Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:30 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe 20 iulie, va fi nașă la o nuntă româno-portugheză Cea mai bună sportivă constănțeană a plecat în Las Vegas

ro

03 Jul, 2013 00:00 1556 Marime text
Jucătoarea de tenis de masă Eliza Samara, cea mai bună sportivă a Constanței din ultimii doi ani, a plecat în SUA pentru a participa la un concurs în Las Vegas, US Open, întrecere din seria Pro Tour. Eliza este însoțită de antrenorul ei, Viorel Filimon, iar în competiția feminină va evolua și o altă constănțeancă, Iulia Necula, ambele sportive reprezentând cluburi din străinătate, Feberbahce Spor Kulubu (Turcia) - Samara, respectiv UCAM Cartagena (Spania) - Necula. Aflată pe locul 19 în clasamentul mondial, Eliza a fost desemnată cap de serie numărul unu la US Open, favoritele doi și trei fiind Georgina Pota (Ungaria, numărul 57 în ierarhia mondială) și Petrissa Solja (Germania, nr. 59). Iulia Necula va începe întrecerea de simplu din calificări, făcând parte din grupa cinci preliminară, alături de Shirley Fu (Canada) și Svetlana Danilovich (Rusia). În întrecerea masculină evoluează și constănțeanul Andrei Filimon (numărul 185 mondial și cap de serie numărul șapte), după cum s-a înscris și Constantin Cioti. Mini-grupul constănțean a ajuns ieri în Las Vegas.
 
În vizită la New York și la Miami
 
După încheierea competiției americane, Eliza Samara va rămâne în SUA, pentru un sejur de zece zile. Cea mai bună sportivă a Constanței va vizita mai multe orașe, dintre care nu vor lipsi New York și Miami. De curând, după încheierea Campionatului European de dublu mixt, de la Buzău, unde, alături de Andrei Filimon, a cucerit medalia de bronz, Eliza a mai fost într-o scurtă vacanță, în Spania, la Marbella. Din SUA, constănțeanca va veni direct la Arad, unde, pe 20 iulie, este nașă de cununie la nunta bunei sale prietenă Dana Dodean (partenera tradițională de la dublu feminin), care își va uni destinele cu portughezul Joao Monteiro (și el jucător de tenis de masă). Primul ceremonial va avea loc însă în Portugalia, la Lisabona, pe 13 iulie. „La Arad vom merge toată familia să o susținem pe nașă”, a declarat Mariana Samara, mama Elizei.
 
Trei jucători de la LPS, la Balcaniadă
 
În perioada următoare, trei reprezentanți ai Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”, Cristian Pletea, Mihaela Plăeașu și Sedan Orazali, vor participa la Campionatul Balcanic de juniori și cadeți, de la Kikinda (Serbia), întrecere care se va desfășura între 4 și 7 iulie. După toate probabilitățile, cei trei vor fi însoțiți la competiție de antrenorul de la LPS Stelian Hașoti.

Sursa foto 1 - Gazeta Sporturilor
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii