Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:21 29 11 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A pilotat din nou bolidul Renault Clio V6 Trophy Pilotul Emil Ghinea, pe podium la prima etapă a Campionatului Național de Super Rally (galerie foto)

ro

28 Aug, 2020 00:00 3576 Marime text
  • La etapa de la Deva a Campionatului Național de Super Rally, Emil Ghinea a ocupat locul secund la clasa 3 B.
  • O problemă tehnică l-a împiedicat să se clasese și în primii cinci la general.
  • În acest week-end, pilotul din Mangalia revine la Viteză în Coastă, concurând la etapa de la Baia Mare.
 
S-a derulat, la Deva, prima etapă a noii ediții a Campionatului Național de Super Rally, iar pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, multiplu campion național la viteză în coastă, a urcat pe podium, ocupând locul secund la clasa 3 B.

În ierarhia generală, campionul de pe litoral a ocupat poziția a opta. Emil Ghinea își fixase ca obiectiv să intre în primii cinci la general și atingea cu siguranță acest target dacă nu avea ghinionul să se confrunte cu o problemă tehnică. Ce s-a întâmplat? Pe o frânare, înainte de finiș, s-a rupt axul pivotului de la roata dreapta spate. S-a lucrat apoi pentru remedierea defecțiunii, însă nu s-a reușit, lipsind o mică piesă, uitată la Mangalia! În aceste condiții, Emil nu a mai putut merge în finală. „În acest an, se pare că se strică mereu câte ceva la mașini, atât la Norma M20F (n.r. bipostul cu care concurează la Campionatul Național de Viteză în Coastă), cât și, acum, la Renault Clio V6 Trophy“, a declarat Emil Ghinea, care, la Deva, a pilotat din nou bolidul cu care a cucerit multe titluri la CNVC.

„Îmi place, e sufletul meu“

„A fost puțin ciudat la început să conduc Renault Clio V6 Trophy venind de pe Norma M20F, însă m-am reobișnuit rapid. E ca mersul pe bicicletă. Nu aveam cum să uit această mașină, cu care am realizat atâtea succese. Îmi place, e sufletul meu. Mi-a fost dor să urc în ea. Mi-a părut rău că nu am putut să le ofer și mai mult la Deva spectatorilor. Merg dezinvolt, la spectacol, în Campionatul Național de Super Rally. E ca o joacă. La etapa secundă, de la București, încerc să merg și mai tare“, a punctat Emil Ghinea, cel care, de la Super Rally, revine în acest week-end la Viteză în Coastă, concurând la etapa de la Baia Mare.

Sezon competiţional remarcabil și în 2019

În sezonul 2020, sportivul de 41 de ani evoluează în CNVC cu bipostul Norma M20F, la grupa CN/E2SC. Între 2011 şi 2014, Emil a condus în competiție o maşină Renault 5GT Turbo, iar din 2014 a pilotat Renault Clio V6 Trophy. Campionul din Mangalia a avut şi în 2019 un sezon competiţional remarcabil, care i-a adus trei prezenţe pe podium la Gala Campionilor FRAS: locul 1 în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, la clasa E2-SH-3000 (noua denumire a grupei H, clasa 3), locul 1 în Campionatul Naţional Super Rally, la grupa 3A (maşini peste 300 CP, cu o singură punte motoare) şi locul 3 pe echipe, cu Auto Speed Team Mangalia. Medalia de aur din stagiunea 2019 de la Viteză în Coastă este a patra în competiţie pentru Emil Ghinea (după cele din anii 2011, 2013 şi 2014), Emil având în palmares şi trei medalii de argint (în 2012, 2015 şi 2018)!

Citește și:

Pilotul Emil Ghinea, victorie la Trofeul Valea Uzului - Dărmănești. E prima clasare pe podium cu bolidul Norma M20F (galerie foto)

Celebrul luptător Cătălin Moroşanu, alături de Emil Ghinea la Craiova Super Rally. Pilotul din Mangalia, pe locul întâi la grupa 3A (galerie foto)

Şi-a făcut norma cu bolidul Renault Clio V6 Trophy Pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, un nou titlu de campion al României la viteză în coastă! (galerie foto)

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii