Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:32 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„M-am bucurat de tenis până în ultimul moment, simt nevoia unei resetări“ Ce planuri are Horia Tecău, după ce și-a anunțat retragerea

ro

21 Nov, 2021 20:23 1849 Marime text
  • Sportivul a declarat că se simte foarte împăcat cu decizia pentru că o face în termenii lui.
Tenismenul din Constanța, Horia Tecău a confirmat că se retrage din viața competițională, iar meciul de astăzi, de la Turneul Campionilor închietat cu o victorie a fost ultimul din cariera de tenismen profesionist. „O mulțime de emoții curg acum. Sunt recunoscător. Pentru călătorie, pentru ceea ce am trăit și oamenii pe care i-am întâlnit pe parcurs. 


Sportul a fost locul meu de joacă, clasa mea, m-a învățat să visez, să cred și să dezvolt abilități de viață în acest proces. Energia terenului de tenis și a fanilor tenisului m-a răsplătit enorm și voi păstra acest sentiment cu mine pentru totdeauna.


Acum, este timpul să ne bucurăm de viață într-un mod diferit și să transformăm toată această energie într-o nouă formă - este mesajul postat pe pagina de Facebook a sportivului din Constanța. 

Tenismanul român Horia Tecău, vicecampion olimpic şi dublu câştigător de Grand Slam la dublu, care şi-a anunţat încheierea retragerea la vârsta de 36 de ani, a declarat, duminică, 21 noiembrie, la întoarcerea de la Turneul Campionilor, că s-a bucurat de tenis până în ultimul moment, dar acum simte nevoia unei pauze, a unei resetări, scrie agepres.ro. 

Am ales să fac asta pentru a fi mai bine din punct de vedere fizic

"A fost poate cea mai emoţionantă săptămână din cariera mea. Nu cred că poţi să te pregăteşti pentru un aşa moment, dar e o decizie pe care o simt de ceva timp. Şi la un moment dat urma să se întâmple şi acest eveniment.


Mă bucur că s-a întâmplat la Turneul Campionilor, cu o victorie şi împreună cu o echipă frumoasă. Cred că nu aş fi putut scrie un scenariu mai potrivit pentru un ultim turneu. Deja de doi ani joc mai puţine turnee, am ales să fac asta pentru a fi mai bine din punct de vedere fizic.


Am simţit că e momentul să mai reduc din turnee şi încet-încet am ajuns în punctul în care doresc să mă bucur de viaţă altfel. Dar m-am bucurat de tenis, de turnee şi de meciuri până în ultimul moment. Simt nevoia unei pauze, a unei resetări, vreau să încep să privesc lucrurile dintr-o altă perspectivă. Pentru că până acum a fost numai din cea de jucător.


Acum lucrurile se schimbă, dar aştept ca după această pauză să văd exact ce îmi doresc să fac. Şi cu siguranţă pauza aceasta nu va dura foarte mult şi voi începe să fac alte lucruri care îmi fac plăcere", a spus Tecău pe Aeroportul ''Henri Coandă''.
 

Sportivul a declarat că se simte foarte împăcat cu decizia pentru că o face în termenii lui.


Ce va face Horia Tecău după ce și-a anunțat retragerea


Referitor la propunerea preşedintelui interimar al FRT, George Cosac, de a veni alături de federaţie ca antrenor federal, căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis, vicepreşedinte sau chiar preşedinte, Tecău a afirmat:

"Sunt onorat de această propunere, dar deocamdată am nevoie de o pauză să mă gândesc foarte bine ce îmi doresc să fac. Nu exclud nimic la momentul acesta, nici o carieră în antrenorat".


Tenismanul se gândeşte şi la înfiinţarea unei academii de tenis:

"Îmi doresc să creez un loc în care copiii să aibă oportunitatea să se bucure de tenis şi de lecţii folositoare în viaţă. Nu ştiu acum la ce dimensiune şi în ce context, dar cu siguranţă voi face ceva, pentru că îmi place tenisul şi drumul meu se va îndrepta în această direcţie".

Sursa foto: Facebook/ Horia Tecău 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii