Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:47 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primul turneu de Grand Slam al anului Simona Halep debutează luni la ediţia 2021 a Australian Open

ro

08 Feb, 2021 00:00 3043 Marime text
 
  • În primul tur la Australian Open 2021, Simona Halep se va duela cu australianca Lizette Cabrera.
  • Aflată pe locul 140 WTA, adversara constănţencei este beneficiara unui wild card la turneul de la Antipozi.
  • Până acum în acest an, Simona Halep a mai disputat patru partide. 
 
Simona Halep debutează luni, 8 februarie, la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului.
 
Aflată pe locul doi în clasamentul mondial şi a doua favorită a întrecerii, campioana din Constanţa o va întâlni în turul inaugural pe australianca Lizette Cabrera (140 WTA), partida începând la ora 10.00 (ora României) şi fiind transmisă pe Eurosport 1. Cabrera este beneficiara unui wild-card, iar cele două jucătoare se vor întâlni în premieră cu această ocazie în circuitul profesionist. 
 

„Când mi-e frig, aşa păţesc”

 
„Prima rundă e mereu periculoasă. Nu am mai jucat până acum împotriva lui Lizette Cabrera, nu o ştiu. I-am urmărit însă puţin jocul şi mă voi pregăti bine, voi fi concentrată. În meciul cu Alexandrova am avut ceva probleme cu spatele, de la aerul condiţionat. Am făcut tratament, nu sunt îngrijorată, dar voi avea grijă. Când mi-e frig, aşa păţesc. Sunt obişnuită însă, m-am confruntat cu o problemă similară şi anul trecut, la Roland Garros”, a declarat Simona Halep. 
 

„Sper să joc cel mai bun tenis al meu”

 
Constănţeanca are în palmares două trofee de Grand Slam (Roland Garros 2018 şi Wimbledon 2019), iar la Australian Open a disputat finala în 2018 şi semifinala în 2020. „Mă bucur să fiu din nou în Australia. Sper să joc cel mai bun tenis al meu. Mereu am avut evoluţii bune aici. Mă gândesc la rezultatele din anii trecuţi, dar nu vreau să pun presiune pe mine. Vreau să mă bucur de tenis în fiecare partidă”, a mai spus Simona, care s-a înscris la Australian Open şi în proba de dublu feminin, în care face pereche cu o australiancă de numai 16 ani, Charlotte Kempenaers-Pocz, aflată pe locul 92 în ierarhia ITF a junioarelor.  
 

A învins liderul mondial

 
În acest an, campioana din Constanţa a mai disputat patru partide, toate în Australia: o partidă demonstrativă, la Adelaide, în care a învins-o cu 3-6, 6-1, 10-8 pe australianca Ashleigh Barty cea care conduce ierarhia WTA; şi trei oficiale, în cadrul Gippsland Trophy, de la Melbourne (la care a fost principala favorită) - 6-4, 6-4 cu rusoaica Anastasia Potapova (101 WTA); 6-2, 6-4 cu Laura Siegemund, din Germania (51 WTA); 2-6, 1-6 cu rusoaica Ekaterina Alexandrova (33 WTA), cap de serie numărul 9, într-o partidă în care Simona nu a fost însă la capacitate maximă, acuzând, încă din primul set, acele probleme medicale.
 
Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii