Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:10 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficialii echipei constănţene reacţionează la acuze „Este jignitor să-i dai o tentă conspirativă meciului Steaua - Viitorul”

ro

21 May, 2013 00:00 2120 Marime text
Gică Hagi, patronul Academiei de Fotbal care-i poartă numele, s-a arătat extrem de deranjat de modul în care a fost comentat şi tratat meciul Steaua - Viitorul 2-5, minimalizându-se meritele jucătorilor constănţeni. La fel a reacţionat şi Paul Peniu

FC Viitorul a dat o adevărată lovitură în etapa a 32-a a Ligii 1, câştigând acasă la Steaua cu un scor pe care puţini şi l-ar fi imaginat. Unii oameni de fotbal, printre care şi Florin Prunea, preşedintele lui CSMS Iaşi,  contracandidată la retrogradare a Viitorului, au fost însă extrem de vehemenţi după meci. Prunea a acuzat că meciul ar fi fost aranjat.

Gică Hagi a avut o reacţie extrem de dură în faţa acestor acuze, dar şi a întregii atmosfere care s-a creat înaintea partidei, în care s-a vorbit numai că, în virtutea relaţiei naş - fin, Viitorul va câştiga în Ghencea. „Terminaţi cu circul! Băieţii au muncit, au jucat, nu le luaţi din merite! Respectaţi-i! Sunt nişte copilaşi, nişte bebeluşi! Vorbiţi de golurile pe care le-a dat Chiţu, vorbiţi de Nikolov. Ce-i la Steaua în casă pe mine nu mă interesează. Au fost un meci şi un rezultat pe care nu le visam, dar au venit pe munca noastră. Am avut şi noroc, pentru că ne-au intrat toate ocaziile. Asta spre deosebire de partidele de până acum, în 12 dintre ele conducând, dar necâştigând la final. Doar Gaz Metan Mediaş, Petrolul Ploieşti şi Steaua (în tur) au fost mult mai bune ca noi, ne-au ridiculizat practic. Am pregătit foarte bine jocul din Ghencea. Dacă alţii au fost dezamăgiţi de acest rezultat, e treaba lor. Nu e adevărat că Steaua a jucat cu copii. Ne-am confruntat cu fotbalişti buni, care au evoluat în Liga Campionilor”, a tunat Hagi.

„Să-şi vadă de echipa lui şi să ne lase în pace”

La rândul său, preşedintele Academiei Hagi, Paul Peniu, a spus: „Pe teren am fost mai buni. Echipa Stelei era în vacanţă, a jucat foarte prost. A folosit multe rezerve, dar şi acestea sunt de valoare. Este jignitor pentru noi şi nerealist ca acestui meci să i se dea o tentă conspirativă. Nu a fost nicio tendinţă de fraudare a partidei, nici nu intră în discuţie. Copiii noştri au evoluat excelent. Numai cine nu a văzut meciul poate cataloga rezultatul drept unul surprinzător”. Oficialul constănţean i-a dat replica şi lui Florin Prunea: „El vede numai blaturi, dar în confruntările directe a avut posibilitatea să ne bată şi nu a făcut-o. Poate cu altă ocazie. Îi transmit să-şi vadă de echipa lui şi să ne lase pe noi în pace. Nu are căderea să ne spună ce să facem noi la Academie. Avem un ascendent asupra echipei sale”. Prunea a spus ieri că CSMS Iaşi va depune memoriu la UEFA după meciul Steaua - Viitorul.  

Primul gol al lui Nikolov în Liga 1    

Singurul stranier al Viitorului, fotbalistul macedonean Boban Nikolov a marcat în Ghencea primul său gol în Liga 1. Reuşita a venit în partida în care a fost folosit în premieră ca titular, jucând 75 de minute. Până acum, mijlocaşul de 18 ani mai adunase două prezenţe în Liga 1 (cu Gaz Metan Mediaş şi cu Pandurii Tg. Jiu, partide în care intrase pe teren pe final). Nikolov este internaţional, purtând banderola de căpitan la lotul naţional Under-19 al Macedoniei. Contra Stelei, Nikolov a fost unul dintre cei trei juniori cu care a jucat Cătălin Anghel, ceilalţi doi fiind fundaşii Ionuţ Puţanu (19 ani) şi Mihai Bălaşa (18 ani), menţinuţi pe teren toate minutele.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Dan 22 May, 2013 13:37 nu este tenta, chiar asa s-a intamplat...BLAT !!!