Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:45 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mutu contra Dică! În etapa a 26-a din Superligă, Rapidul joacă, vineri, în fieful ultimei clasate, CS Mioveni, care e neînvinsă în 2023

ro

16 Feb, 2023 12:02 1507 Marime text
Adrian Mutu / Nicolae Dică
  • Implicată în bătălia pentru vârful clasamentului, Rapidul vine să recupereze punctele pierdute acasă cu FCU Craiova 1948, care a câștigat cu 2-1 în Giulești.   

Etapa a 26-a a Superligii începe vineri, 17 februarie, zi în care sunt programate două meciuri. În a doua partidă, ultima clasată primește vizita Rapidului, echipa de pe locul patru.

De la ora 17.00, Chindia Târgoviște (locul 10, cu 29 de puncte) se duelează pe teren propriu cu Universitatea Cluj (locul 14, cu 24 de puncte). În etapa precedentă, Chindia a remizat în deplasare cu Sepsi Sfântu Gheorghe, în timp ce U Cluj a realizat același scor, în propriul fief, cu CS Mioveni. Neînvinsă în 2023, formația târgovișteană a acumulat opt puncte în cele patru jocuri oficiale din acest an, în urma a două victorii și a două egaluri. Cătălin Căbuz, de la Chindia, a fost desemnat portarul etapei a 25-a a Superligii, anunțată de Liga Profesionistă de Fotbal. „Deşi a încasat două goluri, a avut șapte intervenţii spectaculoase prin care a salvat un punct pentru târgovişteni“, s-a menționat pe site-ul oficial al LPF.  
 
Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

Într-un clasament al punctelor obținute acasă, Chindia se află pe locul 15, cu trei victorii și cinci remize în 12 meciuri. Cel mai bun marcator al Chindiei, cu șapte goluri, este Doru Popadiuc, acesta fiind urmat de Daniel Popa, care a înscris de șase ori până acum.

„Va fi un meci dificil, cu o echipă în formă, care are două victorii și două egaluri în acest an. E o echipă care are încredere, iar situația din clasament îi permite să joace mai relaxat. Va fi un meci de luptă, ei joacă destul de simplu, dar foarte eficient. Au în față 3 jucători care pot face diferența dacă nu suntem atenți. Cred că vom arăta mai bine, în afara de jocul de la Craiova noi am avut tot timpul inițiativa și am avut ocazii. Am văzut o stare de spirit mai bună și o formă sportivă bună, chiar mai bună decât săptămâna trecută. Asta îmi dă speranțe că nu vom putea bate de la egal la egal cu Chindia. În ceea ce privește defensiva, reacția când pierdem mingea, avem mici probleme. Noi ne-am concentrat pe construcție, atac și să recuperăm foarte sus“, a declarat Ioan Ovidiu Sabău, antrenorul U Cluj, potrivit site-ului oficial al clubului.

În ultima zi a perioadei de transferări, FC Universitatea Cluj a achiziționat trei jucători, Dan Nistor, Ivan Martic și Ivan Goranov. „Dan Nistor e un jucător de atac, un jucător care arată calitate atunci când are mingea. Poate lua responsabilitățile de pe umerii acelor jucători care nu au experiență. De la el așteptările sunt mari. Are și experiență, a jucat și la echipa națională. E un jucător care îmi doresc să ne ajute. A venit cu entuziasm și e un mare câștig pentru noi. Cu el a fost o situație de ultim moment. Ne-a fost propus și imediat mi-am dat acordul. În ce-l privește pe fundașul stânga Ivan Goranov, când am negociat cu el și când l-am urmărit, juca într-un sistem cu 3 fundași. E un jucător cu tehnică bună, cu profil ofensiv. Poate juca și ca mijlocaș“, a spus Ioan Ovidiu Sabău, conform sursei citate.

Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

În al doilea meci al zilei de vineri, ultima clasată, CS Mioveni, întâlnește pe teren propriu Rapidul. Și echipa argeșeană este neînvinsă cu noul antrenor, Nicolae Dică, pe bancă, în 2023 realizând două victorii și două egaluri. În runda precedentă, Mioveni a făcut 2-2 în deplasare cu U Cluj, în timp ce Rapidul, aflată în bătălia pentru vârful clasamentului, vine să recupereze punctele pierdute acasă cu FCU Craiova 1948, care a câștigat cu 2-1 în Giulești.   

„Ne așteaptă o partidă importantă, cum sunt toate de altfel. Întâlnim o echipă de tradiție a fotbalului românesc, foarte bună, cu jucători valoroși și experimentați, care își dorește câștigarea campionatului. Antrenorul Adrian Mutu are ambiție și își dorește să facă performanță, așa cum a reușit și ca fotbalist. Este clar că plecăm cu șansa a doua, ca la toate jocurile, dar încercăm să ne agățăm de ea, atât cât e. Sperăm să obținem un rezultat pozitiv. Important e să facem ce am pregătit“, a punctat Nicolae Dică.

„Va fi un meci deschis. Cel puțin în ultimele etape, CS Mioveni a practicat un fotbal deschis. Nu a mai fost acel joc cu cinci fundași practicat înainte, cu diferinți antrenori. Ne-am întâlnit de multe ori, chiar și în amicale. Ne cunoaștem, de aceea va fi și mai greu. Suntem foarte concentrați și conștienți de dificultatea acestui meci, de aceea vom da totul ca să câștigăm“, a menționat și Adrian Mutu.

Originari din Pitești, Nicolae Dică și Adrian Mutu au fost colegi de echipă, la FC Argeș sau la echipa națională.  
      
Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!
 
Sâmbătă, echipa de pe locul întâi, cu 52 de puncte, Farul Constanța, revine pe teren propriu, după egalul din deplasare din runda trecută, 0-0 cu FC Argeș. „Marinarii“ întâlnesc, de la ora 20.00, Petrolul Ploiești, a șaptea clasată, cu 33 de puncte, echipă care are un nou antrenor, Florin Pârvu, și care, în runda precedentă, a învins cu 2-0 acasă FC Hermannstadt.

Partida va avea loc pe stadionul central din baza Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi, de la Ovidiu. Prețul biletelor de intrare pentru acest meci este următorul: 100 de lei - Tribuna 0, 80 de lei - Tribuna 1, 60 de lei - Tribuna 2 și 30 de lei - Peluze. Biletele se pot achiziționa online, de pe site-ul bilete.ro, dar și din rețeaua de magazine bilete.ro: Germanos, Vodafone, Inmedio&Relay și Poșta Română. De asemenea, biletele se pot procura de la Pop-up Store-ul Farul, deschis în City Mall Constanța, dar și de la Farul Cafe, din incinta bazei Academiei Hagi. În ziua jocului, casele de bilete de la stadion se vor deschide începând cu ora 18.00, iar accesul fanilor în stadion va fi permis de la ora 18.30. Copiii sub 7 ani au intrarea gratuită însoțiți de un părinte care și-a achiziționat un bilet de intare la acest meci. În tur, echipa constănțeană s-a impus cu scorul de 3-1. 
 
Vezi oferta Superbet pentru duelul cu Petrolul!
  
Program etapa a 26-a
 
Vineri, 17 februarie
Chindia Târgoviște – Universitatea Cluj (ora 17.00)
CS Mioveni – Rapid București (ora 20.00)
 
Sâmbătă, 18 februarie
FC Hermannstadt – UTA (ora 14.30)
Farul Constanța – Petrolul Ploiești (ora 20.00)
 
Duminică, 19 februarie
CFR Cluj – FC Argeș (ora 17.00)
FCSB – Universitatea Craiova (ora 20.00)
 
Luni, 20 februarie
FC Botoșani – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (ora 17.00)
FCU Craiova 1948 – FC Voluntari (ora 20.00).

Clasament: 1. Farul - 52p, 2. CFR Cluj - 50p, 3. FCSB - 47p, 4. Rapid - 45p, 5. Universitatea Craiova - 44p, 6. Sepsi - 37p, 7. Petrolul - 33p, 8. U Craiova 1948 - 30p, 9. FC Botoșani - 30p, 10. Chindia - 29p, 11. FC Voluntari - 26p, 12. FC Argeș - 26p, 13. FC Hermannstadt - 25p, 14. U Cluj - 24p, 15. UTA - 23p, 16. CS Mioveni - 17p.
 
• Echipale clasate pe locurile 1-6 la finele sezonului regular intră în play-off (în care se joacă tur-retur, în total zece etape).
• Formațiile de pe locurile 7-16 vor continua în play-out (în care va fi manșă unică, în total 9 etape).
• Cine se clasează pe locul 1 în play-off, campioana României, participă în Liga Campionilor, iar locul 2 și 3 din play-off în Conference League.
• Locul 3 din play-off va juca baraj cu câștigătoarea barajului dintre locurile 1 si 2 din play-out pentru un loc în Conference League.
• Locurile 9 si 10 din play-out retrogradează direct. Locurile retrogradabile 7/8 din play-out joacă baraj cu locurile 3/4 din Liga 2.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (CS Mioveni, Rapid 1923)

Citește și:
 
Farul Constanța
Surpriză pentru Gheorghe Hagi. „M-a emoționat 200%! A fost unul dintre idolii mei, cu care am crescut“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii