Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:07 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Angel Tîlvăr „Învățăm de la veteranii răniți în teatrele de operații lecțiile valoroase ale perseverenței și curajului“ (VIDEO)

ro

04 Sep, 2023 18:16 877 Marime text
Foto: facebook/MAPNMinistrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, și șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, au participat luni, 4 septembrie, la sediul MApN, la ceremonia prilejuită de plecarea lotului de militari răniți ai Armatei României la Invictus Games 2023, de la Düsseldorf.

În cadrul activității, în semn de apreciere pentru rezultatele obținute la edițiile precedente ale competițiilor sportive, ministrul apărării naționale a înmânat Drapelul României, căpitanului lotului, plutonierul adjutant (în retragere) Florin Boc.

Ministrul Tîlvăr a asigurat membrii Invictus de întreaga susținere a conducerii MApN:

„Învățăm de la dumneavoastră, veteranii răniți în teatrele de operații, lecțiile valorase ale perseverenței în viața de zi cu zi, ale curajului de a lupta pentru idealuri, chiar și atunci când acestea par îndepărtate sau chiar intangibile. Cred cu tărie că este important ca, dincolo de declarațiile oficiale, să ne implicăm activ și permanent în susținerea dumneavoastră și să ne asigurăm că ajungeți acolo unde v-ați propus!”.

De asemenea, ministrul Tîlvăr a mulțumit familiilor care îi susțin în permanență pe militarii răniți.

„Sportivii militari Invictus ne-au oferit numeroase motive de mândrie, reprezentând cu succes Armata Română și România la această prestigioasă competiție internațională. Sunt convins că ne vor reprezenta în continuare la aceeași altitudine a performanțelor superioare! Adresez mulțumirile și felicitările mele familiilor membrilor Echipei Invictus România, care au stat și stau alături de militarii noștri. Încurajările și susținerea dumneavoastră sunt neprețuite și esențiale pentru succesul Invictus România!”, a transmis ministrul apărării naționale în cadrul ceremoniei.

***
Ediția din acest an a Invictus Games se va desfășura, în perioada 9-16 septembrie, la Düsseldorf, în Germania, și va reuni reprezentanți din 21 de națiuni din întreaga lume.
           
Echipa României este formată din 20 de militari răniți, clasați cu gradul I, II și III de invaliditate sau apt limitat, care vor concura la opt discipline sportive - șapte discipline individuale (tir cu arcul, atletism, canotaj la ergometru, powerlifting, ciclism, tenis de masă și înot) și una de echipă (volei din poziţia şezând).

Delegația care va însoți lotul României în Germania va fi condusă de directorul Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Corneliu Postu.

România se află la a cea de-a patra participare la Invictus Games, după edițiile din Toronto (2017), Sydney (2018) și Haga (2022), în cadrul cărora au obținut rezultate remarcabile - 26 de medalii, dintre care 11 de aur, 11 de argint și 4 de bronz.

 

Citește și: 

MApNAntrenament al echipei Invictus pentru jocurile de la Düsseldorf 2023
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii