Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:12 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Într-o zi de 22 martie, în 1926, s-a constituit Federația Română de Box. Între 1993 și 2000, forul a fost condus de constănțeanul Ion Șerban

ro

22 Mar, 2022 00:00 2385 Marime text
 
Meci de box, la nivel juvenil, într-o gală găzduită de sala de la Complexul Sportiv „Tomis“ din Constanța.
 
  • La Constanţa, preşedintele Asociației Județene de Box este fostul arbitru internaţional Toma Matei.
 
Federaţia Română de Box s-a constituit în urmă cu 96 de ani, pe 22 martie 1926, tot atunci desfășurându-se și primul Campionat Național.
 
Primul for care a avut sub tutela sa boxul în România a fost Comisia Centrală de Box din Federaţia Societăţilor Sportive din România, înfiinţată pe 21 iunie 1912, an în care s-a făcut şi afilierea la International Boxing Union. Din anul 1930 datează prima participare la un Campionat European, cel din Ungaria, de la Budapesta, a boxerilor români.
 
Primul președinte al FRB a fost Nicolae Niculescu - Ianca. În momentul de faţă, Federaţia Română de Box îl are ca șef pe Vasile Câtea, dar funcția de președinte a ocupat-o, în perioada 1993-2000, cu rezultate importante în planul rezultatelor pugiliștilor români, şi constănţeanul Ion Şerban, cel care a trecut în nefiinţă în 2020.
 
Organizarea pe plan local a activităţii pugilistice le revine Asociaţiilor Judeţene de Box. La Constanţa, preşedintele AJB este fostul arbitru internaţional Toma Matei. Acesta este și preşedinte de onoare al Colegiului Central de Arbitri, dar şi supervizor la competiţii interne. Toma Matei a fost şi membru în Biroul Federal al FRB.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanța 
   
Citește și:
 
95 de ani de la constituirea Federaţiei Române de Box. Preşedintele Asociaţiei Judeţene Constanţa este Toma Matei
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii