Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:45 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În plutonul fruntaş FC Viitorul, a treia victorie la rând. Ce spune Cătălin Anghel despre succesul de la Iaşi

ro

08 Oct, 2018 00:00 1657 Marime text

FC Viitorul, campioana României din sezonul 2016/2017, a câştigat cu 2-1 în deplasare cu Poli Iaşi, în etapa a 11-a a Ligii 1, realizând astfel a treia victorie la rând, după succesele contra Concordiei Chiajna, din Cupa României, şi cu Astra Giurgiu, din campionat.
 
Golurile au fost marcate de Ianis Hagi (20, 44 - din penalty), respectiv Andrei Cristea (41 - din penalty). Partida s-a jucat vineri, deschizând runda, iar după victorie, FC Viitorul a urcat în clasamentul intermediar pe locul doi, cu 19 puncte, după şase victorii, un egal şi patru înfrângeri, golaveraj 12-11. Ulterior, după alte meciuri, FC Viitorul a coborât de pe această poziţie, dar se menţine în plutonul fruntaş.
Următorul meci, cu Sepsi Sf. Gheorghe
La Iaşi, FC Viitorul (manager tehnic, Gheorghe Hagi; antrenor, Cătălin Anghel) a jucat cu: Cojocaru - Lima (54 Ghiţă), Luchin, Țîru, De Nooijer - Achim (61 Artean), Băluţă, Vînă - I. Hagi, Voduţ (71 Houri), Drăguş. Echipa Politehnicii Iaşi (antrenor, Flavius Stoican) a fost: Rusu - A. Zaharia (46 Enoh), Mihăescu (78 N’Dongala), Frăsinescu, Panţîru - Rus, Cioinac - Sanoh, D. Flores, Almada - Cristea (78 Mendes). În etapa viitoare, FC Viitorul va întâlni, pe teren propriu, sâmbătă, 20 octombrie, de la ora 21.00, Sepsi Sf. Gheorghe.

„Să nu credeţi că ne mulţumeşte a doua repriză“ 

Contra Politehnicii, FC Viitorul a fost condusă de pe banca tehnică de Cătălin Anghel, Gică Hagi fiind suspendat în urma eliminării din partida cu Astra Giurgiu. „În primul rând, am venit aici să facem rezultat. Era clar că, aşa cum s-a întâmplat şi în celelalte meciuri cu Poli, urma să avem o misiune grea. Echipele pe care le antrenează Flavius sunt agresive, au jucători de viteză în ultimii 30 de metri şi pun presiune pe adversari. Însă Mister a pregătit foarte bine echipa, în detaliu, aşa cum o face tot timpul. A stat cu noi până să plecăm la stadion şi a dat ultimele indicaţii. Cu efortul colectiv al băieţilor şi cu puţină şansă am reuşit să luăm cele trei puncte. Orice echipă se poate gândi că poate ieşi campioană. Aţi văzut cât de aproape suntem cele din partea de sus a clasamentului. Noi vom lua meci cu meci şi trebuie să ne gândim ce am făcut bine şi mai puţin bine, să analizăm foarte bine acest joc şi să rămânem cu picioarele pe pământ, întrucât, după întreruperea de campionat, ne aşteaptă un meci foarte greu acasă. Chiar dacă am câştigat acum, să nu credeţi că ne mulţumeşte a doua repriză, când Poli a pus presiune foarte mare pe noi şi n-am reuşit să stăm cu liniile mai sus, să dăm încă un gol şi să închidem jocul“, a punctat Cătălin Anghel.

Moment bun 

În lotul echipei naţionale de tineret a României pentru ultimele două partide din preliminariile Euro 2019, cu Ţara Galilor şi Liechstenstein, meciuri care le pot aduce tricolorilor calificarea la turneul final, au fost convocaţi şi cinci fotbalişti de la FC Viitorul: Radu Boboc, Virgil Ghiţă - fundaşi; Andrei Ciobanu, Ianis Hagi, Alexandru Măţan - mijlocaşi. Iar pentru meciurile Naţionalei de seniori cu Lituania şi Serbia, din Liga Naţiunilor, din lotul tricolor fac parte, de la FC Viitorul, mijlocaşul Tudor Băluţă şi atacantul Denis Drăguş.
 
„Jucătorii noştri convocaţi sunt foarte bine pregătiţi şi sperăm din tot sufletul ca la ambele reprezentative lucrurile să meargă bine şi să obţinem rezultatele pe care ni le dorim. Mal ales la Under-21, să ne calificăm, iar munca acestor copii să fie încununată de o realizare pe care ne-o dorim cu toţii. Este un moment bun pentru internaţionalii noştri, care au muncit foarte mult. Ianis a înscris astăzi (n.r. vineri) două goluri şi ne-a ajutat să câştigăm partida“, a mai spus Cătălin Anghel.

„La fotbal e o singură plăcere“ 

Supărat pentru evoluţia echipei Under-19 a FC Viitorul din eşecul de pe teren propriu cu Dinamo Zagreb, 0-1, din Youth League (Liga Campionilor pentru tineret), Gică Hagi a precizat că talentul nu e de ajuns dacă nu e dublat şi de pregătire din greu şi de ambiţie.
 
„Proiectul meu se cheamă Timp, Tineri, Talentaţi. Timp! În timp se construieşte succesul. Dar dacă tu nu vrei, eu nu pot să-ţi pun în buzunar. N-am cum! Nu-ţi pot da ambiţia mea, lucrurile mele. Fiecare jucător e talentat în modul lui. Diferenţa o fac ambiţia, cum te antrenezi, ce-ţi doreşti, cât vrei să te sacrifici, cât iubeşti această meserie, cât timp îi dedici. Dacă ai spirit, la meci şi la antrenament. La mine, jucătorul care nu se antrenează cum trebuie nu cred că poate face sport de performanţă. Poate ajunge în prima ligă. Dar la loturile naţionale, în Liga Campionilor, în Europa ajunge cel care se antrenează, căruia îi place să se pregătească şi care învaţă în fiecare zi câte ceva. Devine mai bun în fiecare zi. Repetând şi antrenându-se mult. În afara terenului, fiecare are hobby-urile şi deconectarea lui. Fiecare are plăcerile lui. Dar la fotbal e o singură plăcere. Ambiţia. Să te dedici 100%. Asta e. Învăţăm. Şi eu am învăţat din înfrângerea de la Craiova“, a menţionat Hagi.

„Nu lucrez cu aceste persoane“ 

„Regele“ a precizat cu ce persoane nu lucrează şi care e meteahna care, în România, ne ţine foarte mult în loc. „Sper ca şi cei din Academie să înveţe din acest meci (n.r. cel din Youth League). E o experienţă importantă, o lecţie de viaţă. Trebuie analizat şi trase concluzii. Trebuie să avem capacitatea de a fi realişti, nu să visăm. Sau, cum spun eu şi e fundamental în România, ţinându-ne foarte mult pe loc, să ne creăm alibiuri. Iar eu nu lucrez cu aceste persoane, ci cu cele realiste, pragmatice şi care sunt la subiect. Nu cei care: «Dar de ce nu ai făcut aia?». «A, păi vecinul nu ştiu ce a ţipat, ce a zis sau a comentat». Tot timpul, problema e la vecinul, nu la mine. Eu lucrez cu persoanele care sunt responsabile şi cărora le place să-şi asume un lucru. Responsabilitate şi personalitate. Aceste lucruri îţi trebuie ca să ajungi să fii mare. Cu ambiţie! Talent există cu nemiluita în România. Dar, ca să învingem adversarii, trebuie să avem şi celelalte ingrediente“, a spus Hagi.
 
Sursa foto: FC Viitorul 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii