Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:11 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN Ministrul Tilvăr a conferit „Emblema de merit în Slujba Păcii” și distincții sportivilor de la Invictus Games, Düsseldorf

ro

28 Sep, 2023 16:04 773 Marime text

Sursa foto: MApN
 
  • Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, și locțiitorul șefului Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Gheorghiță Vlad, s-au întâlnit joi, 28 septembrie, la sediul MApN, cu membrii lotului de militari răniți ai Armatei României participanți la Invictus Games, de la Düsseldorf
  • Ministrul i-a felicitat pe toți membrii echipei de sportivi militari, veterani răniți ai teatrelor de operații, pentru apartenența la familia Invictus România
 
Conform MApN, Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, și locțiitorul șefului Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Gheorghiță Vlad, s-au întâlnit joi, 28 septembrie, la sediul MApN, cu membrii lotului de militari răniți ai Armatei României participanți la Invictus Games, de la Düsseldorf.
 
În cadrul activității, ministrul i-a felicitat pe toți membrii echipei de sportivi militari, veterani răniți ai teatrelor de operații, pentru apartenența la familia Invictus România și pentru participarea la ediția din acest an a Jocurilor, a conferit Emblema de merit în Slujba Păcii și distincții sportivilor, respectiv personalului din staff-ul tehnic și din echipele de sprijin ale lotului. Membrii echipei au primit și embleme conferite de Statul Major al Apărării, potrivit sursei citate.
 
Căpitanul echipei Invictus România, plutonierul adjutant (rtr.) Florin Boc, a înmânat ministrului Tîlvăr Drapelul României, primit la plecarea către Düsseldorf. Simbolul națiunii române, care a fluturat pe scena Invictus Games lângă drapelele altor 20 de națiuni, alături de care ţara noastră contribuie la recuperarea prin sport a militarilor răniți în operații militare, va fi înmânat căpitanului echipei ce va reprezenta România la următoarea ediție a Invictus Games, mai menționează sursa.

„Vă mărturisesc că am fost foarte bucuros în anul 2016 când, în calitate de membru al Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO, am aflat că România a primit invitația de a participa cu 15 militari răniți la Invictus Games de la Toronto, în anul 2017. După participarea Invictus România la competiția de la Toronto, au urmat participările la Sydney (2018), Haga (2022) și acum la Düsseldorf, de unde v-ați întors cu numeroase medalii de aur, de argint și de bronz”, a spus ministrul apărării naționale.

 
De asemenea, ministrul a mulțumit voluntarilor Invictus din toate colțurile țării, „care au promovat spiritul de neînvins al luptătorilor noștri răniți”.
 
Delegația României la Invictus Games 2023 a obținut 14 medalii: patru de aur, cinci de argint și cinci de bronz, la probele de canotaj la ergometru, tir cu arcul, atletism și înot.
 
Echipa României  a fost formată din 20 de militari răniți, clasați cu gradul I, II și III de invaliditate sau apt limitat, care au concurat la opt discipline sportive-șapte discipline individuale (tir cu arcul, atletism, canotaj la ergometru, powerlifting, ciclism, tenis de masă și înot) și una de echipă (volei din poziţia şezând).
 
România s-a aflat la cea de-a patra participare consecutivă la Invictus Games, după edițiile din Toronto (2017), Sydney (2018) și Haga (2022), în cadrul cărora au obținut rezultate remarcabile-26 de medalii, dintre care 11 de aur, 11 de argint și patru de bronz.
 
Citește și

MApN ia măsuri pentru a-și menține recruții! Care sunt acestea?

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii