Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:39 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Răzvan Arnăut şi Andreea Ana luptă la Budapesta pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo

ro

19 Mar, 2021 00:00 3175 Marime text
  • În Ungaria se desfăşoară în aceste zile turneul preolimpic european.
  • Legitimat la CS Farul Constanţa, Răzvan Arnăut îl are ca antrenor la club pe Grigore Gheorghe, iar la lot este pregătit de Anton Arghira şi Petre Cărare. 
  • Andreea Ana (CSA Steaua Bucureşti) e originară din Mangalia, unde a început şi a crescut în acest sport, fiind descoperită şi pregătită de Marian Oancea.
 
Loturile de lupte ale României participă în această perioadă la turneul preolimpic european, găzduit de capitala Ungariei, Budapesta. Tricolorii încearcă să obţină biletele pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.
 
Din loturile României fac parte şi un reprezentant al CS Farul Constanţa (la lupte greco-romane), dar şi, la lupte feminine, o sportivă formată la Mangalia, care reprezintă acum CSA Steaua Bucureşti. E vorba de Răzvan Arnăut (care va concura la categ. 60 kg), respectiv de Andreea Ana (care va evolua la categoria 53 kg).  
 

Vicecampion european

 
Răzvan Arnăut îl are ca antrenor la club pe Grigore Gheorghe, iar la lot este pregătit de Anton Arghira şi de Petre Cărare. Tânărul sportiv este medaliat cu argint, la categoria 60 kg, la Campionatul European Under-23 din 2019, de la Novi Sad (Serbia), a ocupat locul 5 la Jocurile Europei (2019) și aceeași poziție  la Campionatul Mondial de Juniori. Tot în 2019, la Campionatul Mondial de Seniori de la Nur-Sultan, Răzvan Arnăut a fost la un pas de calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
 

Patru medalii importante în 2019

 
La Gala Laureaţilor Federaţiei Române de Lupte pe 2019, la categoria seniori Under-23, performera anului (cel mai bun sportiv din România la această secţiune) a fost declarată Andreea Beatrice Ana. Aceasta e originară din Mangalia, unde a început şi a crescut în acest sport, fiind descoperită şi pregătită de Marian Oancea. „La cei 19 ani, e considerată o tânără speranţă a luptelor româneşti. Anul 2019 i-a adus nu mai puţin de patru medalii importante. Felicitări si succes în competiţiile viitoare!“, s-a arătat atunci pe pagina de Facebook a Federaţiei Române de Lupte. La lot, Andreea Ana e antrenată de Nikolay Stoyanov şi Adina Popescu.
 
În 2019, Andreea Beatrice a cucerit medalii de bronz la Campionatul European de seniori, la Campionatul European de seniori U-23, la Campionatul European de juniori şi la Campionatul Mondial de seniori U-23.
 

„Constanţa, o forţă în lupte”

 
La finele lui 2020, Biroul Federal al Federaţiei Române de Lupte a votat clasamentul celor mai buni sportivi ai anului trecut, conform performanțelor. În ierarhie au fost incluşi şi Florin Tiţa, dar şi Andreea Ana. „Constanța demonstrează că este o forță în lupte, prin cei doi sportivi de 10, Ana Andreea şi Florin Tiţa. Al treilea era sigur Răzvan Arnăut, dacă nu se opera anul acesta. Felicitări tuturor, viața este o luptă, deci... luptă! Numai împreună vom reuşi!”, a fost mesajul lui Vasile Vicol, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Lupte Constanţa.
 
Sursa foto: Facebook (Federaţia Română de Lupte)
 
Citeşte şi:
 
Luptători la CS Farul Constanţa
Războinicii zăpezilor! Florin Tiţa şi Răzvan Arnăut, pregătire cu lotul olimpic la Piatra Arsă


Răzvan Arnăut și Andreea Ana, în loturile olimpice de lupte ale României. Își reiau și ei pregătirea
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii