Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:42 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lupte Titluri de Maestru Emerit și Maestru al Sportului primite de reprezentanți ai Constanței (GALERIE FOTO)

ro

01 Dec, 2023 17:00 1579 Marime text

 
  • Momente speciale la finala Campionatului Național de seniori la lupte, de la Reșița.
 
Cu ocazia finalei Campionatului Național de seniori la lupte, întrecere care s-a disputat la Reșița, o parte dintre sportivii și antrenorii români au primit titlurile de „Maestru al Sportului“, „Maestru Emerit al Sportului“ precum și „Antrenor Emerit“, grație performanțelor înregistrate până acum în carieră.
 
Printre cei care au intrat în posesia acestor onorante distincții se numără și mai mulți sportivi, reprezentanți ai Constanței, fie legitimați la cluburi din Constanța, fie la alte cluburi, dar formați pe litoral. Astfel, Andreea Beatrice Ana, de la CSA Steaua București, și Răzvan Arnăut, de la CS Farul Constanța, au devenit maeștri emeriți ai sportului, iar Georgianei Antuca și Mihaelei Obreja (CSM Constanța) li s-a oferit titlul de maestru al sportului.
 
Originară din Mangalia, Andreea Ana a început luptele la Mangalia, cu antrenorul Marian Oancea, sub bagheta căruia sportiva a deprins tainele luptelor și a ajuns la performanță. Anul trecut, la festivitatea prin care Federația Română de Lupte a desemnat cei mai buni luptători români pe 2022, Andreea Ana a fost câștigătoare la performerul anului Under-23. Luptătoarea este dublă campioană europeană (atât la U-23, cât și la seniori), dar și campionă mondială U-23. În 2021, a fost desemnată sportiva anului în România, iar Răzvan Arnăut a ocupat primul loc la seniori. De curând, Ana Andreea Beatrice a cucerit aurul, devenind campioană, și la Campionatul Mondial Militar, la categoria 55 kg.
 
Pregătit la club de Grigore Gheorghe, Arnăut are în palmares, printre altele, medalia de bronz la Campionatul European de seniori. La Naționalele de la Reșița, Răzvan Arnăut a ieșit campion al României la categoria 63 kg, iar un alt sportiv de la CS Farul, Nicușor Vasilică Manolache, a obținut argintul la categoria 60 kg. „Un nou titlu de campion național vine si cu o distinctie de Maestru Emerit al Sportului. Mulțumesc, Federația Română de Lupte!“, este mesajul lui Răzvan Arnăut. 
 
La Naționalele de la Reșița, sportivii de la CSM Constanța au avut o evoluție foarte bună, câștigând șapte medalii, dintre care una de aur, una de argint și cinci de bronz. La categoria 50 de kg, cea mai valoroasă luptătoare din competiție s-a dovedit a fi Georgiana Antuca, clasată pe primul loc și câștigătoare a titlului național. La aceeași categorie, pe locul secund s-a clasat o altă luptătoare de la CSM Constanța, Nicoleta Băjan, care a devenit vicecampioană națională, după o finală disputată cu colega de club. Pe podium au mai urcat, cu medalii de bronz: Nicoleta Stamate - categoria 57 kg, Onur Pârvu - categoria 55 kg, Andrei Buruiană - categoria 60 kg, Daniel Sandu - categoria 70 kg și Denis Chirică - categoria 86 kg. În clasamentul general la feminin, CSM Constanța a ocupat locul al treilea. Antrenorii sportivilor sunt Cornelius Trucmel, Alina Ivan, Marian Oancea și Gheorghe Grigore.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Federația Română de Lupte), CS Farul Constanța
 
Citește și:
 
Andreea Ana, din nou campioană europeană la senioare! Luptătoarea din Mangalia continuă să scrie istorie
 
Gala Laureaților Federației Române de Lupte 2022. Printre performeri sunt și constănțeni (GALERIE FOTO)
 
Lupte
Constănțeanul Răzvan Arnăut a urcat pe podium și la turneul din Egipt
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii