Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:29 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eveniment internaţional unic în Europa Maratonul Nisipului are loc duminică, în Mamaia

ro

28 Mar, 2015 00:00 1890 Marime text


Ediţia a doua a Maratonului Nisipului, primul și singurul eveniment sportiv de acest gen din Europa care se organizează pe nisip, are loc duminică, 29 martie, în stațiunea Mamaia.
 
Peste 300 de atleți amatori și profesioniști, atât din România, cât și din străinătate, se vor alinia la start, din fața sediului Radio Constanța / Radio Vacanța, și vor alerga 42,195 de kilometri (două bucle), 21 de kilometri (o buclă) sau 10 kilometri (jumătate de buclă). Punctul intermediar de întoarcere este la o distanță de 10,5 kilometri față de linia de start, pe plaja din dreptul Taberei de copii Năvodari, iar maratoniștii vor parcurge acest traseu de două ori, în comparație cu semi-maratoniștii, care vor alerga o singură buclă.
 
Evenimentul internaţional conține cursa „Family Run“, de aproximativ un kilometru (pe faleza din stațiunea Mamaia), care se adresează părinților și copiilor și care are menirea de a-i aduce pe aceștia mai aproape de sport. Încasările acestei curse vor fi direcționate către o organizație locală ce are ca scop sprijinirea copiilor cu deficiențe de autism.
 
Sponsorii evenimentului au pregătit, atât pentru participanții la cursa Family Run, cât și pentru cei înscriși la cele trei probe competitive, premii substanțiale în bani, echipamente sportive și alte premii surpriză. Valoarea totală a premiilor ajunge la aproximativ 20.000 de lei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii