Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:25 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mişcări de trupe în curtea „marinarilor” La FC Farul, doi au venit, doi au plecat (galerie foto)

ro

09 Aug, 2013 00:00 3065 Marime text
În ciuda incertitudinii care învăluie viitorul FC Farul, echipa îşi continuă pregătirea, cu unul sau două antrenamente pe zi şi meciuri amicale, sub comanda antrenorului Ion Răuţă. Mişcări se înregistrează şi în lotul de jucători. De ieri, doi noi fotbalişti s-au prezentat la pregătire: fundaşul Laurenţiu Florea (care a mai jucat la clubul constănţean) şi mijlocaşul Ionuţ Florea. În vârstă de 32 de ani, Laurenţiu a activat ultima dată la CSMS Iaşi. A jucat cinci ani la Farul, între 2003 şi 2008, celelalte echipe la care a evoluat fiind CSM Medgidia, CSM Ploieşti şi Callatis Mangalia. În sezonul 2006/2007, a bifat şi meciuri în Cupa UEFA-Intertoto cu Farul. Poate juca fundaş stânga sau fundaş central stânga, iar miercuri seară a jucat pentru ACS Callatis 2012 Mangalia în amicalul cu Farul. Ionuţ Florea vine de la ACS Callatis 2012 Mangalia şi joacă mijlocaş central. Este şi component al echipei naţionale de fotbal pe plajă a României.

Alţi doi jucători în schimb, Vişan Creţu şi Ionuţ Călin, au părăsit FC Farul. Ieri, la primul antrenament (din cele două ale zilei), Ion Răuţă a avut sub comandă 21 de fotbalişti: portarii Curcă şi Vlad Neagu şi jucătorii de câmp Niţescu, Cl. Popa, Bumbac, Răvoiu, E. Năstase, L. Florea - fundaşi; Ivanovici, Coconaşu, Muscă, B. Nicola, I. Florea, Pâslaru, Tudor, Mansur, Coteanu - mijlocaşi; Pantelie, Igiroşanu, Butoi şi Chira - atacanţi. În timpul antrenamentului, Bumbac şi Mansur au acuzat probleme medicale, lucrând separat în restul şedinţei de pregătire. Program diferit de al restului jucătorilor au avut şi L. Florea, Coconaşu şi Pantelie. Buzea şi Ghenciu sunt accidentaţi, Băjan este la echipa naţională de juniori, iar Stroe a fost învoit. Sâmbătă, mai este prevăzut un amical, la Mangalia, tot cu echipa de Liga a III-a ACS Callatis 2012. În eventualitatea în care, în ceasul al 12-lea, se va găsi un mijloc prin care clubul să nu-şi închidă porţile (în urma anunţatei retrageri a patronului Giani Nedelcu), se plănuieşte chiar şi un cantonament, la Câmpina sau Râşnov, de miercurea viitoare. 

Sprijin pentru Ion Răuţă

Şi la partida amicală cu ACS Callatis Mangalia, antrenorul Ion Răuţă s-a bucurat de sprijinul şi simpatia suporterilor, care i-au scandat de mai multe ori numele. Fanii au apreciat parcursul de forţă al echipei sub bagheta cuplului Ion Răuţă - Bănică Oprea, care au salvat Farul de la retrogradare, deşi nimeni nu le dădea nicio şansă. Când au preluat-o cei doi, echipa era pe ultimul loc, la distanţă mare de locurile salvării, însă noii tehnicieni au resuscitat-o şi au menţinut-o în Liga a 2-a. De aceea fanii nu sunt de acord cu înlocuirea lui Răuţă din funcţia de principal, cu atât mai mult cu cât acesta a acceptat cererea şefilor Farului de a pregăti echipa în această perioadă, deşi nu mai are contract cu clubul. La toate meciurile de verificare jucate de Farul pe teren propriu până acum, suporterii l-au susţinut pe Răuţă. „Mă doare sufletul că sunt probleme mari la Farul şi se pare că încă nu au rezolvare. Din păcate, nu există stabilitate financiară”, a declarat Bănică Oprea (acum principal la ACS Callatis 2012), la finele meciului de miercuri seară.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii