Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:23 22 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pentru a strânge bani, tatăl său a plecat în Belgia Rugbystul Liviu Colceru, de la Tomitanii Constanţa, a fost operat pe creier

ro

01 Jul, 2014 00:00 2531 Marime text
Dublu campion naţional cu Tomitanii Constanţa, Liviu Colceru a primit la începutul lui 2013 o veste care i-a îngrozit pe părinţii săi şi pe cei apropiaţi. Originar din comuna constănţeană Nicolae Bălcescu, băiatul a fost diagnosticat cu o boală incurabilă, fiindu-i depistate trei tumori cerebrale. Au urmat investigaţii medicale suplimentare, însă a apărut o primă rază de soare. Controalele au relevat, totuşi, că nu e vorba de cancer, formaţiunile tumorale având natură benignă.

„Anul trecut, în ianuarie, lui Liviu i-a venit rău la şcoală, la Constanţa (n.r. rugbystul este elev al Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“). L-am internat în spital, însă ni s-a spus că a fost vorba de o criză de epilepsie, fără să fim trimişi pentru analize amănunţite. Însă în urma incidentului, noi nu aveam linişte, aşa că l-am dus pe Liviu la un RMN. Rezultatele ni le-a interpretat un medic neurolog şi am rămas tablou când ni s-a spus că băiatul nostru are cancer, că e grav, şi că într-o lună trebuie operat“, povesteşte mama sportivului, Violeta Colceru. Deznădăjduiţi, părinţii lui Liviu au fost sprijiniţi de antrenorul de la Tomitanii, Cristian Cojocaru, ajungând astfel cu fiul lor la Bucureşti, pentru un nou set de analize. Acolo, potrivit mamei, s-a constatat însă că nu e nimic cancerigen, urmând ca două dintre tumori să fie eliminate pe cale chirurgicală. Prima operaţie s-a desfăşurat cu succes, zilele trecute, iar băiatul s-a întors acasă.

Intervenţie chirurgicală de două ore


„A fost scoasă cea mai mare dintre tumori, de trei centimetri. A doua are doi centimetri, iar a treia e mai mică. Sunt în interiorul creierului. Peste trei luni, mergem la control şi se va stabili când va fi scoasă şi a doua. În cazul celei de-a treia, am înţeles că nu e nevoie de operaţie. Doar peste ani, dacă va creşte, va fi extrasă şi ea. Deocamdată, nu dăunează. Liviu este acasă şi se simte bine. Operaţia a durat aproximativ două ore, începând dimineaţa, la 9.00. A doua zi, a şi fost adus în rezervă“, a mai spus mama campionului.

Familia Colceru nu are o situaţie financiară strălucită, astfel că vestea privind boala lui Liviu, unicul copil al Violetei şi al lui Adrian, a picat, anul trecut, cum nu se poate mai prost. Mama este casnică, ocupându-se cu întreţinerea gospodăriei de la Nicolae Bălcescu, iar tatăl lucra ca sudor la Constanţa şi nu câştiga mai mult de 1.000 de lei pe lună. Astfel că a fost nevoit să plece la muncă în Belgia, pe un şantier naval, pentru a strânge mai mulţi bani. Oricum, chiar şi aşa, costurile operaţiilor, cu tot ce ţine de ele, sunt mari, cu mult peste posibilităţile familiei, însă Liviu a avut norocul să găsească ajutor la Bucureşti, cazul său urmând a fi prezentat într-o emisiune de televiziune şi monitorizat un an - doi. Din capitală, după operaţie, Liviu şi mama sa au fost aduşi acasă cu maşina de Cristian Cojocaru, care a fost însoţit de soţia Monica şi de fiica lor, Cristina, două persoane extrem de apropiate de echipa Tomitanii. 

Descoperit la o selecţie la Nicolae Bălcescu


„Doctorul ne-a zis că, peste trei - patru săptămâni, Liviu poate reveni la antrenament, dacă se va simţi bine“, este optimistă mama rugbystului. Tip jovial şi plin de viaţă în afara gazonului, tânărul Colceru este un luptător desăvârşit în teren. Joacă taloner sau pilier. Are 1,67 metri înălţime şi greutatea de 83 de kilograme, făcând rugby de patru ani. A fost descoperit de antrenorul Cristian Cojocaru la o selecţie efectuată la şcoala din Nicolae Bălcescu, pe când băiatul era în clasa a şasea. Lui Liviu i-a plăcut rugby-ul din prima clipă, iar cu timpul, sportul cu balonul oval a ajuns să facă parte din viaţa sa. În tinereţe, şi tatăl sportivului a cochetat cu rugby-ul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii