Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:31 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marele derby! Primele două clasate se duelează în Giulești Farul vrea să-și consolideze poziția de lider. Rapid - „Îi așteptăm, să vedem care pe care!“

ro

21 Oct, 2022 00:00 1631 Marime text

 
• „Marinarii“ au cinci puncte avans față de formația din capitală și, indiferent de rezultat, vor rămâne pe locul întâi și după această etapă.
• În runda trecută, ambele adversare de vineri au câștigat cu același scor, 2-0: Farul acasă cu Universitatea Cluj, Rapid în deplasare cu FC Hermannstadt.
• În jumătate dintre partidele disputate până acum în acest sezon (șapte din 14), echipa de pe litoral nu a primit gol!  
 
Etapa a 15-a a Superligii, ultima din turul sezonului regular, aduce în lumina reflectoarelor marele duel dintre primele două echipe din clasament, Farul Constanța și Rapid București. Partida se joacă în Giulești, vineri, 21 octombrie, de la ora 20.30. „Marinarii“ au cinci puncte avans față de formația din capitală (33 - 28) și vor să-și consolideze poziția de lider. Oricum, indiferent de rezultat, Farul va rămâne pe locul întâi, cu titlul de campioană de toamnă.
 
În etapa trecută, ambele adversare de vineri au câștigat cu același scor, 2-0: Farul acasă cu Universitatea Cluj, Rapid în deplasare cu FC Hermannstadt. Farul a realizat contra „șepcilor roșii“ a cincea victorie la rând în Superligă și a treia consecutivă fără gol primit, în ultimele cinci partide având golaverajul 11-1! „Marinarii“ au cel mai bun golaveraj (27-10), cea mai mare forță ofensivă (27 de goluri) și a doua apărare a campionatului. Totodată, echipa de pe litoral totalizează cele mai multe victorii (zece) și e singura echipă cu numai o înfrângere. Farul e neînvinsă pe teren propriu până acum în acest sezon, cu șase victorii și două egaluri în opt meciuri, golaveraj 14-3.
 
„Mergem să câștigăm“
 


În jumătate dintre partidele disputate până acum în acest campionat, șapte din 14, echipa de pe litoral nu a primit gol!  

„Va fi un meci frumos, pe un stadion nou. Se întâlnesc cele mai bune echipe din campionat în momentul de față. Mergem să luăm cele trei puncte. Că jucăm în deplasare sau acasă, pentru noi contează mai puțin. Încercăm să ne impunem, trebuie să avem personalitate. Nu va fi ușor. Cu siguranță, întâlnim o echipă foarte bună, care e pragmatică, stă bine în teren, știe fotbal. A făcut lucruri bune, dar și noi arătăm bine. Vom vedea. Pe băncile tehnice stau doi decari, e vorba de creativitate, tactică, disciplină, detalii, meciuri pregătite bine, că venim din Italia amândoi“, a punctat Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului.
 
„Partida din Giulești va fi foarte frumoasă. Sperăm să terminăm câștigători“, a spus mijlocașul farist Andrei Artean. „Vom da tot ce avem mai bun și sperăm să învingem“, a menționat un alt mijlocaș de la Farul, Alexi Pitu.
  
„Vrem să vedem la ce punct suntem“
 
„Nu este o luptă între generații, ci una între Rapid și Farul. E un meci foarte important, mai ales pentru noi, cu atât mai mult cu cât jucăm pe Giulești. De abia îl așteptăm. Farul are un parcurs foarte bun și nu dorim decât să învingem și să obținem cele trei puncte. Nivelul de dificultate a partidei nu poate fi pus în discuție, întâlnim echipa de pe primul loc. E un meci complicat, dar suntem extrem de motivați. La fiecare meci încercăm să demonstrăm că suntem echipa mai bună. Următoarele patru meciuri, contra unor echipe foarte bune, ne vor da niște răspunsuri de care avem nevoie pentru a pregăti echipa spre obiectivul nostru. În meciul cu Farul vrem să vedem la ce punct suntem. Ne dorim să rămânem acolo sus și să micșorăm distanța dintre noi și ei. Farul e campioană de toamnă și a ne măsura forțele cu o asemenea echipă e binevenit. Eu abia aștept asemenea meciuri, de aceea m-am apucat de antrenorat. Astfel de partide sunt plăcute și spectaculoase. Duelul cu Hagi va fi frumos, cum a fost și când eram fotbaliști. Hagi face de mulți ani o treabă foarte bună la Farul, înainte Viitorul, a câștigat și trofee, a format o grămadă de jucători. Este un antrenor foarte bun, care cred că are și un avantaj asupra noastră, a tuturor, un confort psihologic dat de faptul că e și antrenor, și patron, neavând presiune. Pe care o am doar eu. Însă voi încerca să-i fac față cât mai mult și să rezist. Sigur, aceasta nu ne împiedică să câștigăm partida. Le transmitem un mesaj adversarilor: Îi așteptăm pe Giulești, să vedem care pe care“, a declarat Adrian Mutu, antrenorul Rapidului.
 
„Înainte, marinari!“
 
Suporterii constănțeni se mobilizează de mult timp pentru a merge în număr mare la meci, iar în mai multe puncte, atât în Constanța, cât și în Mamaia, au afișat bannere cu mesajul „Toți în Giulești!“. Fanii au anunțat că, pentru deplasare, sunt pregătite patru vagoane de tren, iar, în caz de nevoie, numărul va fi suplimentat.  
 
„Sună adunarea în anturajul tău și veniți la meciul Rapid - Farul din data de 21 Octombrie, Vineri, ora 20:30. Veniți la ora 16.00 (cel târziu) în Gară! Plecarea va avea loc la ora 16:37 din Gara Constanța, așadar veniți cu măcar 30-45 minute înainte de plecare. Întoarcerea va avea loc imediat după meci (aproximativ 23:30). Nu uitați să aveți la voi tricoul / bluzonul negru, steagul și eșarfa / fularul. Hai Farul! Înainte, marinari!“, se arată, printre altele, pe pagina de Facebook „Peluza Marină - Farul“.       
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Farul Constanța, captură Facebook (FC Rapid 1923) și ZIUA de Constanța

 
Citește și:
 
„Toți în Giulești!“. Banner în Mamaia, pe pasarelă! Fanii Farului se mobilizează pentru meciul cu Rapid (GALERIE FOTO + VIDEO)

Gică Hagi - „Suntem încrezători, dar și conștienți că întâlnim o echipă foarte bună“ (VIDEO)
 
Gică Hagi, nemulțumit înaintea meciului cu Rapid
„Pentru unul e odihnă, iar pentru altul să facă 400 de kilometri“ (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii