Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:07 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa Cine au fost laureaţii AJCSPH Summer Sports, în care s-au întrecut persoane cu handicap (galerie foto)

ro

06 Jul, 2019 00:00 2307 Marime text

Asociaţia Judeţeană Constanţa a Sportului pentru Persoanele cu Handicap a organizat, pe plaja de la Mamaia, prima ediţie a evenimentului sportiv pentru persoanele cu dizabilităţi AJCSPH Summer Sports.
 
Cei peste 20 de concurenţi paralimpici au participat la întreceri de petanque, probe atletice, beach tennis şi volei pe plajă. Această acţiune a făcut parte dintr-o serie de evenimente sportive menite să conducă la integrarea în societate a persoanelor cu dizabilităţi şi la conştientizarea faptului că practicarea sportului are un rol benefic, atât în menţinerea sănătăţii fizice şi psihice, cât şi în dezvoltarea personală şi în comunicarea dintre oameni.
 
Rezultatele au fost: la proba de petanque adaptată - câştigător, Anişoara Dascălu, urmată de Ionuţ Pribagă, Răducu Palabuiuc şi Luminiuţa Smău; la probele atletice - Răducu Palabuiuc (locul 1 la aruncarea greutăţii, locul 2 la viteză), Nicuşor Toader (locul 3 la greutate, locul 1 la viteză), Marian Gheorghe (locul 2 la greutate, locul 3 la viteză). La aruncarea greutăţii pentru persoanale în fotoliu rulant, s-au impus Vasilica Zamfir (la feminin) şi Ion Gembăşanu (la masculin); la volei pe plajă - câştigătoare, echipa „Temerarii“; locul 2 - „Luptătorii“; la tenis pe plajă (prima întrecere de acest gen organizată în România la nivel paralimpic) - câştigător, Marian Gheorghe, urmat de Anişoara Dascălu, Nicuşor Toader şi Răducu Palabuiuc.
 
„Facem eforturi deosebite să le oferim persoanelor cu dizabilităţi din Constanţa cât mai multe evenimente sportive, atât pentru a performa, cât şi pentru a-şi ocupa timpul liber şi pentru a se integra în societate. Aceştia sunt în prezent cei mai valoroşi sportivi ai Asociaţiei Judeţene Constanţa a Sportului pentru Persoanele cu Handicap, dar ceilalţi nu trebuie să se descurajeze şi să se antreneze în continuare pentru a urca la nivelul lor. Eu îi felicit pe toţi cei care au răspuns pozitiv chemării noastre şi ne-au arătat că, având ambiţie şi determinare, pot depăşi orice limită. De asemenea, vreau în mod deosebit să mulţumesc gazdei noastre, plaja Blanco din Mamaia, dar şi partenerilor noştri tradiţionali care ne susţin la aceste acţiuni sportive, Direcţia Generală de Asistenţă Socială Constanţa şi ONG-ului Asociaţia Sport Pentru Sănătate, coechipierul nostru în organizarea evenimentelor sportive. Le mulţumesc pentru implicare, de asemenea, şi voluntarilor Asociaţiei Make Sense şi sper într-o colaborare cât mai lungă cu preşedintele acesteia, un om inimos, care sper că-mi va deveni şi prieten, Relu Teodor”, a declarat Ion Gembăşanu, preşedintele Asociaţiei Judeţene Constanţa a Sportului pentru Persoanele cu Handicap.
 
Sursa foto: Facebook (Asociaţia Judeţeană Constanţa a Sportului pentru Persoanele cu handicap)
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii