Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:53 27 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pilotul campion din Mangalia Emil Ghinea a urcat în premieră pe podium la open în Campionatul Național de Super Rally (galerie foto)

ro

17 Aug, 2021 00:00 2343 Marime text

 
  • Competiția Super Rally se derulează exclusiv pe circuit stradal urban.
  • La Deva, primii trei la open au fost Jerome France (Formula Renault), Dani Oțil (Radical SR4) și Emil Ghinea (Norma M20F).
  • În paralel cu întrecerea de Super Rally, pilotul din Mangalia evoluează și în Campionatul Național de Viteză în Coastă.
 
Etapa a treia a Campionatului Național de Super Rally, ediția 2021, i-a adus clasări foarte bune pilotului din Mangalia Emil Ghinea, dar și o premieră în carieră: prezența pe podium în clasamentul general (open) al competiției.
 
Super Rally se derulează exclusiv pe circuit stradal urban, iar la runda a treia, de la Deva, primii trei la open au fost Jerome France (Formula Renault), Dani Oțil (Radical SR4) și Emil Ghinea (Norma M20F). Au participat 34 de piloți, iar spectacolul a fost total, de altfel Super Rally fiind o întrecere recunoscută pentru show-ul pe care îl oferă. Grație unei noi evoluții de top, Emil Ghinea a mai ocupat locul trei la clasă (E2-SC), dar și la categoria 2. „Sunt mulțumit de parcursul pe care l-am avut la Deva, cu atât mai mult cu cât e prima dată când urc pe podium și la Open la Super Rally. De altfel, acesta a fost targetul meu pentru Deva. În această întrecere, particip pentru distracție și pentru spectatori. Sunt foarte mulți fani pe margine, iar competiția beneficiază de o mediatizare deosebită. Mașina e capricioasă anul acesta, mă mai încurcă, iar la Deva m-am confruntat cu ceva probleme tehnice la ultima trecere. Sunt încă în procesul de învățare, da familiarizare, cu Norma, de upgradare“, a declarat Emil Ghinea.   
 
Primele două etape din Campionatul Național de Super Rally s-au derulat la Mangalia și Tg. Mureș, iar după Deva mai urmează două runde, la Craiova și București, la care va evolua și Emil Ghinea, care va face astfel un campionat complet.

 
Clasări fruntașe și la Viteză în Coastă

 
În paralel cu întrecerea de Super Rally, pilotul din Mangalia evoluează și în Campionatul Național de Viteză în Coastă, tot cu bipostul Norma M20F, la aceeași grupă E2-SC. În CNVC, Emil Ghinea este multiplu campion al României în anii trecuți, iar în acest moment ocupă poziții fruntașe, și la clasă, și la open. Din campionat s-au derulat cinci etape (Cheile Grădiștei, Râșnov, Rânca, Reșița și Sinaia), iar până la final mai sunt trei (Baia Mare, Câmpulung Muscel, Poiana Brașov). „Baia Mare este circuitul meu preferat. Voi încerca să obțin un rezultat foarte bun“, a precizat Emil Ghinea. Acesta a urcat pe podium la clasă de trei ori până acum în acest sezon (la Cheile Grădiștei, Râșnov și Sinaia), iar de două ori a ocupat poziția a patra la open, clasări mulțumitoare, având în vedere raportul putere - greutate oferit de bipostul pilotului din Mangalia în comparație cu bolizii de care beneficiază în competiție ceilalți sportivi. Obiectivul lui Emil în acest sezon de CNVC este o clasare pe podium la grupă. „Le mulțumesc partenerilor pentru susținere în sezonul 2021“, a adăugat Emil Ghinea.   

 
E multiplu campion național


 
Pilotul din Mangalia a încheiat ediția 2020 a Campionatului Național de Viteză în Coastă pe locul 4 la grupa E2 - SC, bilanț pozitiv, în condițiile în care Emil a condus un alt bolid, bipostul Norma M20F, după zece ani de participare la competiții cu un turism! Între 2011 şi 2014, sportivul a condus în curse o maşină Renault 5GT Turbo, iar din 2014 a pilotat un Renault Clio V6 Trophy. Sezonul competiţional 2019 i-a adus campionului din Mangalia trei prezenţe pe podium la Gala Campionilor FRAS: locul 1 în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, la clasa E2-SH-3000 (noua denumire a grupei H, clasa 3), locul 1 în Campionatul Naţional Super Rally, la grupa 3A (maşini peste 300 CP, cu o singură punte motoare) şi locul 3 pe echipe, cu Auto Speed Team Mangalia. Medalia de aur din stagiunea 2019 de la Viteză în Coastă este a patra în competiţie pentru Emil Ghinea (după cele din anii 2011, 2013 şi 2014), Emil având în palmares şi trei medalii de argint (în 2012, 2015 şi 2018)!  
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. 

Sursa foto: Facebook (Emil Ghinea, Dumitru Alina)

 
Citește și:
 
Emil Ghinea, clasare mulțumitoare în Campionatul Național de Viteză în Coastă. Mesajul pilotului din Mangalia
 
A pilotat din nou bolidul Renault Clio V6 Trophy
Pilotul Emil Ghinea, pe podium la prima etapă a Campionatului Național de Super Rally (galerie foto)

Ti-a placut articolul?

Comentarii