Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:34 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Superliga Chindia Târgoviște, echipă neînvinsă în 2023, joacă sâmbătă în „vulcanul“ din Giulești

ro

24 Feb, 2023 10:47 1558 Marime text
Toni Petrea, antrenorul Chindiei Târgoviște
 
  • Rapidul trage pentru o clasare cât mai înaltă în play-off, iar, după două etape în care victoria i-a ocolit, jucătorii pregătiți de Adrian Mutu vor să le ofere iar fanilor un succes.

Etapa a 27-a a Superligii este deschisă astăzi de două partide (FCU 1948 Craiova - CS Mioveni și UTA - Farul Constanța), iar sâmbătă, 25 februarie, continuă cu alte trei confruntări.

Ziua începe, la ora 14.30, cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (locul 6, cu 38 de puncte) – FC Hermannstadt (locul 11, cu 26 de puncte), în care gazdele, care luptă cu prima șansă de a ocupa locul 6, ultimul care asigură calificarea în play-off, au doar varianta victoriei, pentru a păstra distanța față de echipa de pe poziția a șaptea, de care le despart momentan cinci puncte. În etapa precedentă, ambele adversare au înregistrat egaluri: Sepsi 1-1 în deplasare cu FC Botoșani, iar FC Hermannstadt 0-0 acasă cu UTA.

De la ora 17.00, se joacă Universitatea Cluj (locul 14, cu 25 de puncte) - FC Botoșani (locul 9, cu 31 de puncte). Echipa gazdă e în zona minată a clasamentului și speră să urce în ierarhie cu o victorie, având un moral bun după ce, în etapa precedentă, a obținut un punct pe terenul Chindiei Târgoviște. FC Botoșani a câștigat primele două meciuri din 2023, dar de două etape nu a mai cunoscut gustul victoriei (egal și înfrângere).   

Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

Partida care închide ziua de sâmbătă, de la ora 20.00, este Rapid București (locul 4, cu 46 de puncte) - Chindia Târgoviște (locul 10, cu 30 de puncte). Giuleștenii trag pentru o clasare cât mai înaltă în play-off, iar, după două etape în care victoria i-a ocolit (0-0 pe terenul lui CS Mioveni și 1-2 acasă cu FCU 1948 Craiova), jucătorii pregătiți de Adrian Mutu vor să le ofere iar fanilor un succes. În cele cinci meciuri din 2023, Rapid are două victorii, două egaluri și un eșec și vor înfrunta o formație neînvinsă până acum în noul an (două victorii și trei egaluri), Chindia continuând parcursul bun sub comanda antrenorului Toni Petrea. Formația târgovișteană a remizat cu același scor, 2-2, în precedentele două meciuri din Superligă (acasă cu Universitatea Cluj și în deplasare cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe).  
 
Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!
 
După o lungă perioadă de indisponibilitate din pricina unei accidentări, Jayson Papeau va fi în lotul pentru partida cu AFC Chindia, după mai bine de 4 luni! De asemenea, Antonio Sefer va reveni după suspendarea din meciul cu Mioveni, în care Răzvan Onea a primit cel de-al patrulea cartonaș galben al sezonului și va lipsi contra Chindiei. Cei doi au fost în această săptămână alături de suporteri, la casa de bilete, dând autografe, făcând poze și vânzând bilete pentru meciul de sâmbătă. Portarul Rapidului, Horațiu Moldovan, este integralist în sezonul 2022/23. Goal-keeper-ul a bifat toate minutele din actuala stagiune, 2340, fiind unul dintre cei șase jucători din Superligă ce au reușit această performanță. În cele 77 de meciuri disputate pentru Rapid, Horațiu a primit 72 de goluri.

„Vom juca pe un stadion frumos, cu o atmosferă frumoasă, dar ostilă nouă“ 
 

„Ne așteaptă un meci greu, cu o echipă care are drept obiectiv o clasare cât mai bună în play-off. Rapidul are tot ce îi trebuie pentru acest lucru. Vom juca pe un stadion frumos, cu o atmosferă frumoasă, dar bineînțeles, ostilă nouă. Trebuie să fim pregătiți din acest punct de vedere. Vrem să jucăm cât mai bine, să facem un meci bun și să venim acasă cu puncte, dacă se poate. Va fi greu, vom avea un final de sezon regular. Nimeni nu cedează, toată lumea vrea să scape de retrogradare. Chiar și echipele care aparent ocupă poziții retrogradabile joacă un fotbal bun. Mă gândesc la play-out, probabil vom avea cel mai disputat play-out din ultimii ani“, a spus antrenorul Chindiei, Toni Petrea, potrivit paginii de Facebook a clubului târgoviștean.

  
Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

Liderul clasamentului, Farul Constanța, joacă astăzi, de la ora 20.30, în deplasare, cu UTA, echipa de pe locul 15, penultimul. În ultimele 16 partide jucate în actualul sezon în Superligă, formația arădeană are o singură victorie (3-1 acasă cu FC Botoșani, pe 11 februarie 2023), în rest bifând șase egaluri și nouă înfrângeri. De cealaltă parte, echipa de pe litoral, care are cea mai scăzută medie de vârstă din campionat (22 ani şi 8 luni), a pierdut o singură partidă din ultimele șase (0-3 la Ovidiu cu CFR Cluj, pe 23 ianuarie), în rest înregistrând trei succese și două remize. Farul are cea mai mare forță ofensivă din campionat, înscriind 49 de goluri (37 dintre ele fiind din acțiune). Duelul antrenorilor, Laszlo Balint (UTA) – Gheorghe Hagi (Farul), e nedecis până acum, cu două remize albe (ambele în ediţia 2021/2022). În actuala stagiune, formația de pe litoral a utilizat 35 de jucători, 14 dintre ei fiind autohtoni născuţi după 1 ianuarie 2000.
 
Vezi oferta Superbet pentru duelul cu UTA Arad!
 
UPDATE:

Program etapa 27
 
Vineri, 24 februarie
 
FCU 1948 Craiova – CS Mioveni 2-1
UTA – Farul Constanța 0-1
 
Sâmbătă, 25 februarie
 
Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – FC Hermannstadt 2-1
Universitatea Cluj – FC Botoșani 2-0
Rapid București – Chindia Târgoviște 2-0
 
Duminică, 26 februarie
 
FC Voluntari – Universitatea Craiova 1-0
FC Argeș – FCSB 1-2
 
Luni, 27 februarie
 
Petrolul Ploiești – CFR Cluj 2-5.
 
Clasament: 1. Farul - 58p, 2. CFR Cluj - 56p, 3. FCSB - 51p, 4. Rapid - 49p, 5. Universitatea Craiova - 45p, 6. Sepsi - 41p, 7. U Craiova 1948 - 36p, 8. Petrolul - 33p, 9. FC Botoșani - 31p, 10. Chindia - 30p, 11. FC Voluntari - 29p, 12. U Cluj - 28p, 13. FC Hermannstadt - 26p, 14. FC Argeș - 26p, 15. UTA - 24p, 16. CS Mioveni - 18p.
 
FC Hermannstadt a fost sancționată cu deducerea a nouă puncte, conform hotărârii Comisiei pentru Acordarea Licenţei Cluburilor din 13 decembrie 2022.
 
• Echipele clasate pe locurile 1-6 la finele sezonului regular intră în play-off (în care se joacă tur-retur, în total zece etape).
• Formațiile de pe locurile 7-16 vor continua în play-out (în care va fi manșă unică, în total 9 etape).
• Cine se clasează pe locul 1 în play-off, campioana României, participă în Liga Campionilor, iar locul 2 și 3 din play-off în Conference League.
• Locul 3 din play-off va juca baraj cu câștigătoarea barajului dintre locurile 1 si 2 din play-out pentru un loc în Conference League.
• Locurile 9 si 10 din play-out retrogradează direct. Locurile retrogradabile 7/8 din play-out joacă baraj cu locurile 3/4 din Liga 2.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: captură Facebook (AFC Chindia Oficial)
 
Citește și:

UTA - Farul Constanța, în Superligă
Hagi - „Sperăm să facem un meci foarte bun și să ne întoarcem acasă cu puncte“ (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii