Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imagini de la eveniment 2.000 de persoane participă la ultramaratonul de 24 de ore pe nisip de la Mamaia. S-a înscris şi echipa primarului Decebal Făgădău (galerie foto-video)

ro

05 May, 2018 10:56 4106 Marime text
2.000 de persoane (1.500 de adulți și 500 de copii) participa, astăzi și mâine, la ediția a doua a ultramaratonului de 24 de ore pe nisip de la Mamaia "Alerg 24 h Autism Marea Neagră", un eveniment sportiv unic în lume, organizat de Centrul Psihologic "Marea Neagră" și de psihologul Adrian Gemănaru.
 
Întrecerea are menirea de a promova drepturile de integrare în societate a persoanelor cu dizabilități.
 
Primii s-au întrecut concurenții în scaune rulante, membri ai echipei Comitetului Paralimpic Român, după care, din Piațeta Perla Mamaia, s-a dat și startul în marea cursa de o zi, la care s-au înscris 40 de echipe din toată țara.
 
Traseul are lungimea de 3 km, iar participanții aleargă în buclă această lungime, ziua și noaptea, până mâine, la ora 10.00.
 
Echipa care adună cei mai mulți kilometri în acest interval este declarată câștigătoare.
 
Printre formațiile care participa se numără Cercetașii Marini, Ilie Floroiu (căpitan, fostul mare atlet Ilie Floroiu), ISU Dobrogea, Tomitanii, Colegiul Național Mihai Eminescu, Carmen Sylva, Autism Marea Neagră, ACS Marina Constanța, Decebal (căpitan, primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, care și aleargă), Arbitrii de Rugby Dobrogea, Rebel Fighters (căpitan, Ionel Crînguş), Forța Albastră Galați (cu mai mulți militari în componentă, printre care și Laurențiu Cobzaru), HC Dobrogea Sud Constanța (căpitan, Elena Frîncu), Jandarmeria Constanța, Victoria Cumpăna, SPIT Constanța, Asociația Team, COSR, Rotary Mangalia (cu fostul primar al Mangaliei, Zamfir Iorguş, printre alergători) sau Amy's Team (pentru care participa și Aidun Curt-Mola).
 
La reușita spectacolului de la start a contribuit și Fanfara "Muzica Apelor" a SC RAJA SA Constanța.

În cadrul evenimentului sunt șase curse speciale:

-  Cursa Scaunelor Rulante, susținută de Comitetul Paralimpic Român;
-  Cursa Clasică (la care participă cele 40 de echipe);
-  Cursa Apa, Nisip & Foc (cu șase obstacole);
-  Cursa Copiilor (cu 500 de participanți);
-  Cursa 100 km = 100 de ani: susținută de Comitetul Olimpic și Sportiv Român (care acordă 30 de distincții participanților ce depășesc 100 de km);
-  Cursa 1918 - Marea Unire: se acordă trofee speciale echipelor ce depășesc 1918 km în 24 de ore.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii