Farul“, dar în acte figurând ca „Gheorghe Hagi“, a intrat de puţin timp din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului, prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, în domeniul public al municipiului Constanţa şi în administrarea Consiliului Local.
 
Regulamentul care va fi supus dezbaterii consilierilor locali urmează a stabili raporturile dintre personalul din administraţie şi utilizatori privind utilizarea facilităţilor complexului, drepturile, obligaţiile, interdicţiile şi sancţiunile ce pot fi aplicate beneficiarului în scopul desfăşurării corespunzătoare a activităţilor sportive şi de agrement, pentru ocrotirea sănătăţii lor, precum şi în scopul respectării ordinii şi a curăţeniei în incinta bazei sportive, unde se vor putea desfăşura activităţi culturale, sportive, de agrement, dar şi alte activităţi de interes public.
 
Baza sportivă îşi propune: promovarea sportului de performanţă şi de masă, prin punerea la dispoziţie pe bază de contract / proces-verbal / cerere; deservirea unităţilor de învăţământ de pe raza municipiului care manifestă interes pentru realizarea de activităţi sportive din curricula de învăţământ, conform unui orar prestabilit; găzduirea unor competiţii sportive de interes local, naţional şi internaţional; găzduirea altor activităţi de interes pentru comunitate.
 
Administrarea şi asigurarea cadrului necesar în vederea desfăşurării în bune condiţii a activităţii specifice bazei sportive se fac de către Primăria Constanţa, prin Serviciul Administrativ Tehnico-Economic. Baza sportivă cuprinde mai multe tipuri de spaţii: cu acces cu taxă, pe bază de contract / proces-verbal sau cerere prealabilă: terenuri de fotbal, pistă de atletism, pavilion administrativ (camere de odihnă, vestiare, săli de conferinţă, cantină, saună, sală de fitness, birouri, magazii) - pentru asociaţii şi cluburi sportive; spaţii cu acces liber - pistă de atletism, pentru persoanele fizice, cu respectarea programului stabilit în urma cererilor aprobate.
În urma discuţiilor din comisiile de specialitate ce preced şedinţa de Consiliu Local, s-au stabilit, în regulament, un set de reguli ce urmează a fi dezbătute în şedinţă şi din care spicuim: „Programul de antrenamente este stabilit în funcţie de solicitările structurilor sportive, prin adrese lunare către Administraţie. Adresele se vor face până la data de 25 a lunii în curs şi vor fi aprobate de Administraţie. Pe terenuri / pistă îşi pot desfăşura activitatea una sau mai multe entităţi sportive, dacă există cooperare între acestea. Ora de închidere a căilor de acces în incinta complexului este 22.00. Persoanele fizice care doresc să utilizeze pista de atletism vor depune o cerere la administraţie, urmând a avea acces între orele 19.00 şi 22.00.
 
Accesul cu autoturismele personale se va face până la porţile din parcarea pavilionului administrativ. Accesul pe pista de alergare se face pietonal. Pe pistă nu este permis accesul cu autoturisme, cărucioare, role şi alte materiale care pot aduce deteriorări suprafeţei, cu excepţia maşinilor de întreţinere. Fumatul este interzis în interiorul bazei sportive, cu excepţia locurilor special amenajate (marcate cu inscripţia „Loc pentru fumat“). Fumatul este interzis în tribune şi în jurul terenurilor de sport. De asemenea, este interzis accesul în complex în stare de ebrietate sau sub influenţa substanţelor halucinogene. Consumul de băuturi alcoolice şi gumă de mestecat este interzis pe terenurile sportive. Consumul de seminţe este strict interzis în cadrul bazei“.
 
Tot referitor va baza sportivă, va fi supus votului consilierilor locali şi un proiect de hotărâre privind închirierea unei suprafeţe de 6 metri pătraţi din Complex stadion Gheorghe Hagi către SC Vodafone Romania SA, cu destinaţia de „staţie de bază Vodafone“.
 
Un alt proiect de hotărâre face referire la suplimentarea fondurilor financiare acordate prin HCL nr. 75/23.03.2018 din bugetul local pentru susţinerea activităţii sportive a Clubului Sportiv Farul Constanţa în anul 2018. Suma care se propune, pentru suplimentare, e de 300.000 de lei cu TVA inclus (pentru toate activităţile sportive desfăşurate în 2018). Potrivit expunerii de motive din cadrul proiectului de hotărâre, solicitarea financiară a CS Farul se bazează pe faptul că, în urma rectificării bugetare din luna septembrie 2018, Ministerul Tineretului şi Sportului a repartizat CS Farul suma de 150.000 de lei, insuficientă pentru a se putea susţine activitatea sportivă până la finele anului 2018.
 
Un alt proiect de hotărâre legat de sport e cel privind modificarea HCL nr. 274/2018 privind alocarea unei sume din bugetul local pentru finanţarea activităţii sportive a Clubului Sportiv Universitar Neptun Constanţa în anul competiţional 2018/2019. Se va supune votului participanţilor la şedinţa din 31 octombrie pasajul: „Se aprobă modificare art. 2 din HCL nr. 274/31.07.2018, care va avea următorul conţinut: «În anul 2018, structurii sportive i se va aloca, în tranşe, suma de 300.000 de lei, pentru perioada aferentă anului 2018. În anul 2019, structurii sportive i se va aloca, în tranşe, diferenţa de 500.000 de lei, penrtu perioada aferentă anului 2019»“.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii