Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:19 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rapid București, despărțire oficială de antrenorul Adrian Mutu. „Dragostea cu sila nu se poate!“

ro

08 Jul, 2023 20:30 1272 Marime text

Rapid București a anunțat în această seară despărțirea oficială de Adrian Mutu, antrenorul care a condus Rapidul în ultimele 16 luni.

Fostul mare jucător al naționalei României a sosit în Giulești în martie 2022, fiind antrenor al Rapidul în 56 de partide.

Cu Adrian Mutu pe bancă, Rapid a obținut 28 de victorii, 12 egaluri, pierzând 16 meciuri. 92 de goluri au marcat rapidiștii în aceste partide, primind 65 de goluri.

Cel poreclit Briliantul a preluat “banca” noastră înainte de Play-Out-ul sezonului 2021/22, atunci când a terminat pe poziția a noua. În stagiunea trecută, Rapid a încheiat campionatul pe poziția a cincea, fiind eliminată în grupele Cupei României.
De asemenea, trei membri din staff-ul lui Adrian Mutu nu vor mai continua în Giulești: Bogdan Pătrașcu, Alin Chița și Mihai Nădăban.
Le mulțumim tuturor pentru momentele frumoase și le urăm mult succes în continuare!, este mesajul Rapidului.


Decizia domnului Mutu de a pleca a creat multe discuții în contradictoriu în club, dar nu doresc să le detaliez. Spălarea rufelor în public nu este o atitudine pe care mi-o doresc pentru Rapid. Ce mi-ar plăcea, însă, să vă marturisesc este că în urmă cu un an și jumătate, când domnul Mutu a devenit antrenorul Rapidului, am avut unele temeri.
Plecând de la ideea că în cariera sa de jucător a fost o vedetă incontestabilă la echipele mari la care a jucat, mi-a fost teamă să nu se comporte la fel și din postura de antrenor. Am rămas plăcut surprins să descopăr un coleg matur, care a știut să se impună ca un component valoros al unei echipe, și nu ca o vedetă. Îmi pare rău că Adrian pleacă, dar dragoste cu sila nu se poate! Mulțumesc, Adrian!  Multă baftă în continuare!”, a declarant Dan Șucu, acționarul majoritar al Rapidului.

 

Îmi pare rău că Adrian a preferat un alt drum, mai ales că mai avem mai puțin de o săptămână până la startului noului sezon, dar, din păcate, clauza pe care o avea în contract ne-a făcut imposibilă misiunea de a-l convinge să rămână. Îi urez mult succes în continuare! Rapid merge, ca întotdeauna, înainte, cu un alt antrenor, pe care îl vom anunța în cel mai scurt timp. Suntem convinși că împreună cu acesta, dar și alături de suporterii noștri unici, ne vom atinge obiectivele din noul sezon”, a menționat și Daniel Niculae, președintele FC Rapid.


Adrian Mutu s-a despărțit de Rapid pentru a merge la echipa Neftchi Baku, din Azerbaidjan. În locul lui Mutu la Rapid se pare că va veni ca antrenor Cristiano Bergodi.     

Sursa foto: Farul Constanța

Citește și:


Mutu contra Dică!
În etapa a 26-a din Superligă, Rapidul joacă, vineri, în fieful ultimei clasate, CS Mioveni, care e neînvinsă în 2023
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii