Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premii de 5.000 de euro la întrecerea de la Mamaia La Maratonul Nisipului concureazã și sportivi din Coreea, Japonia sau Camerun

ro

11 Apr, 2014 00:00 1799 Marime text
Maratonul Nisipului, primul eveniment sportiv de acest gen din Europa organizat în întregime pe nisip, se va desfãșura mâine și poimâine, pe plaja de la Mamaia. La prima ediție a competiției s-au înscris, printre numeroși iubitori ai sportului din mai multe orașe ale țãrii, și sportivi de pe alte meleaguri: Coreea de Sud, Japonia, Camerun, Franța și Portugalia. Organizat de Asociația Sportivã Sanasport, în parteneriat cu Direcția Județeanã de Sport și Tineret Constanța și Administrația Bazinalã de Apã Dobrogea-Litoral, maratonul se bucurã de participarea și de susținerea a sute de oameni care și-au confirmat deja prezența.

Competiția se adreseazã atât alergãtorilor amatori, cât și sportivilor de performanțã care au posibilitatea de a opta pentru mai multe curse, precum: proba de maraton individual pe distanța de 42,195 kilometri (patru bucle), proba de semi-maraton individual pe distanța de 21 de kilometri (douã bucle), proba de maraton ștafetã pe distanța de 4 x 10,55 kilometri (o buclã), cursa individualã pe distanța de 10 kilometri (o buclã) și cursa popularã pe distanța de 5 kilometri (jumãtate de buclã). Startul va fi dat din dreptul Radio Vacanța. O buclã reprezintã distanța de la start pânã la punctul intermediar de întoarcere (5 kilometri) și înapoi. În cadrul evenimentului va avea loc și o cursã popularã de 5 kilometri, care se va desfãșura mâine, începând cu ora 11.00.

„Evenimentele sportive de acest gen au menirea de a aduna laolaltã iubitori ai sportului care, deși initial nu se cunosc între ei, ajung ulterior prieteni datoritã pasiunilor comune pentru sport. De reținut este cã toate acțiunile organizate de Sanasport nu se adreseazã exclusiv sportivilor de performanțã, ci tuturor celor care vor sã-și îmbunãtãțeascã starea de sãnãtate sau vor sã socializeze prin sport. În acest sens, în nume personal, îi învit pe toți constãnțenii sã participe gratuit la cursa popularã, deoarece, pe lângã distracție, vor avea parte și de premii-surprizã din partea organizatorilor“, a declarat președintele Asociației Sportive SanaSport din Constanța, Daniel Antonaru. Sponsorii evenimentului au pregãtit, atât pentru participanții la cursa popularã de mâine, cât și pentru cei înscriși la competițiile de duminicã, premii substanțiale în bani, echipamente sportive, alimente, pachete de consultații medicale gratuite, lecții de dans, pachete de acces gratuit la un centru de divertisment de tip paintball / airsoft și premii surprizã. Premiile au valoarea totalã de 5.000 de euro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii