Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:39 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Louis Munteanu, de la FC Viitorul la Fiorentina „Merg în Italia cu inima deschisă și cu mult entuziasm“

ro

28 Sep, 2020 00:00 2718 Marime text
  • Louis Munteanu are 18 ani, iar în Liga 1 a debutat la 17 ani.
  • Louis a fost al 39-a jucător debutat de FC Viitorul în primul eşalon.
  • Tânărul jucător a fost inclus și în echipa ideală a speranţelor din Liga 1.
 

Un nou tânăr jucător de la FC Viitorul a făcut pasul la o echipă din străinătate. E vorba de atacantul de 18 ani Louis Munteanu, care a ajuns în Italia, la Fiorentina, club la care a fost și Ianis Hagi. Pentru Louis, faptul că a ajuns în Serie A, la un club de tradiție, e un vis împlinit.

Produs al Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi, unul dintre cei mai promițători atacanți români, debutat în Liga 1 de FC Viitorul la o vârstă fragedă, marcator în prima divizie română, campion național la toate categoriile de vârstă și internațional de juniori al României, Louis Munteanu se declară fericit pentru noua etapă din cariera sa.
„Acest transfer înseamnă foarte mult pentru mine. Orice jucător își dorește să facă pasul la o echipă din străinătate, mai devreme sau mai târziu. Sunt foarte fericit că pentru mine această oportunitate a venit mai devreme. Este un vis împlinit pentru mine să ajung la un club din Italia. Merg la Fiorentina cu inima deschisă și cu mult entuziasm. Vreau să le demonstrez oamenilor de acolo că nu s-au înșelat în privința mea. Vreau să marchez la fiecare meci. Din asta trăiește un atacant. Importantă este însă victoria echipei. Vreau să câștig și un campionat, de ce nu?“, a punctat Louis Munteanu.
 

Un golgeter înăscut

Tânărul fotbalist a fost în fiecare an golgheterul echipelor de juniori, iar în sezonul 2019/2020 a debutat în Liga 1 la numai 17 ani și a marcat de trei ori în primul eșalon. „Încrederea care mi-a fost acordată la Viitorul a contat foarte mult pentru mine. Vreau să-i mulțumesc domnului Hagi că a avut încredere în mine încă de când am venit, de la o vârstă fragedă, și până acum. Cea mai frumoasă amintire a mea de până acum e debutul în Liga 1. După aceea, a venit și golul. Am multe amintiri frumoase în acest club. Fanilor Fiorentinei le transmit că sunt foarte fericit că merg la un club așa de mare, de tradiție. Voi da totul pe teren“, a mai spus Louis.
 

Debut în prima divizie contra lui Dinamo

Născut pe 16 iunie 2002, la Vaslui, Louis Munteanu a debutat în prima divizie pe 27 octombrie 2019, în etapa a 14-a, în deplasare cu Dinamo (2-3). Cele trei goluri le-a marcat în meciurile cu Chindia Târgovişte (în etapa 15-a, acasă, 3-0), cu Sepsi Sf. Gheorghe (în etapa a 17-a, acasă, 4-1) şi cu FC Voluntari (în etapa a 20-a, în deplasare, 2-1). Performanţa din meciul cu FC Voluntari, în care a înscris în minutul 86 golul succesului oaspeţilor (după ce trupa ilfoveană condusese cu 1-0) l-a inclus între cei mai buni 11 jucători ai rundei a 20-a, în echipa tip alcătuită de Liga Profesionistă de Fotbal. Louis a fost al 39-a jucător debutat de FC Viitorul în primul eşalon.
 

În echipa ideală a speranțelor din Liga 1

La 17 ani, Louis Munteanu a fost inclus și în echipa ideală a speranţelor din Liga 1. Formaţia a fost configurată de specialiştii Ligii Profesioniste de Fotbal, la finele sezonului regulat al campionatului 2019/2020, pe baza analizelor tehnice. Louis Munteanu e primul marcator din istoria Ligii 1 născut în 2002.
 

MVP în Liga Elitelor

În această vară, FC Viitorul a devenit pentru a opta oară în ultimii nouă ani campioana României la juniori Unde-19 (sportivi născuți după 1 ianuarie 2001), constănțenii, antrenați de Cristian Cămui (director tehnic) și Constantin Fălină (antrenor principal), trecând dramatic în finală, la penalty-uri, de Dinamo București, care a condus în timpul regulamentar cu 2-0! Cu trei goluri marcate și un penalty transformat, Louis Munteanu a fost MVP-ul Viitorului la turneul final al Ligii Elitelor U-19.

Sursa foto: FC Viitorul


Citește și:

Louis Munteanu, de la FC Viitorul, a marcat pentru Naționala Under-19 a României

Louis Munteanu, MVP al FC Viitorul la turneul final al Ligii Elitelor
„Sperăm să facem o figură frumoasă și în Youth League“ (galerie foto)


Atacantul Louis Munteanu, de la FC Viitorul, inclus în echipa ideală a speranţelor din Liga 1
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii