Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:09 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Generația de Aur, meciul de adio. Elis Iordache, din Constanța, a fost crainicul evenimentului! „Mulțumesc, România, pentru că am trăit emoțiile cu tine!“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

ro

26 May, 2024 17:00 1998 Marime text

 
  • Vocea care se aude în Sala Sporturilor „Simona Amânar“ din Constanța la partide ale CSM Constanța a răsunat, sâmbătă, 25 mai 2024, și pe Arena Națională din București, la evenimentul fotbalistic de marcă.
 
Generația de Aur a susținut meciul de adio, cu ocazia unui eveniment senzațional desfășurat pe Arena Națională din București. 54.967 de spectatori au creat o atmosferă de vis la meciul cu World Stars, cu această ocazie fiind doborât recordul de asistență în istoria Arenei Naționale.
 
În ceea ce a constituit ultima apariție pe teren în această formulă a fotbaliștilor care au făcut istorie pentru România, Farul Constanța a fost reprezentată de mai mulți jucători. Din echipa Generației de Aur au făcut parte Gheorghe Hagi (managerul tehnic al echipei de pe litoral), Gheorghe Popescu (președintele clubului) și Ștefan Preda (antrenorul de portari). Campioana României din sezonul 2022/2023 a avut un reprezentant și în cealaltă formație, cea a stelelor lumii, în care a jucat celebrul brazilian Rivaldo, acționar la Farul Constanța. În plus, crainicul evenimentului a fost Elis Iordache, din Constanța! Crainic la meciuri ale CSM Constanța, dar și la alte evenimente sportive, Elis a fost solicitat să îndeplinească acest rol și la partida de gală Generația de Aur - World Stars 3-2 (1-2).  
 
„Așa ceva se întâmplă o dată în viață“
 
Vocea care se aude în Sala Sporturilor „Simona Amânar“ din Constanța la partide ale CSM Constanța a răsunat, sâmbătă, 25 mai 2024, și pe Arena Națională din București, la evenimentul fotbalistic de marcă. Postură onorantă pentru Elis Iordache (42 de ani), care este un vechi și înfocat suporter al Farului, al sportului constănțean și al echipei naționale. „A fost o mare onoare și o mare bucurie pentru mine să fiu crainic la acest eveniment grandios. A fost ceva senzațional, plecând de organizare, meciul în sine și atmosfera de pe stadion. Am fost fericit să fiu și eu parte din acest show memorabil, ca vocea stadionului din fundal. Să strigi «Hagi», dând tonul, iar apoi o arena întreagă să te urmeze, așa ceva se întâmplă o dată în viață“, a declarat Elis Iordache, pentru ZIUA de Constanța. „Mulțumesc, România, pentru că am trăit emoțiile cu tine!“, a postat constănțeanul pe Facebook un mesaj de recunoștință la adresa Generației de Aur. La meciul de adio, Elis a purtat un tricou al echipei naționale inscripționat cu numele Hagi și numărul 10.
 
Crainic și la sărbătoarea Farului din Piața Ovidiu
 
Elis a fost crainic, anul trecut, și la prezentarea Farului din Piața Ovidiu, când „marinarii“ au sărbătorit alături de suporteri cucerirea titlului de campioană. De asemenea, a întreținut atmosfera, de la microfon, și la unele partide de la Ovidiu ale Farului, din sezonul trecut. „Merg la meciurile Farului de mic. Cu unii băieți din garda veche mai țin legătura“, a punctat Eli Iordache.   
 
„Nu apucasem să-i mulțumesc Naționalei pentru bucuria trăită de copilul din mine“
 
Acesta nutrește aceleași sentimente și față de echipa națională, iar evoluția și rezultatele acesteia de la Campionatul Mondial din SUA, din 1994, i-au rămas vii în memorie, de parcă s-ar fi petrecut ieri.    
 
„Acum 30 de ani, cu sufletul la gură, stăteam în fața televizoarelor care erau scoase în stradă la niște ore care cu 5 ani mai devreme de 1994 erau de neconceput pentru un meci de fotbal.
 
Aveam 12 ani... și un apartament pentru orișicine era prea puțin ca să trăiești un mondial cu România, la TV, trebuia să ieși în stradă sau să mergi la prieteni acasă unde se umpleau sufrageriile de mai multe familii!
 
Urmăream meciurile pe TVR, era o vară toridă, geamurile deschise la apartamentele blocurilor, televizoarele din case erau date la volum maxim, noi afară în fața blocului, Ionel Stoica sau Cristian Țopescu parcă comentau de lângă noi!
 
Toate televizoarele, vocile celor din stradă și celor care se auzeau din case la ocazii / ratări sau goluri creau o atmosferă de stadion. La anii ăia un meci de fotbal îmi genera mai greu o emoție mare comparativ cu o jucărie primită cadou, dar juca naționala... și bucuria golurilor înscrise și vibe-ul care te înconjura era unic. Naționala ne unea pe toți atunci și asta îmi plăcea la nebunie... ne scoseseră în stradă.
 
Cu anii am crescut, am trăit pre calificări, calificări, turnee finale ale Naționalei, am asistat la generații talentate care pentru sute de motive s-au oprit undeva... și ceva parcă ne-a stopat și pe noi să ne identificăm cu aceste generații... pentru că tot timpul i-am comparat cu Generația de Aur.
 
Ne-am mândrit cu Generația de Aur pentru că n-au mai fost alții ca ei și așa au rămas pentru noi. Ne-au scos în stradă, dar nu am apucat să le mulțumim, ca națiune, așa cum ar fi trebuit.
 
Nu apucasem să-mi iau rămas bun de la acea etapă a copilăriei. Nu apucasem să-i mulțumesc Naționalei pentru bucuria trăită de copilul din mine. Doar m-am mândrit, cu trecerea anilor, cu ei și ce au realizat la echipele lor de club.
 
Împreună pentru ultima dată!
 
Acum câteva zile am primit un telefon:
 
- Nu ai vrea să fii crainicul meciului de adio al Generației de Aur? Am ezitat, am dat un răspuns evaziv...
- Sunt zeci de oameni pe care i-aș pune la microfonul stadionului, acolo, nu cred că sunt cel mai bun pentru asta!, am răspuns.
- Ești ce trebuie și ai o singură ocazie să-ți iei rămas bun de la Generația de Aur și să fii în același timp vocea lor, pe stadion!
 
Ne vedem sâmbătă pe stadion, cântăm împreună pe stadion, copilul de 12 ani din mine nu m-a lăsat să nu fiu acolo! Împreună pentru ultima dată!“, a postat Elis Iordache înainte de meciul de adio al Generației de Aur.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.     
 
Citește și:
 
LIVE TEXT
Generația de Aur, victorie în meciul de adio. Spectacol și emoții! Un stadion plin, pentru o echipă de neuitat (GALERIE FOTO + VIDEO)


Hagi, mesaj emoționant
„55.000 de suflete tricolore în tribune, voi veți fi mereu «Generația de Aur» a României!“ (GALERIE FOTO)


Tricoul lui Hagi de la meciul de retragere al Generației de Aur, cel mai scump la licitația caritabilă. Cine l-a achiziționat și cu ce sumă
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii