Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:34 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HCM pregăteşte startul sezonului

ro

01 Sep, 2010 02:44 1682 Marime text
hcm.jpgCampioana României are şanse mari să joace în Sala Sporturilor meciurile de pe teren propriu din Liga Campionilor, după ce, anul trecut, a evoluat la Buzău

Toma şi compania vor debuta la sfârşitul acestei săptămâni în noua ediţie de campionat, urmând să se deplaseze la Braşov pentru meciul contra echipei locale Dinamo Municipal.

După un prim cantonament la Zlatibor (Serbia) şi două turnee de pregătire importante, în Germania şi la Bacău, formaţia pregătită de Jovica Cvetkovic, Alexandru Buligan şi Eden Hairi se pregăteşte la Medgidia pentru startul noului sezon al Ligii Naţionale. Cu mai puţin de o săptămână rămasă până la debutul campionatului, HCM Constanţa se află pe ultima sută de metri a pregătirilor. Echipa constănţeană va juca primul meci oficial al sezonului, sâmbătă, de la ora 19.00, pe terenul formaţiei Dinamo Braşov, echipă formată în această vară prin fuziunea formaţiilor Dinamo Bucureşti şi Rom Cri Braşov. Cele două s-au mai întâlnit recent la turneul amical de la Bacău, campioana fiind învinsă surprinzător cu scorul de 40-37. Din fericire a fost doar un meci de pregătire, constănţenii fiind favoriţi pentru partida oficială din campionat. Meciul va fi arbitrat de arădenii Octavian Fânaţă şi Aurel Moldoveanu şi va fi transmis în direct de Digi Sport. „Jocul nostru trebuie să se schimbe. Chiar asta facem în această perioadă şi avem probleme în a realiza acest lucru. Nu sunt mulţumit nici de atac, nici de apărare. Trebuie să muncim mai mult. Cred că în următoarea perioadă se va rezolva totul", a declarat Cvetkovic, potrivit site-ului oficial al grupării de pe litoral. În ceea ce priveşte lotul de jucători, HCM va porni la drum fără Alexandru Dimache, împrumutat un sezon la HC Odorhei, în timp ce Silviu Băiceanu şi grecul Nikolaos Riganas sunt în continuare indisponibili după accidentările suferite în această perioadă.

Primul meci de pe teren propriu, la Medgidia

HCM va juca primul meci de pe teren propriu miercuri, 8 septembrie, în compania Universităţii Cluj. În condiţiile în care sunt şanse mici ca lucrările de extindere a Sălii Sporturilor să fie finalizate până atunci, elevii lui Jovica Cvetkovic vor fi nevoiţi să evolueze în Sala Sporturilor Ifitimie Ilisei din Medgidia. Termenul de finalizare a lucrărilor de la arena de pe bulevardul Tomis este 15 septembrie. În acest sens, o comisie din partea Federaţiei Europene de Handbal (EHF) urmează se sosească la Constanţa pentru a decide dacă HCM va putea în sfârşit juca partidele din Liga Campionilor în Sala Sporturilor din Constanţa. Motivul pentru care nu a fost omologată până acum a fost distanţa prea mică dintre tribune şi suprafaţa de joc. Primul meci pe teren propriu pentru echipa constănţeană în cea mai importantă competiţie europeană intercluburi va avea loc în perioada 22-26 septembrie, când va primi vizita formaţiei HC Croaţia Zagreb.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii