Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:34 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nouă medalii la Naţionale pentru Constanţa Cristina Bujin şi Alin Larion au primit carnetele de maeştri ai sportului (galerie foto)

ro

06 Feb, 2018 00:00 3914 Marime text
Cu ocazia etapei finale a Campionatului Naţional de atletism în sală pentru seniori, tineret şi juniori 1, de la Bucureşti, s-au înmânat şi mai multe carnete de maestru al sportului
 
 
Printre cei care au primit recunoaşterea performanţelor obţinute în carieră s-au numărat şi doi reprezentanţi ai Constanţei, sportiva Cristina Bujin şi antrenorul Alin Larion. Ei au realizat cu ani în urmă rezultatele de maestru al sportului, dar acum au primit carnetele. Atleţii şi atletele de la cluburile de pe litoral au urcat de nouă ori pe podium la aceste Naţionale, cucerind două medalii de aur, patru de argint şi trei de bronz.
 
În vârstă de 29 de ani, triplusaltista Cristina Bujin este multiplă campioană şi medaliată naţională, la toate categoriile de vârstă, şi are performanţe de vârf şi pe plan internaţional: campioană balcanică, medaliată cu argint la Campionatul European de juniori (2005) şi tineret (2009), cu bronz la Campionatul Mondial de cadeţi (2005), la Universiada din 2011, la Campionatul European pe echipe (2015), la Jocurile Francofoniei din 2017 etc. Cristina este şi participantă la Jocurile Olimpice de vară din 2012 şi 2016 şi la ediţii de Campionat European (finalistă), Mondial şi la Cupa Europei de senioare. Recordul personal la triplusalt în aer liber e de 14,42 m, baremul pentru titlul de maestru al sportului fiind 14.00 m. În prezent, Cristina Bujin este legitimată la CS Farul - CSA Steaua Bucureşti, fiind antrenată de Daniel Cojocaru.
 
Preşedinte al Federaţiei Române Sportul Pentru Toţi
 
Antrenor la CS Farul Constanţa, Alin Larion (42 de ani) este şi cadru universitar la „Educaţie Fizică şi Sport“, la „Ovidius“, dar şi preşedinte al Federaţiei Române Sportul Pentru Toţi. A făcut atletism de performanţă între 1990 şi 2003, fiind multiplu campion naţional (la toate categoriile de vârstă) şi cucerind peste 90 de medalii la aceste întreceri. Are 17 selecţii în lotul naţional al României, dintre care nouă la Jocurile Balcanice (unde a cucerit zece medalii), şapte la Cupa Europei (două medalii) şi una la un meci interţări. Pe 10 decembrie 2004, a fost distins cu Ordinul „Meritul Sportiv“ clasa a II-a de către Preşedinţia României.
 

Răzvan Grecu, bronz la seniori şi aur la tineret!

 
La etapa finală a Campionatului Naţional, reprezentanţii Constanţei au cucerit şase medalii în prima zi şi trei în a doua, sesiune în care au urcat pe podium Radu Costache (CS Farul - CS Dinamo; antrenori, Alin Larion şi Cecilia Gevat), bronz la seniori (prima medalie la această categorie de vârstă) şi aur la tineret la 60 m garduri (8,09 s), şi Ioana Manoliu (LPS „Nicolae Rotaru“ - CS Farul; antrenoare, Carmen Botea), argint la tineret la lungime (6,06 m - record personal).
 
În prima zi, fuseseră medaliaţi Cristina Bujin, argint la senioare la triplusalt, cu 13,41 m; Ioana Manoliu, bronz la tineret la triplusalt (12,53 m); Cristi Boboc (CS Farul - CSU Galaţi; antrenor, Daniel Cojocaru) - argint la triplusalt seniori, cu 16,37 m; Răzvan Grecu (CSS1 Constanţa - CS Farul; antrenor, Daniel Cojocaru) - bronz la seniori la triplsualt, cu 15,67 m, şi aur la tineret; Florin Alexandru Vişan (LPS „Nicolae Rotaru“ - CS Farul; antrenoare, Carmen Botea) - argint la tineret la triplusalt, cu 15,57 m.
 
Performanţa lui Răzvan Grecu e de remarcat în mod deosebit. Născut în 1999, acesta este mai mic cu cinci ani decât vicecampionul de la seniori şi cu 17 ani decât campionul, vicecampionul olimpic Marian Oprea!
 

Record personal şi pentru Radu Costache

 
Timpul înregistrat de Radu Costache la 60 m garduri, 8,09 s, reprezintă record personal şi a fost remarcat de Alin Larion. „E un rezultat foarte bun. Precedenta sa cea mai bună performanţă era 8,23 s, astfel că 8,09 s e de subliniat. Şi în serie a alergat bine, 8,14 s, iar în finală şi mai bine. Oricum, putea fi şi mai sus în clasament, întrucât ocupantul locului secund, Cosmin Dumitrache, care e campion de ani întregi, a alergat 8,05 s. Câştigătorul, şi el un atlet foarte valoros, Radu Ciobanu, a avut 7,94 s, deci toţi trei de pe podium au fost foarte aproape unul de altul“, a punctat Alin Larion.
 
La Bucureşti, Adrian Boldeanu (CS Farul - CSU Piteşti; pregătit tot de Alin Larion şi Cecilia Gevat) a fost al patrulea la 60 m garduri. „Îmi pare rău că nu a luat şi el medalie, după ce anul trecut a fost pe doi la seniori. Acum nu mai aparţine categoriei tineret, a trecut la seniori. A alergat 8,13 s, bun şi pentru el, dar vine după o accidentare şi ştiam că va fi mai greu. Oricum, la Bacău, la etapa a doua, a alergat 8,35 s, deci a făcut un salt destul de mare într-o săptămână. Sperăm să vină şi el în faţă. La vară va face treabă mai bună“, a arătat Alin Larion.
 
Sursa foto: Facebook
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii