Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:09 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Nu ştiu ce să mai fac!” Ion Gembăşanu, preşedintele AJCSPH, intră mâine în greva foamei în faţa Primăriei Constanţa!

ro

07 May, 2018 17:53 3224 Marime text
Ion Gembăşanu, preşedintele Asociaţiei Judeţene Constanţa a Sportului pentru Persoane cu Handicap, este decis să intre mâine în greva foamei, în faţa Primăriei Constanţa!

Gembăşanu s-a decis să recurgă la acest gest extrem ca protest împotriva sumelor pe care atât el, cât şi mama sa le au de plată pentru cantina socială.

Mulţi oameni cu handicap au fost puşi să plătească cantina socială retroactiv. Când am fost să plătesc taxa de habitat, am fost anunţat că mai trebuie să plătesc 2.232 de lei eu şi aceeaşi sumă mama mea la cantina socială. De ce nu m-au anunţat din timp, să-mi fi spus: «De mâine nu mai vii la cantină»? Prima dată am fost anunţat în noiembrie 2017, suma era 2.172 atunci. Am contestat, dar nu m-am dus în instanţă. Pe 19 ianuarie a.c., am semnat, la Asistenţa Socială, un acord că plătesc câte 50 de lei lunar pe fiecare nume. Am făcut o primă plată şi mi s-a întors suma înapoi, că nu aş fi completat corect unde să se ducă banii. Atunci m-am supărat şi n-am mai vrut să plătesc. În situaţia mea sunt mai multe persoane cu handicap, unora le-au plătit părinţii, alţii au avut ei bani. Eu trebuie să plătesc, pentru mine şi mama, aproape 1.000 de euro. Mama săraca e cu 600 de lei şi puţin pensie. A lucrat ca infirmieră la spital, dar n-a avut ani mulţi de muncă, întrucât m-a îngrijit pe mine toată viaţa. Nu ştiu ce să mai fac! Nu pot să vă explic cât de supărat sunt! Era normal să fiu anunţat prin adresă sau să mi se spună să nu mai vin la cantină. Cât bine am făcut eu şi acum păţesc asta! Mâine, mă duc să vorbesc din nou despre această situaţie, iar apoi, peste o oră, intru în greva foamei , a declarat Ion Gembăşanu.    


Sursa foto: ZIUA de Constanţa 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii