Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:34 22 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Răzvan Florea marchează, la Aqua Challenge, împlinirea a 12 ani de când a urcat pe podiumul olimpic de la Atena

ro

20 Aug, 2016 00:00 1454 Marime text


A şasea ediţie a celui mai important maraton de înot în ape deschise găzduit de România, Aqua Challenge, va avea loc sâmbătă, 20 august, de la ora 10.00, pe plaja Zoom Beach din Constanţa. Competiţia este organizată de Asociaţia Club Sportiv Atena, prezidată de singurul medaliat olimpic din istoria înotului masculin românesc, constănţeanul Răzvan Florea, în parteneriat cu DJST Constanţa şi Zoom Beach.
 
Întrecerea va avea trei probe, cea superscurtă, pe distanţa de 500 m (de la punctul de plecare se înoată către o baliză aflată la 250 m distanţă de ţărm, se ocoleşte prin partea stângă şi se revine la punctul de pornire. Pentru aceasta probă nu se impune un stil anume de înot. Este ideală pentru copii, începători şi persoane care nu au mai participat la concursuri openwater sau la antrenament de triatlon. Timpul limită în care trebuie să vă încadraţi este de o oră. Ora de start: 10.00), cea scurtă, de 1.500 de metri (de la punctul de plecare se înoată către o baliză aflată la 750 m distanţă, se ocoleşte prin partea stângă şi se revine la punctul de pornire. Recomandată persoanelor care înoată regulat. Pentru aceasta probă nu se impune un stil anume de înot. Ora de start: 10.30), şi cea lungă, de 5.000 m (de la punctul de plecare se înoată 2.500 m până la barca salvamarilor şi se revine spre start. Destinată sportivilor legitimaţi la cluburile de performanţă sau de masters sau persoanelor care pot face dovada unei participări la un maraton de înot pe această distanţă. La această probă se impune stilul de înot crawl. Timpul limită în care trebuie să vă încadraţi este de două ore şi jumătate. Ora de start: 10.30).
 
Fiecare participant va primi un kit care conţine următoarele: cască înot, voucher reducere TYR - 15%, tricoul oficial al competiţiei, baton Isostar şi cip de cronometrare. Predarea kiturilor a început ieri, când s-au putut face şi înscrieri de ultimă oră, şi sâmbătă, între orele 8.00 şi 9.30, pe plaja Zoom Beach din Constanţa.  
 
Primii trei clasaţi la fiecare categorie de vârstă, feminin şi masculin, vor primi cupe, diplome şi produse din partea partenerilor evenimentului. Sportivii clasaţi pe podium în probele de 1.500 de metri şi 5.000 de metri vor fi premiaţi cu vouchere de la Emag, dar şi cu premii în bani, în valoare totală de 4.700 de lei.
 
La startul probei de 5.000 de metri se va afla şi medaliatul olimpic Răzvan Florea, care va sărbători astfel împlinirea a 12 ani de la câştigarea medaliei de bronz în proba de 200 m spate la Jocurile Olimpice de la Atena, eveniment care a avut loc pe 19 august 2004.

Ti-a placut articolul?

Comentarii