Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:05 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cea mai mare competiţie de triatlon din sud-estul Europei, în weekend, la Mamaia 1.300 de persoane iau startul la H3RO by TriChallenge

ro

19 Sep, 2019 00:00 2049 Marime text

Organizatorii H3RO by TriChallenge, cea mai mare competiţie de triatlon din sud-estul Europei, au anunţă ieri că ediţia care se derulează în intervalul 20-22 septembrie, la Mamaia, confirmă, la start, nu mai puţin de 1.300 de participanţi, inclusiv 200 de sportivi veniţi din toate colţurile lumii.

Mai mult decât atât, dintre cei 200 de străini ce reprezintă 38 de ţări, nu mai puţin de 78 de sportivi reprezintă Elitele, cel mai înalt nivel de performanţă la nivel global. H3RO by TriChallenge powered by Telekom Sport este un eveniment finanţat de Primăria municipiului Constanţa şi organizat de ACS Smartatletic, iar valoarea totală a proiectului este de 538.500 de lei.

Vremea de la startul competiţiei se anunţă ideală pentru triatlon, iar atât temperatura apei, cât şi cea atmosferică sunt în marjele cele mai bune pentru performanţe, nu doar la înot, ci şi la alergare şi ciclism. În cadrul evenimentului va exista o zonă expo cu vânzare în care vor expune branduri sportive. Competiţia va îngloba două Campionate Naţionale, o Cupă a României şi o Cupă Europeană. Anul acesta aduce şi două Campionate Naţionale în cadrul festivalului de triatlon ce va avea loc în Mamaia: distanţă Half şi Supersprint. De asemenea, competiţia va găzdui şi Cupa României la Aquathlon. Mai mult, H3RO by TriChallenge îşi consolidează relevanţa la nivel continental şi devine, anul acesta, gazdă a Cupei Europene de Triatlon Sprint.

Probele de triatlon pe Distanţa Half reprezintă, totodată, şi ultima etapă din circuitul Federaţiei Române de Triatlon - FRTRI Halfdistance. De asemenea, proba olimpică şi proba sprint sunt parte din circuitul Triathlon Series Events şi Romanian Triatlon Series, H3RO by TriChallenge fiind chiar ultima etapa din aceasta serie. Până în prezent, pe parcursul primilor zece ani, TriChallenge Mamaia a mai fost gazda a două cupe Europene, punând astfel România pe harta europeana a competiţiilor majore de triatlon.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii