Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:43 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pompier la ISU „Dobrogea“ Ștefan Orza, primul luptător constănțean care va evolua în promoția Glory. „Din Moșneni, Constanța, România - în toată lumea!“

ro

07 Feb, 2023 00:00 9802 Marime text

 
  • În viața de zi cu zi, Ștefan e lucrător ISU „Dobrogea“ Constanța, la Secția de Pompieri Mangalia.
 
Tânărul luptător constănțean Ștefan Orza, de la clubul Sharks Gym, face un pas mare în cariera sa, urmând a evolua în cea mai mare promoție de kickboxing din lume, Glory!
 
Originar din satul constănțean Moșneni, Ștefan a plecat de jos, iar munca din sala de antrenament i-au adus victorii mari în ring, unde e neînvins, dar și supranumele de „Diamantul“, având, la puțin peste 20 de ani, o frumoasă perspectivă în sportul de contact. În viața de zi cu zi, Ștefan e lucrător ISU „Dobrogea“ Constanța, la Secția de Pompieri Mangalia.
 
„Pensie lungă, moşu nostru!“
Ştefan Orza, luptător şi pompier. A fost coleg la salvatori cu tatăl său, care i-a predat ştafeta (galerie foto)


„Din Moșneni, Constanța, România - în toată lumea. Glory Kickboxing. Glory 84 Rotterdam, Olanda. Doamne ajută! Sharks Gym Constanța“, a postat Ștefan Orza pe Facebook.  „După ce Mădălin Pîrvulescu a semnat cu una dintre cele mai puternice promoții de MMA din lume, KSW, a venit rândul lui Ștefan Orza sa reprezinte clubul nostru, Sharks Gym Constanța, și România în promoția Glory, cea mai puternica promoție de kickbox din lume! Sharks Gym Constanța are doi luptători în două promoții de top! We are Sharks Gym Constanța“, este mesajul lui Daniel Asaftei, antrenorul lui Ștefan Orza. „Primul luptător constănțean care va lupta în Glory Kickboxing: Ștefan Orza, antrenat de Daniel Asatfei!“, a subliniat realizarea tânărului luptător și celebrul Alex Filip, și el de la Sharks Gym, sportiv care, anul trecut, a disputat ultimul său meci din carieră.  
 
Sharks Gym Constanța
Ștefan Orza și Alex Filip, nominalizați pentru superlativele sezonului 2022 în promoția Dynamite Fighting Show

 
Cuvinte de laudă la adresa lui Ștefan Orza, dar și a unui alt luptător român care a semnat cu Glory, Sorin Caliniuc, a avut și Daniel Ghiță. „Mulțumim din suflet pentru cuvintele frumoase! Este o plăcere și onoare să fiu apreciat și recunoscut de o legendă a kickboxing-ului mondial“, a răspuns Ștefan Orza, care a primit și alte mesaje de încurajare din partea celor apropiați: „Să îl susținem pe Ștefan Orza, el este primul luptător din Constanța care va debuta în Glory Kickboxing, un copil plin de talent care a plecat de jos și a muncit pentru cariera lui, îți țin pumnii, Fane!“, „Succes maxim!“, „Bravo, Ștefan, asta da realizare. Nu te opri prea curând!“, „Succes, te sustin 1000%!“ sau „Felicitări, Ștefan! Mult succes si Doamne Ajută!“. 

„Glory, fosta Glory World Series, este o promoție internațională de kickboxing cu sediul în Singapore, care este deținută de Pierre Andurand. Este cea mai mare companie de promovare a kickboxingului din lume și include pe lista sa câțiva dintre luptătorii de cel mai înalt nivel din sport. Compania are, de asemenea, birouri internaționale în Denver, SUA, și Amsterdam, Țările de Jos. Glory produce evenimente în întreaga lume care prezintă șapte divizii de greutate (șase divizii masculine și o divizie feminină). Începând cu 2022, Glory a organizat peste 80 de evenimente. Primul eveniment a avut loc în 2012 la Stockholm, în Suedia“, se arată pe Wikipedia.
 
UPDATE
Ștefan Orza, de la Sharks Gym Constanța, a câștigat centura la Colosseum Tournament

 
În 2022, Ștefan Orza și-a continuat seria victoriilor la profesioniști, ajungând la 17 succese în 17 partide disputate până acum în carieră. Anul trecut, Ștefan a susținut patru meciuri pe reguli de K1 și nu le-a dat nicio șansă adversarilor. În luna mai, la București, la debutul în promoția condusă de Cătălin Moroșanu, Dynamite Fighting Show, constănțeanul a întâlnit un adversar mai experimentat și cu mai multe partide la activ, suceveanul Andrei Ostrovanu (29 de ani), în fața căruia Ștefan, zis și „Diamantul“ din Constanța, a realizat o prețioasă victorie, la decizie, după trei runde.
 
A urmat, în luna august, la Brașov, Gala Colosseum Tournament 34, la care Ștefan Orza a câștigat piramida de patru de la categoria 77 kg. În finală, Orza l-a învins pe constănțeanul Mădălin Crăciunică (28 de ani), după ce, în semifinală, dispusese de Anghel Cardoș (36 de ani), de la Friends Gym. „Le mulțumesc tuturor pentru sprijinul necondiționat și pentru efortul depus“, a declarat Ștefan Orza. „Vă mulțumesc celor care sunteți alături de noi! După muncă și răsplată! Suntem Sharks Gym Constanța“, a punctat și Daniel Asaftei.
 
Ştefan Orza, luptător la Sharks Gym Constanţa
Povestea unui tânăr din Moşneni care a devenit dublu campion mondial la Kempo (galerie foto)


Ulterior, în luna octombrie 2022, Ștefan Orza a luptat pentru centură la categoria 77 kg în gala Colosseum Tournament, în main event-ul evenimentului, în fața campionului Alexandru Amariței. Gala s-a desfășurat în Sala Sporturilor „Elisabeta Lipă“ din Botoșani. Iar Ștefan a obținut centura, devenind astfel campion al categoriei 77 kg, după ce a câștigat meciul la decizie. „Un Main Event de mare excepție, Stefan Orza, care a învins într-o singură noapte pe cei mai importanți pretendenți ai titlului de campion al diviziei 77 kg, intră în arena Colosseum Tournament pentru a ataca centura în față campionului Alexandru Amariței. Cine va fi câștigătorul?“, a fost mesajul de pe pagina de Facebook a promoției, înainte de meci.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Ștefan Orza)
 
Citește și:
 
Finală constănțeană în piramida de la 77 kg a Colosseum Tournament. Ștefan Orza, învingător. „Diamantul“ are victorii pe linie! (GALERIE FOTO)
 
Luptătorul de la Sharks Gym Constanța
Ștefan Orza, victorie importantă contra lui Andrei Ostrovanu, la debutul în Dynamite Fighting Show (GALERIE FOTO + VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii