Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:12 17 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Invictus România Ştafeta Veteranilor, la Constanţa. Ceremonial la Monumentul Victoriei (galerie foto+video)

ro

08 Oct, 2021 08:32 1823 Marime text
  • Ștafeta Veteranilor presupune purtarea a trei ștafete, pe trei trasee diferite din România, având ca punct final de întâlnire municipiul Carei.
Constanţa se află şi ea pe traseul ediției a opta a Ștafetei Veteranilor, eveniment sportiv care se derulează în această perioadă în ţară, făcând parte din seria de manifestări premergătoare aniversării Zilei Armatei Române (25 octombrie).

O acţiune marca Invictus România, Ștafeta Veteranilor presupune purtarea a trei ștafete, pe trei trasee diferite din România (a căror culoare coincide cu culorile Drapelului Național - albastru, galben, roșu), având ca punct final de întâlnire municipiul Carei. 

Traseele însumează peste 3.500 de kilometri, iar unul dintre punctele de venire și de plecare este Constanța. 

În municipiul de la malul mării, venind de la Babadag, a sosit, pe traseul albastru, ștafeta militarilor de la Regimentul 307 Infanterie Marină, din Babadag, iar în această dimineață a avut loc un ceremonial, la Monumentul Victoriei din Constanța. 

La scurt timp după festivitate, ștafeta constănțeană, formată din militari în activitate (de la mai multe unități militare din județ), dar și din militari în rezervă, a pornit către județul Călărași, la Borcea, având ca punct de sosire, după o cursă de 96 de kilometri, Baza 86 Aeriană.   

În încercarea de a reconstitui, în mod fidel, trei dintre drumurile bătătorite odinioară de vitejii luptători, participanții vor poposi la fiecare monument edificat în memoria străbunilor eroi, care s-au jertfit pentru libertatea și independența patriei. Deznodământul acestei lupte simbolice de reîntregire a Drapelului Național este reprezentat de momentul în care purtătorii celor trei ștafete vor striga într-un singur glas: «Sacrificiul impune respect!» pe data de 25 octombrie, la Ansamblul Monumental «Glorie Ostașului Român», din Carei, în cadrul ceremoniei militare organizate cu prilejul Zilei Armatei României. Nimeni și nimic nu ne poate opri să ne iubim țara! Împreună, suntem de neînvins! Go, Invictus!, este un mesaj al Invictus România.

UPDATE 1:

La ceremonial au participat și Ionuț Rusu, viceprimar al municipiului Constanța, și contraamiral de flotilă Valentin Iacoblev, comandantul Flotei, acesta făcând schimbul de ștafetă de la grupul sosit de la Babadag către cel constănțean.

UPDATE 2:

In finalul festivității, s-a ținut un moment de reculegere în memoria celui ce a fost plutonier major Adrian Marțincu, de la Batalionul 341 Infanterie „Rechinii Albi“ Topraisar.

Citește și:

Invictus România
Constanța, pe traseul albastru al Ștafetei Veteranilor către Carei. De la malul mării, se pleacă la Borcea
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii