Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:42 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În ultimii ani, FC Viitorul a jucat constant un fotbal spectacol Gică Hagi - „Cred că avem publicul cel mai fericit din ţară“

ro

20 Sep, 2018 00:00 1706 Marime text

FC Viitorul, campioana României din sezonul 2016/2017, a legat pentru prima dată în acest campionat două victorii. După succesul de pe terenul campioanei CFR Cluj (2-1), a urmat partida câştigată la Ovidiu cu FC Hermannstadt (1-0), iar cele şase puncte obţinute în două etape au urcat trupa lui Gică Hagi pe locul şase în clasament, poziţie care asigură accesul în play-off.
 
În opt etape, FC Viitorul a strâns 13 puncte, având patru victorii, un egal şi trei eşecuri, golaveraj 9-8. Formaţia constănţeană este la egalitate cu ocupanta poziţiei a cincea, CFR Cluj, şi la numai două puncte în spatele liderului FCSB! FC Viitorul a realizat în ultimii ani performanţe însemnate pe plan intern, ascensiunea culminând cu titlul de campioană, iar Gică Hagi, managerul tehnic al echipei, este de părere că, prin prisma jocului etalat de FC Viitorul şi a situaţiei generale de la club, cei care vin la meciurile echipei sunt foarte mulţumiţi.

„Cel mai frumos fotbal“ 

„Publicul de la Constanţa cred că e cel mai fericit din România în momentul de faţă, pentru că are o echipă care în ultimii 3,5 - 4 ani a jucat, cred eu, cel mai frumos fotbal. Unul extraordinar. Constant. A câştigat campionatul din nimic. A avut şi acelaşi antrenor, adică lucruri stabile, nu ne schimbăm de pe o zi pe alta. Avem şi o idee clară de joc. Toată lumea cred că ne ştie bine. Aşa consider eu. Cred că avem publicul cel mai fericit din ţară. Pentru că vede fotbal, o echipă care joacă, iar spectatorii încearcă să vină la fotbal. Minusul e cu transportul. Ştiţi condiţiile care sunt. Baza noastră sportivă e puţin în afara Constanţei“, a spus Gică Hagi înaintea partidei cu FC Hermannstadt. 

12 goluri în 59 de meciuri 

Victoria cu echipa sibiană a fost adusă de Ianis Hagi, căpitanul FC Viitorul, care a punctat dintr-un penalty scos tot de el. În vârstă de 19 ani, Ianis a fost inclus de revista Ligii Profesioniste de Fotbal în echipa etapei a opta. „A marcat golul în urma căruia Viitorul şi-a asigurat toate cele trei puncte prin care a urcat pe loc de play-off. A ajuns la 12 goluri în 59 de meciuri jucate în campionat“, se arată pe site-ul oficial al LPF. În acest început de campionat, Ianis are două goluri marcate, la fel ca Drăguş şi Ionuţ Vână, iar celelalte trei reuşite ale FC Viitorul poartă semnăturile lui Houri, Ciobanu şi Voduţ. În fruntea clasamentului golgeterilor se află în momentul actual Alexandru Mitriţă (U Craiova, fost jucător al FC Viitorul), cu opt goluri.

„Ianis e jucătorul Viitorului“ 

La conferinţa de presă de dinaintea meciului cu FC Hermannstadt, Gică Hagi a fost întrebat dacă Ianis Hagi ar avea un viitor strălucit la FCSB. „Regele“ s-a arătat deranjat de această întrebare, răspunzând: „Te rog frumos, întreabă-mă de mine, de Viitorul. Dacă ai respect. Lăsaţi întrebările de presă, cu care să faceţi titluri. Lăsaţi-le! Ianis e la Viitorul, Viitorul l-a cumpărat, e jucătorul nostru. Atât. Acum o lună i-am prelungit contractul. Ceilalţi să aibă grijă de jucătorii lor şi să şi-i facă ei de milioane. Deocamdată, e la noi şi vom vedea ce va fi. Dar iarăşi puneţi întrebări ca să le speculaţi şi să faceţi titlurile care le vreţi voi. În loc să vorbiţi de Viitorul, de noi, de meciul nostru. Trebuie să răspundem pentru alţii. Nu vă înţeleg de loc, dar asta e. Suntem în cursul campionatului şi noi vorbim de transferuri. Când mai sunt încă trei luni de jucat. Mă rog. Veniţi cu directivă dată. «Întreabă aia, ca să ştim ce fabricăm după aceea». Nu e important cum joacă Viitorul, ce lot are, pe ce loc e. Acestea nu sunt importante, astfel încât să scriem de ele. Tot timpul trebuie să pomenim doar de unii“.

 Cele mai importante lucruri 

Hagi spune că Ianis e un tânăr talentat, care, ca şi ceilalţi, are nevoie de timp, de răbdare şi de multă muncă, astfel încât să progreseze zi de zi şi să ajungă mai bun. „Pentru mine, acestea sunt lucrurile cele mai importante. Celelalte vor veni de la sine. Se vorbeşte de un jucător foarte, foarte talentat. Atât. În rest, mediul şi toate celelalte îl vor face mai bun. Sper ca el să aibă mereu un mediu foarte bun, ca să progreseze şi să ajungă la un nivel extrem de înalt. E tânăr, aşa cum am fost şi noi şi mulţii alţii. Şi el face parte dintr-un grup de jucători valoroşi, cu talentul şi calităţile sale. Cred că l-aţi cunoscut deja. A arătat că e fotbalist“, a punctat managerul tehnic al FC Viitorul.
 
Sursa foto: FC Viitorul

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii