Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Marinarii" intra in vacanta

ro

09 Dec, 2009 00:40 1187 Marime text
farul.jpgReunirea lotului formaţiei constănţene este programată pentru data de 15 ianuarie

După un tur de campionat ciudat, în care Farul a oscilat între victorii importante obţinute împotriva unor contracandidate la promovare şi eşecuri lamentabile în faţa unor echipe necunoscute, jucătorii formaţiei constănţene intră vineri, într-o binemeritată vacanţă.

Trupa pregătită de Marius Şumudică în primele 14 etape şi Gheorghe Butoiu până la finalul turului a alternat evoluţiile foarte bune cu cele dezastruoase, astfel că, la finalul primei părţi a întrecerii, nu este acolo unde îşi propusese la începutul sezonului. Formaţia de pe litoral a mai trecut însă pe parcursul sezonului şi prin momente mult mai dificile. Farul se afla la un moment dat la doar câteva puncte de locurile care o trimiteau în Liga a III-a, după ce a suferit cele mai umilitoare înfrângeri din istoria clubului, toate cu scorul de 1 - 4 (cu Victoria Brăneşti, Concordia Chiajna şi FC Botoşani). De asemenea, pe parcursul acestui tur de campionat, Farul a mai trecut şi prin momente dificile din cauza problemelor financiare, jucătorii protestând la adresa conducerii după eşecul cu Botoşani şi înaintea meciului cu Delta Tulcea, din cauza neplăţii, de câteva luni, a salariilor. În ciuda acestui lucru, preşedintele grupării de la malul mării, Sevastian Iovănescu este mulţumit de evoluţia echipei în ultimele meciuri, mulţumind în acelaşi timp şi fostului antrenor al echipei. „Jucătorii au dat dovadă de caracter, după un joc bun la fel ca şi la Steaua II. Aş vrea să anunţ pe această cale, că îi mulţumesc şi antrenorului Marius Şumudică pentru tot ce a făcut la clubul nostru.", a spus Iovănescu după ultima etapă cu Gloria Buzău. Astfel, după 17 partide în care au obţinut zece victorii, două rezultate de egalitate şi cinci înfrângeri, „marinarii" vor intra vineri în vacanţă. Până atunci va fi anunţat şi noul antrenor al echipei în cazul în care se va renunţa la serviciile tehnicianului Gheorghe Butoiu. „Vacanta va începe vineri, pe 11 decembrie, cu excepţia jucătorilor străini care pleacă în ţara natală. Antrenorul care va veni sau dacă va veni altul, va decide unde vom face pregătirea de iarnă.", a mai spus preşedintele Farului.

Lot completat pentru retur

Conducerea Farului este hotărâtă, din retur, să atace promovarea cu un lot în care vor reveni şi jucătorii împrumutaţi în această vară la alte echipe. „Am făcut notificări scrise, pe care le vom trimite cluburilor Delta Tulcea, Callatis Mangalia şi Dinamo pentru revenirea jucătorilor împrumutaţi şi mă refer aici la Nanu, Pantelie, Pătraşcu şi Larie de la Tulcea, Armando Mihai, Ţarălungă, Henry şi Daniel Florea de la Mangalia şi Curcă de la Dinamo. Dacă antrenorul care va veni, va cere şi alţi jucători este posibil să mai aducem întăriri. Deocamdată pe cei nouă îi chemăm şi vedem după, dacă mai rămân, dar părerea mea este că Henry de la Mangalia va rămâne la noi.", a mai spus Iovănescu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii