Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:24 20 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Mamaia se desfăşoară cel mai mare triatlon din Europa de Est şi din Balcani (galerie foto)

ro

09 Sep, 2016 00:00 2583 Marime text
Staţiunea Mamaia îmbracă haine de sport sâmbătă, 10 septembrie, când va găzdui cel mai mare concurs de triatlon din Europa de Est şi din Balcani, TriChallenge, ajuns la ediţia a opta. Bulevardul Mamaia (din Năvodari până la Aqua Magic), parcarea de la Rex, promenada şi plaja, toate vor fi însufleţite de peste 1.500 de participanţi din mai mult de zece ţări, care vor înota, vor pedala şi vor alerga.
 
Manifestarea se va desfăşura şi anul acest sub forma unui festival sportiv, având trei componente: competiţia dedicată amatorilor şi sportivilor profesionişti la Super Ligă, TriKids - aquatlon şi duatlon pentru copii, Crosul de seară - „Beach Run“. Ziua de astăzi este dedicată sesiunii de predare a kiturilor de start şi şedinţei tehnice, iar ziua de sâmbătă este rezervată amatorilor care vor avea ocazia să participe la proba care li se potriveşte cel mai bine, atât la întrecerile individuale, cât şi în cadrul celor de ştafetă, dar şi competiţiei pentru copii şi alergătorilor la crosul Beach Run.

Evenimentul este Grand Final

Se vor alcătui clasamente pe categorii de vârstă, dar va exista şi o categorie specială, dedicată celor care iau startul pentru prima oară la un concurs de triatlon. Este deja o tradiţie ca TriChallenge Mamaia să încheie seria competiţiilor de triatlon de şosea din cadrul circuitului Federaţiei Române de Triatlon (Romanian Triathlon Series), iar evenimentul de la Mamaia este Grand Final. Probele de alergare şi ciclism se desfăşoară pe şosea, în condiţii de siguranţă, pe o suprafaţă plată sută la sută, iar înotul se va desfăşura în mare.

Nu lipsesc Ciprian Bălănescu, Antoanela Manac şi Adrian Nanulescu

Printre participanţii la TriChallenge Mamaia 2016 se numără Ciprian Bălănescu, multiplu campion naţional la triatlon şi duatlon, constănţeanca Antoanela Manac, multiplă campioană naţională la triatlon şi duatlon, Adrian Nanulescu, fost preşedinte al Federaţiei Române de Triatlon şi sportiv amator, reprezentaţi din mass-media, directori de bănci, companii multinaţionale şi instituţii guvernamentale. Incluzând toate cele trei componente sportive, TriChallenge Mamaia 2016 are un fond total de premiere de aproximativ 30.000 de lei, jumătate din această sumă fiind alocată premiilor în bani, pentru categoriile open.

La ora 9.00, se dă startul

Programul zilei de sâmbătă, în ce priveşte probele individuale, este următorul: ora 9.00 - start proba supersprint (400 m înot + 10 km ciclism + 2,5 km alergare), ora 9.20 - start proba sprint (750 m înot + 20 km ciclism + 5 km alergare), ora 11.00 - start proba olimpică (1.500 m înot + 40 km ciclism + 10 km alergare). Probe de echipă se desfăşoară după orarul: ora 9.45 - start ştafeta sprint (750 m înot + 20 km ciclism + 5 km alergare), ora 10.15 - start ştafeta olimpică (1.500 m înot + 40 km ciclism + 10 km alergare).
 
Festivalul TriChallenge Mamaia continuă după-amiază cu TriKids, competiţie ce cuprinde două probe, aquatlon şi duatlon, şi este dedicat tuturor copiilor care iubesc înotul, mersul pe bicicletă şi alergarea. Copiii cu vârste cuprinse între 9 şi 12 ani vor avea ocazia să se întreacă începând cu ora 15.30 la aquatlon şi de la 16.15 la duatlon.

Cros de patru kilometri

Tot sâmbătă, promenada şi plaja din Mamaia se vor transforma în piste de alergare pentru iubitorii de mişcare. Pentru al doilea an consecutiv, în cadrul TriChallenge Mamaia, va avea loc un cros pe distanţa de patru kilometri, cu start de la ora 17.30. Acesta va închide, practic, seria întrecerilor sportive şi va deschide festivitatea de premiere, programată pentru ora 18.15.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii