Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:53 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Duel Ioan Ovidiu Sabău - Adrian Mutu în Universitatea Cluj - Rapid. Începe etapa a 23-a a Superligii

ro

26 Jan, 2023 11:28 1991 Marime text

 
• În runda precedentă, prima din 2023, ambele adversare au câștigat, Rapid 3-0 pe teren propriu cu Sepsi Sfântu Gheorghe, iar U Cluj a dispus acasă de FC Voluntari, scor 2-1.
 
Etapa a 23-a a Superligii începe vineri, 27 ianuarie, cu o întâlnire de tradiție a fotbalului românesc, Universitatea Cluj - Rapid.
 
Confruntarea este programată de la ora 20.00 și va prilejui și un duel, de pe banca tehnică, între doi foști mari fotbaliști ai României, Ioan Ovidiu Sabău (antrenorul gazdelor) și Adrian Mutu (principalul rapidist). Aflate în poziții opuse în clasament, Rapid pe locul 4, cu 41 de puncte, U Cluj, pe 14, cu 22 de puncte, ambele echipe sunt avide de puncte, având însă obiective opuse. Giuleștenii trag la podium, iar o victorie îi urcă pe locul trei, în timp ce clujenii sunt în luptă pentru evitarea retrogradării. Atât gazdele, cât și oaspeții au însă un adversar în plus, starea terenului de joc.   
 
„Pe lângă faptul că ne așteaptă un meci dificil, ne vom confrunta și cu o suprafață de joc foarte grea, astfel că va fi o seară extrem de complicată pentru noi. Trebuie să fim gata de muncă, gata de luptă, să acceptăm condițiile existente și să jucăm cum trebuie, pentru a obține victoria și a da continuitate rezultatelor pozitive. Nu avem ce să facem cu terenul de la Cluj, din păcate în 2023 ne întâlnim și cu asemenea situații. Cu siguranță, spectacolul va avea de suferit. Sper să nu plouă ori să ningă până vineri, pentru că lucrurile s-ar complica și mai mult. Atât noi, cât și adversarii nu vom putea probabil să exprimăm cel mai bun fotbal, din cauza gazonului, dar asta e situația, nu avem ce să facem. Nu e loc pentru a ne plânge mai mult decât trebuie. Va trebui să facem meciul potrivit pentru a obține victoria și în aceste condiții“, a declarat Adrian Mutu. 
 
Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

În etapa precedentă, prima din 2023, ambele adversare au câștigat, Rapid 3-0 pe teren propriu cu Sepsi Sfântu Gheorghe, iar U Cluj a dispus acasă de FC Voluntari, scor 2-1. În urma acestor partide, doi jucători de la Rapid, portarul Horațiu Moldovan și atacantul Marko Dugandžić, și unul de la U Cluj, fundașul stânga Dorinel Oancea, au fost incluși în echipa ideală a etapei. „În ziua în care a împlinit 25 de ani, Horaţiu Moldovan a bifat un nou meci fără gol primit. Prinde pentru a șasea oară «Echipa etapei»“, „Dorinel Oancea a făcut excelent ambele faze de joc. A avut cel mai bun index InStat dintre toţi jucătorii careu au evoluat pe postul său - 252“ și „Marko Dugandžić a reuşit unul dintre cele mai rapide hat-trick-uri din ultimii ani. A ajuns la 23 de goluri marcate în cele 52 de jocuri disputate în Superliga României, dintre care 12 sunt înscrise în acest sezon“, se arată pe site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal.
 
Xian Emmers, mijlocașul Belgian al Rapidului, s-a referit și el la un meci foarte dificil vineri, la Cluj-Napoca, „având în vedere condițiile de joc și starea terenului“. Va fi o confruntare de luptă. Cel mai important e să jucăm ca o echipă, uniți. Dacă va fi așa, posibilitatea de a câștiga e foarte mare. Avem un moral ridicat după victoria cu Sepsi. Am făcut un meci foarte bun, cu risipă de efort și energie, așa trebuie să jucăm și acum. Să evoluăm la fel și acasă, și în deplasare“, a menționat Emmers.
 
Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!
 
Din ambele tabere, au plecat jucători față de runda trecută. Astfel, Jakub Vojtuš s-a transferat de la Rapid la Politehnica Iai (Liga a 2-a), unde va fi coleg cu alți doi foști giuleșteni, Erik Finica și Cătălin Hlistei. De cealaltă parte, FC Universitatea Cluj a ajuns la un acord cu formația poloneză Korona Kielce pentru transferul lui Marius Briceag (30 de ani). „Marius Briceag a sosit la «U» la începutul acestui sezon. Fundașul care evoluează în banda stângă a strâns 24 de prezențe în tricoul «alb-negru», marcând unicul său gol în partida câștigată de «studenți» cu FC Hermannstadt. Clubul nostru îi mulțumește pentru munca depusă la «U» și îi dorește mult succes în viitor!“, este mesajul clubului de la poalele Feleacului. Doi jucători ai lui U Cluj, Ovidiu Bic și Mamadou Thiam, se numără printre evidențiații etapei cu numărul 22. Cu 92 de pase precise, mijlocașul central Bic a fost pe primul loc la acest capitol în runda precedentă. Pe parcursul jocului cu FC Voluntari, Mamadou Thiam a trimis trei șuturi pe spațiul porții, având cea mai bună cifră la această categorie.
 
Revenit în antrenorat după mai mulți ani, Ioan Ovidiu Sabău a avut un redebut cu victorie pe banca clujeană, la meciul cu FC Voluntari, astfel că U are un moral bun pentru partida cu Rapid. „Au crezut foarte mult că pot obține această victorie și au dat mai mult decât pot în momentul de față. Asta înseamnă mult pentru grup, pentru echipă, pentru mine, dar și pentru suporteri. E însă doar o victorie, atât, trebuie să ne continuăm munca. Suntem încă departe de ce trebuie să arătăm. Trebuie să muncim mai mult și să fim realiști. Ne dă încredere acest succes. Poziția din clasament nu e una care să ne facă să ne relaxăm. Rolul meu e să-i motivez în continuare, să vină cu plăcere la antrenament, să fie extrem de motivați și să o ia de la capăt. Cu terenul nu avem ce să facem. Rolul meu e să antrenez echipa și să o salvez, alții sunt responsabili de teren. Nici arena de antrenament nu e cu mult mai bună. E o perioadă în care terenurile se strică, plouă foarte mult. Dar nu vreau să-i critic pe alții că nu-și fac treaba, pentru că nu știu exact care e situația, toate amănuntele, de ce terenul arată așa“, a menționat Sabău.
 
Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!
 
Adrian Mutu a vorbit și despre duelul tehnic cu Ioan Ovidiu Sabău. „Am vorbit cu el în cantonament, îl respect foarte mult, a revenit în antrenorat și a schimbat deja sistemul tactic al echipei, probabil și abordarea. Are o mentalitate de fotbalist mare. Încet-încet, va încerca să-și pună amprenta și pe jocul echipei. A început și cu o victorie, au un moral bun. Abia aștept să ne întâlnim ca adversari. Sper să câștig. Va fi un meci greu pentru ambele echipe. Important e să fim atenți, concentrați și să profităm de orice greșeală a adversarului ori situație care să ne permită să luăm avantaj“, a spus „Briliantul“.
 
Întrebat dacă Rapid are o presiune în plus pentru faptul că n-a mai bătut în deplasare de patru meciuri, Mutu a răspuns: „Nu, iar dacă e să iau și jumătatea plină a paharului, nici nu am pierdut în acest interval. Ne dorim continuitate în victorii, ceea ce ne-ar menține în primele trei. Atât la Arad, cât și la Cluj-Napoca nu e terenul care să avantajeze o echipă care se bazează pe un joc de pase, combinativă, ca a noastră. Trebuie să aplicăm altă strategie și vom încerca să scoatem maxim din acestă confruntare“.
 
Programul complet al etapei:
 
Vineri, 27 ianuarie
Universitatea Cluj – Rapid (ora 20.00)
 
Sâmbătă, 28 ianuarie
UTA – CS Mioveni (ora 14.30)
Petrolul Ploiești – Chindia Târgoviște (ora 17.00)
Universiattea Craiova – FC Hermannstadt (ora 20.00)
 
Duminică, 29 ianuarie
FC Argeș – FC Botoșani (ora 13.30)
Sepsi OSK – FCU 1948 Craiova (ora 16.00)
FCSB – Farul (ora 19.00)
 
Luni, 30 ianuarie
FC Voluntari – CFR Cluj (ora 20.00).
 
Vezi oferta Superbet pentru derbiul cu FCSB!
 
Clasament: 1. CFR Cluj - 47p, 2. Farul - 45p, 3. FCSB - 41p, 4. Rapid - 41p, 5. Universitatea Craiova - 38p, 6. Sepsi - 32p, 7. Petrolul - 30p, 8. FC Voluntari - 26p, 9. FC Hermannstadt - 24p, 10. U Craiova 1948 - 24p, 11. FC Argeș - 24p, 12. FC Botoșani - 24p, 13. Chindia - 22p, 14. U Cluj - 22p, 15. UTA - 20p, 16. CS Mioveni - 12p.
 
Echipale clasate pe locurile 1-6 la finele sezonului regular intră în play-off (în care se joacă tur-retur, în total zece etape).
Formațiile de pe locurile 7-16 vor continua în play-out (în care va fi manșă unică, în total 9 etape).
Cine se clasează pe locul 1 în play-off, campioana României, participă în Liga Campionilor, iar locul 2 și 3 din play-off în Conference League.
Locul 3 din play-off va juca baraj cu caștigatoarea barajului dintre locurile 1 si 2 din play-out pentru un loc în Conference League.
Locurile 9 si 10 din play-out retrogradează direct. Locurile retrogradabile 7/8 din play-out joacă baraj cu locurile 3/4 din Liga 2.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: capturi Youtube (Liga Profesionistă de Fotbal)
 
Citește și:
 
Farul Constanța. Hagi, după eșecul usturător cu CFR Cluj
„Această înfrângere e o lecție importantă pentru noi“ (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii