Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:02 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Petrecere tradiţională aromână Simona Halep a botezat un copil (galerie foto)

ro

15 Jun, 2013 00:00 4929 Marime text
Eveniment deosebit în viaţa campioanei de tenis din Constanţa Simona Halep, care i-a fost naşă de botez unei fetiţe cu care se înrudeşte. Maria Ioana Halep are aproape şase luni şi este al doilea copil al finilor părinţilor sportivei.

Micuţa a fost botezată la Biserica „Sf. Gheorghe” din Constanţa, iar invitaţii au petrecut apoi la un local din Mamaia. „A fost un eveniment foarte frumos. Au participat toate neamurile noastre şi s-au distrat pe cinste. Părinţii fetiţei s-au arătat încântaţi că Simona a fost naşa”, a declarat tatăl sportivei, Stelică Halep, care este văr primar cu bunicul fetiţei. Stelică şi soţia sa i-au cununat pe Costel şi Aura (fericiţii părinţi ai Mariei Ioana) şi le-au botezat primul copil, pe Mihai (care are acum cinci ani). De acum înainte, la celelalte evenimente îşi vor intra în rol Simona şi fratele ei, Nicolae. „Pe când fina mea era însărcinată, Simona m-a întrebat: «Tată, dacă va fi fetiţă, mă laşi pe mine s-o botez?». Bineînţeles că am fost de acord. Oricum, aşa şi cere tradiţia noastră aromână, ca cine botează să şi cunune. Doar în cazuri excepţionale se petrece altfel. Astfel că Simona îi va fi naşă Mariei Ioana şi la căsătorie, după cum pe Mihai îl va cununa băiatul meu, Nicolae”, a mai spus Stelică Halep. Aflată pentru prima dată în postura de naşă, Simona a avut ceva emoţii la debutul ceremonialului religios de la biserică, însă pe parcurs tracul i-a dispărut. Întocmai ca într-un meci de tenis. Petrecută înainte de turneul de la Nurnberg, creştineasca îndatorire de care s-a achitat sportiva de 21 de ani i-a fost de bun augur în Germania. Şi fratele Simonei (care e mai mare cu şase ani decât ea) a făcut tenis, însă, după patru ani, Nicolae s-a oprit. Oricum, el a fost cel care a inspirat-o pe viitoarea campioană de junioare de la Roland Garros să se apuce de acest sport.   

În finală la Nurnberg!

Ieri, Simona s-a calificat în finala de simplu a turneului de la Nurnberg, dotat cu premii totale de 235.000 de dolari! În semifinală, Simona, cap de serie numărul șapte, a trecut de Lucie Safarova (Cehia, a cincea favorită), cu scorul de 6-3, 0-6, 6-2, urmând a juca în ultimul act contra sportivei de Germania Andrea Petkovic, care a eliminat-o în penultimul act pe Jelena Jankovic, scor 6-4, 6-3. Adversara constănțencei este mai slab clasată în ierarhia WTA (locul 105 față de 58) și a revenit de puțin timp în competiții, după o pauză mai lungă. Totuși, Petkovic este în avantaj la întâlniri directe, câștigând singurul meci dintre cele două de până acum, disputat în 2009, în calificările de la București. Tot ieri, constănţeanul Horia Tecău a fost eliminat în semifinalele probei de dublu masculin a unui alt turneu german, cel de la Halle. Perechea Tecău - Julan Knowle (Austria), cap de serie numărul doi, a pierdut cu 4-6, 4-6 în faţa cuplului Santiago Gonzalez (Mexic) - Scott Lipsky (SUA).

Sursa foto: Facebook        
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii