Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:55 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Păpuşa şi cupa de campioană Imagini inedite din copilăria Simonei Halep (galerie foto)

ro

18 Feb, 2014 00:00 18656 Marime text
La numai 22 de ani, cea mai bună jucătoare de tenis din România a ajuns pe locul nouă în clasamentul mondial, iar presa internaţională se întrece în elogii la adresa ei. Tânăra constănţeancă a câştigat al şaptelea turneu din carieră, împlinindu-şi visul din copilărie
 
Al doilea copil al lui Stere şi al Taniei Halep, Simona a început tenisul la vârsta de patru ani şi puţin, urmând exemplul fratelui mai mare, Nicolae. Racheta de tenis era mai mare decât ea, însă fetiţa nu a dezarmat, întrucât sportul alb îi intrase la inimă. Ghicind în ea o viitoare performeră, părinţii au susţinut-o din toate puterile şi au făcut sacrificii financiare, iar Simona nu le-a înşelat aşteptările, aducându-le satisfacţii imense.
 
Simona s-a apucat de tenis pe terenul de la Club Castel din Mamaia, cel care i-a pus prima dată racheta în mână fiind antrenorul Ioan Stan. Era o fetiţă dulce ca o păpuşă, zglobie şi sprinţară, dar în timpul antrenamentelor îşi vedea de treabă cu o seriozitate de om mare. Părinţii o sorbeau din ochi. În tinereţe, tatăl său a jucat fotbal (la Săgeata Stejaru, dar a dat probe şi la FC Farul) şi a ţinut mult ca măcar unul dintre copiii săi să facă şi el sport. Dacă nu a fost Nicolae (primul care a început tenisul în familie), a fost Simona. Aceasta s-a obişnuit de micuţă cu podiumul de concurs, cu medaliile şi cupele. Stere Halep era tare mândru atunci când poza lângă mica sa campioană! Primul turneu câştigat i-a adus Simonei şi felicitările lui Gică Hagi, pe care sportiva le-a primit cu mare bucurie, laudele „Regelui” dându-i o motivaţie în plus.

Amator de tenis, sport pe care îl practică atunci când are ocazia, Hagi şi-a dat seama şi el că păpuşa Halep are perspective frumoase. La ani buni după acel moment, la capătul unui sezon 2013 de vis al Simonei, Hagi declara: „În România a apărut o nouă mare sportivă. Este o stea în devenire. O sportivă talentată şi ambiţioasă. Are un plan clar în timpul meciului. Joacă punctul până la epuizare. Cred că următorul pas este câştigarea unui titlu de Mare Şlem”. Anul 2014 a început sub bune auspicii pentru Simona, cu sfert de finală la turneul de Mare Şlem Australian Open, cu victorii în Cupa Federaţiei şi cu succesul din Qatar, unde a realizat cea mai importantă victorie a carierei. Într-un clasament al câştigurilor de până acum din 2014, Simona ocupă, cu aproape 700.000 de dolari, locul trei, după Na Li (China) - 2.485.620 de dolari şi Dominika Cibulkova (Slovacia) - 1.214.441 de dolari. Simona a câştigat 699.542 de dolari (692.040 de dolari din partidele de simplu şi 7.502 de dolari la dublu). Cu 4.435 de puncte, ocupă locul nouă în clasamentul mondial. Părinţii săi o însoţesc acum la aproape toate competiţiile, nelipsind nici de la turneul din categoria Premier 5 de la Doha. Ca în toate familiile cu mari performeri, şi soţii Halep au amenajat acasă, la Constanţa, zona cu medaliile, diplomele, cupele şi trofeele dobândite de fiica lor şi sunt din cale afară de mândri de ce au strâns.
 
A botezat o fetiţă
 
Campioanei constănţene îi plac foarte mult copiii, astfel că a fost extrem de încântată să-i devină naşă de botez micuţei Maria Ioana Halep, cu care se şi înrudeşte. Fetiţa este al doilea copil al finilor părinţilor sportivei, Costel şi Aura. Evenimentul s-a desfăşurat conform tradiţiilor aromâne, iar petrecerea a fost una extrem de reuşită. La botez, Simona a arătat că, pe lângă tenis, se pricepe foarte bine şi la dans.
 
Relaxare la pescuit
 
Campioana este susţinătoare a echipei de handbal HCM Constanţa şi a centrului Marius Stavrositu, al cărei tricou îl are. Când timpul îi mai permitea şi nu avea programul atât de încărcat ca acum, Simonei îi plăcea să se relaxeze, printre altele, şi la pescuit.
 
Sursa foto: Facebook
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii