Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:03 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reacţia lui Giani Nedelcu FC Farul, ameninţat din nou de faliment

ro

14 Oct, 2015 00:00 4100 Marime text


Nori negri plutesc iarăşi deasupra FC Farul. Tribunalul Constanţa a dispus începerea procedurii falimentului clubului de fotbal, debitor într-un dosar deschis în anul 2010. Instanţa a dat aceeaşi soluţie şi acum doi ani, însă atunci, la recurs, FC Farul a avut câştig de cauză
 
În dosarul de la Tribunalul Constanţa, care are ca obiect procedura insolvenţei, FC Farul figurează ca debitor, clubul având 106 creditori (instituţii, societăţi comerciale, foşti sau actuali jucători, antrenori şi angajaţi). Luni, 12 octombrie, instanţa a admis cererile a cinci dintre foştii fotbalişti de la Farul, privind drepturi băneşti neachitate, şi a dispus începerea procedurii falimentului. Decizia nu e însă definitivă, „marinarii“ având drept la apel, iar următorul termen fiind stabilit peste trei luni. Preşedintele Consiliului Director al FC Farul, Giani Nedelcu, a dat asigurări însă că situaţia se va reglementa şi că nu se va ajunge la faliment.
 
Cei cinci foşti jucători care au solicitat în instanţă recuperarea sumelor restante, iar Tribunalul le-a admis cererile, dispunând în consecinţă începerea procedurii falimentului, sunt Robert Neagoe, Marian Miulescu, Daniel Ochia, Marco Enciu şi Bogdan Straton.
 
Hotărârea este intermediară, iar un nou termen a fost fixat pe 18 ianuarie 2016. Iată soluţia pe scurt: „Respinge cererile creditorilor Ghinea Ionel Adrian, Stan Ilie, Dumitru Bogdan, Niţescu Costel, Ciobanu Daniel Gabriel (n.r. toţi foşti fotbalişti ai Farului), Avram Gheorghe (n.r. fost preparator fizic la Farul) şi Marian Dinu (n.r. fost antrenor) ca rămase fără obiect. Admite cererile creditorilor Neagoe Robert Gabriel, Miulescu Ionuţ Marian, Ochia Daniel, Enciu Marco şi Straton Bogdan, dispune începerea procedurii falimentului debitorului. Numeşte lichidator judiciar pe C.I.I. Căzănel Maria“, cauza fiind amânată.

FC Farul va face apel

„Aşteptăm motivarea hotărârii şi vom face apel. E vorba de drepturi contractuale neachitate. Recunoaştem că există sume restante, dar care, din punctul nostru de vedere, nu sunt la valoarea solicitată de jucători. În sezonul trecut, a fost aplicată o amendă în valoare de 25% din drepturile băneşti, întrucât obiectivul a fost clasarea pe unul dintre locurile 1-6, iar echipa a terminat pe ultimul loc în play-out. Jucătorii şi-au asumat amenda, inclusiv prin contractele dintre ei şi club. Au fost înştiinţaţi de ea, iar iniţial nu au contestat-o. Contrar ceea ce a mai apărut prin presă ieri, Farul nu a intrat în faliment, este vorba doar de începerea procedurii falimentului, decizie la care oricum vom depune recurs. Situaţia apărută nu influenţează activitatea clubului şi a echipei, care se pregăteşte şi joacă în continuare“, a declarat Auraş Braşoveanu, preşedintele executiv al FC Farul.
„Situaţia se va regla, nu e niciun fel de problemă“, a fost reacţia lui Giani Nedelcu, preşedintele Consiliului Director al clubului.

Marco Enciu - „Se puteau găsi bani şi pentru noi“

Atacantul Marco Enciu joacă în prezent la Rapid CFR Suceava şi spune că el vrea doar să-şi recupereze banii, nedorind falimentul clubului, de aceea speră ca lucrurile să se rezolve pe cale amiabilă şi să nu se ajungă la acest deznodământ. „Am de primit 26.500 de lei, neluând în calcul acea amendă de 25% de neîndeplinire a obiectivului. Nu mi se pare normal aşa ceva, e absurd. Cum să-ţi atingi obiectivul fără niciun ban, în condiţiile financiare care erau la club? Am contactat un avocat şi i-am expus situaţia. Eu vreau numai să intru în posesia banilor, nu să falimenteze clubul. Din contră, Farul a reprezentat şi reprezintă ceva pentru mine. M-am simţit bine la Constanţa, am dat goluri şi am avut o relaţie bună cu suporterii. Chiar am şi vorbit cu fanii de când s-a dat această soluţie. Să nu mi-o ia în nume de rău şi să mă înţeleagă. Am avut o discuţie cu Giani Nedelcu şi mi s-a spus că datoria faţă de mine va fi achitată, dar până acum nu s-a întâmplat aşa ceva. Cum au fost bani pentru jucătorii achiziţionaţi de Farul în vară, care am auzit că au fost plătiţi în avans, aşa se puteau găsi şi pentru noi, cei vechi“, a arătat Marco Enciu.  

Procedura falimentului, începută şi în 2013

Tribunalul Constanţa nu a dispus acum pentru prima dată începerea procedurii falimentului FC Farul. După ce, pe 21 iunie 2010, a fost deschisă procedurii insolvenţei, trei ani mai târziu, pe 11 martie 2013, instanţa a admis cererea creditoarei Direcţia Generală a Finanţelor Publice Constanţa şi a dispus începerea procedurii falimentului. Farul a făcut apel, iar pe 30 ianuarie 2014, Curtea de Apel Constanţa a admis recursul, respingând, irevocabil, ca nefondată, cererea DGFP Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • blabla 19 Jan, 2016 00:30 @catalin: jucatorii au niste contracte sclavagiste, din care nu poti sa iesi cand vrei tu sau sa cauti echipa...patronachele evazionist daca a semnat un contract trebuia sa si plateasca, nu l-a obligat nimeni sa semneze!
  • Catalin 14 Oct, 2015 13:35 Asta demonstreaza inca o data ce oameni fara caracter sunt asa zisii fotbalisti. Pai dc mm nu ai plecat dupa 3 luni in care nu ai fost platit? Aveai sansa si dreptul asta. Iar acum spui ca nu vrei raul Farului?!? Era evident, data fiind situatia despre care chiar tu faci referire, ca nu o sa-ti primesti banii. Si pana la urma pt ce sa fii platit? Pt ca te-au invins toate satele posibile si imposibile si pt ca ai facut parte din echipa cu cele mai slabe rezultate din istoria Farului?