Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:29 22 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Răzvan Florea organizează „Black Sea 10K“ Constanţa găzduieşte în premieră o cursă individuală de zece kilometri

ro

17 Sep, 2015 00:00 1447 Marime text
Cea mai importantă competiţie atletică a sfârşitului de an, „Black Sea 10K“, se va desfăşura, timp de două zile, pe 26 şi 27 septembrie, la Constanţa. Întrecerea este organizată de clubul patronat de Răzvan Florea, Atena Sport Club, finanţată prin proiectul „Constanţa te lansează la apă“ şi susţinută de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, Asociaţia Sportivă Sanasport şi Clubul Sportiv Smartatletic.

Cartierul general al competiţiei va fi în Piaţa Ovidiu, de unde se va da startul şi se va face sosirea. „Mă bucur că am reuşit să pun în practică acest proiect. Crosul Copiilor este un mod frumos de a întâmpina deschiderea noului an şcolar, iar cursa de 10 kilometri ne dorim să devină o tradiţie pentru Constanţa. Mişcarea înseamnă sănătate, iar competiţia sportivă are ca scop iniţierea, promovarea şi perpetuarea practicării acestui gen de activităţi, în mod continuu, de cât mai mulţi oameni de toate vârstele“, a spus Răzvan Florea.

Copiii concurează la patru categorii de vârstă

Ziua de sâmbătă, 26 septembrie, va fi dedicată copiilor, care se vor întrece pe un traseu în Centrul Vechi, cu start şi sosire în Piaţa Ovidiu, într-un cros pe patru categorii de vârstă: 7-8 ani (distanţă 1.000 m / start ora 10.30); 9-10 ani (distanţă 1.000 m / start ora 11.00), 11-12 ani (distanţă 1.500 m / start ora 11.30) şi 13-14 ani (distanţă 1.500m / start ora 12.00). Copiii cu dizabilităţi, indiferent de vârstă, dar sub 15 ani, au posibilitatea să aleagă categoria de vârstă la care aleargă. La înscriere, toţi copiii trebuie însoţiţi de părinte, tutore sau profesorul coordonator, care trebuie să prezinte adeverinţa medicală, o copie a certificatului de naştere pentru copilul alergător şi să semneze declaraţia pe proprie răspundere pentru minorii care aleargă. Doar copiii care au prezentat certificatul de naştere în copie vor intra în posesia premiilor. Primele cinci fete şi primii cinci băieţi de la fiecare categorie de vârstă vor fi premiaţi. Fiecare participant va primi un kit de concurs, care va conţine tricoul oficial, numărul de concurs, medalia de finisher şi diploma de participare. Înscrierea concurenţilor la „Crosul Copiilor“ se poate face până la data de 24 septembrie pe site-ul competiţiei, http://atenasportclub.ro/blacksea10k/info-crosul-copiilor/formular/. Numărul de locuri este limitat la 75 de locuri pe categorie de vârstă.

Duminică, zi specială

Duminică este o zi specială, Constanţa găzduind în premieră o cursă individuală pe distanţa de zece kilometri, sub titulatura „Black Sea 10 k“, cu startul programat la ora 11.00 şi sosirea în Piaţa Ovidiu. Întrecerea este accesibilă tuturor alergătorilor, având diferenţe minime de nivel, şi se va desfăşura pe traseul strada Mircea cel Bătrân - bulevardul Mamaia, până în dreptul Centrului de Distracţii Lake View, unde se va ajunge la jumătatea cursei şi se va face întoarcerea spre Piaţa Ovidiu, bulevardul Mamaia - bulevardul Tomis - strada Traian - Piaţa Ovidiu. Traseul de concurs va fi restricţionat parţial circulaţiei, intersecţiile fiind asigurate de voluntari şi personal de specialitate, jandarmi şi poliţie.

Cursă de ştafetă 2 x 5 kilometri

Tot duminică, de la ora 11.10, va avea loc o cursă de ştafetă 2 x 5 kilometri, traseul fiind asemănător cu cel de la cursa individuală de 10 km, cu menţiunea că întoarcerea se va face după 2,5 km, în dreptul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa. Fiecare participant va primi un kit de concurs, care va conţine tricoul oficial, numărul de concurs, medalia de finisher, diplomă de participare şi produse de la parteneri. Înscrierea concurenţilor la „Black Sea 10 k“ se poate face până la data de 24 septembrie, pe site-ul competiţiei: http://atenasportclub.ro/blacksea10k/formular/. Alegătorilor înscrişi oficial în competiţie le este recomandat să termine cursa într-un interval de două ore de la start.

Fondul total de premiere

Fondul total de premiere este de 7.500 de lei, iar primii opt clasaţi la categoria Open, atât la feminin, cât şi la masculin, indiferent de vârstă, vor fi recompensaţi cu premii în bani, după cum urmează: locul întâi - 1.000 de lei, locul doi - 800 de lei, locul trei - 600 de lei, locul patru - 400 de lei, locul cinci - 300 de lei, locul şase - 200 de lei, locul şapte - 100 de lei, locul opt - 100 de lei. Pe categorii de vârstă (Age Group), sub 19 ani (masculin, feminin), 20-29 ani (masculin, feminin), 30-39 ani (masculin, feminin), 40-49 ani (masculin, feminin), 50-59 ani (masculin, feminin), +60 ani (masculin, feminin), ştafeta feminin, masculin şi mixt, cei clasaţi pe primele trei locuri vor primi cupe, diplome şi produse. Concurenţii care vor obţine un premiu la categoria Open nu vor fi clasaţi şi la categoria Age Group.

Sursa foto: Cosmin Mihai

Ti-a placut articolul?

Comentarii