Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:34 22 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Proiectul „Rugby-ul, valori pentru viaţă” ACS Rugby Team Constanţa organizează etapa a doua a „Cupei Verii” (galerie foto)

ro

18 Jun, 2016 00:00 866 Marime text

ACS Rugby Team Constanţa (preşedinte, Florian Constantin) organizează sâmbătă, 18 iunie, pe terenul de rugby „Mihai Naca“ din Constanţa, etapa a doua a „Cupei Verii“ la mini-rugby, în cadrul proiectului „Rugby-ul, valori pentru viaţă“, care se desfăşoară la categoriile de vârstă Under-10, Under-12 şi Under-14.
 
Runda de sâmbătă a fost programată în intervalul orar 9.00 - 11.00. Vor participa aproximativ 300 de copii, cu vârste cuprinse între 9 şi 14 ani, de la cele cinci centre de dezvoltare din judeţul Constanţa. La finalul competiţiei, copiii vor primi răcoritoare şi dulciuri.
 
La prima etapă a „Cupei Verii“, la U-10, câştigătoare a competiţiei a fost o selecţionată formată din copii din Cumpăna şi Constanţa (scor 10-5), urmată de cei din Ghindăreşti şi Năvodari-Corbu-Săcele. La U-12, s-a impus selecţionata formată din copii din Medgidia, urmată de Năvodari-Corbu-Săcele, scor 20-15, şi Mangalia. La U-14, pe primul loc s-a clasat selecţionata formată din copii din Cumpăna şi Constanţa (scor 35-20), urmată de Mangalia, Năvodari-Corbu-Săcele şi Ghindăreşti.

Obiectivele proiectului „Rugby-ul, valori pentru viaţă” 

„Cupa Verii” reprezintă una dintre activităţile principale ale proiectului „Rugby-ul, valori pentru viaţă”, ale cărui obiective sunt:
1. Creşterea nivelului de educaţie, de socializare şi a stării de sănătate a copiilor şi a elevilor, prin practicarea jocului de rugby;
2. Promovarea locală a rugby-ului în cadrul şcolilor, al familiilor şi al mass-media;
3. Crearea unei imagini pozitive pentru rugby, ca fiind un sport de fairplay, deşi promovează contactul fizic în joc;
4. Promovarea unor calităţi esenţiale ale acestei discipline sportive ca: tenacitate, angajament fizic şi spirit de organizare;
5. Selecţionarea şi pregătirea elevilor cu calităţi deosebite pentru jocul de rugby privind accederea în loturile naţionale.

Răspândire în tot judeţul 

Responsabili cu alcătuirea selecţionatelor sunt Dumitru Barbu (la U-10), Adrian Tinca (la U-12) şi Nicolae Mocanu (la U-14). În afară de aceşti antrenori ai selecţionatelor, în judeţul Constanţa s-au constituit cinci zone în care selecţia şi pregătirea copiilor sunt conduse de antrenori coordonatori, cate unul pentru fiecare regiune, respectiv Constanţa, Năvodari - Săcele - Corbu, Harşova - Ghindăreşti - Mihail Kogălniceanu, Medgidia şi Mangalia. Coordonatorii zonelor îşi selecţionează jucătorii din trei până la cinci unităţi şcolare aflate în arondarea lor.

Ti-a placut articolul?

Comentarii