Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:10 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HC Dobrogea Sud Constanța - Dinamo, în Supercupa României Djordje Cirkovic - „«Și noi suntem aici». Acesta e mesajul meu“

ro

25 Aug, 2021 00:00 2601 Marime text

 
  • HC Dobrogea Sud Constanța și Dinamo București se întâlnesc miercuri în meciul pentru Supercupa României.
  • În sezonul trecut al Ligii Naționale, HCDS i-a administrat campioanei Dinamo singura înfrângere înregistrată de aceasta.
  • La trei zile după meciul din Supercupă, pe 28 august, HCDS va disputa manşa întâi din primul tur preliminar al Ligii Europene.
 
Echipa masculină de handbal HC Dobrogea Sud Constanța susține miercuri, 25 august, primul meci oficial din noua stagiune, întâlnind campioana en-titre a României, Dinamo București, în Supercupa României.
 
Partida se dispută la Alexandria, de la ora 16.00. HCDS a ocupat locul trei în campionatul precedent și a disputat finala mare a Cupei României, cu Dinamo, „câinii roșii“ câștigând cu 27-20 (13-10). Handbaliștii de pe litoral speră ca în Supercupă să reușească să o învingă pe Dinamo, așa cum au făcut-o și în ediția trecută a Ligii Naționale, când formația din capitală a avut în 28 de meciuri 26 de victorii, un egal şi o înfrângere, singurul eşec venind într-un meci cu echipa de pe litoral! 

 
„Pe teren, nu se ține cont de buget și de faimă“

 
„Din punctul meu de vedere, Dinamo a trecut în acest an la alt nivel. Îmi doresc să ținem foarte aproape de ei, poate chiar să atingem nivelul lor. Vorbim despre altceva, dar pe teren lucrurile nu stau chiar așa, nu se ține cont de buget și de faimă. Câștigă cine-și dorește cel mai mult. Avem sete de rezultat și de performanță. Echipa noastră e competitivă, tânără și ambițioasă. Suntem capabili să răsturnăm calculul hârtiei. Ne dorim să cucerim Supercupa, dar și să intrăm în grupele întrecerii europene. Csurgoi e un adversar dificil, greu de trecut, acum doi ani ne-au eliminat (marcând golul decisiv în ultima secundă), dar, cu două meciuri foarte bune, putem trece de echipa maghiară. Contra lui Dinamo avem de luat câteva revanșe, în ultimii ani ne-am tot întâlnit cu ei în diferite finale“, a declarat Ionuț Stănescu, președintele HC Dobrogea Sud.

 
Mulțumit de cum arată echipa

 
Djordje Cirkovic, antrenorul principal al HCDS, este de părere că formația constănțeană are șansa ei în disputa cu Dinamo. „Începem seria meciurilor oficiale din noul sezon contra celui mai tare adversar de pe plan intern. Toată lumea vorbește despre Dinamo. Au un proiect foarte ambițios. Și ei sunt cu mulți jucători noi, cu un nou antrenor și un nou sistem. Probabil și ei au nevoie de timp. Avem șansa noastră, iar mesajul meu e: «Și noi suntem aici». Vom vedea ce va fi, însă, până acum, eu sunt foarte mulțumit de cum arătăm“, a menționat Djordje Cirkovic. 

 
Media de vârstă, sub 24 de ani   

 
Fost căpitan celebru al echipelor Constanței, Laurențiu Toma, în prezent antrenor coordonator Liga Națională la HCDS, punctează că jucătorii de pe litoral abordează meciul din Supercupă cu încredere. „A fost o perioadă de pregătire destul de grea, dar destul de bună, cu meciuri amicale reușite. Ne bucurăm că la prima partidă oficială avem toți jucătorii apți. Media de vârstă a lotului este sub 24 de ani, ceea ce înseamnă că acești tineri vor crește, iar, alături de ceilalți jucători mai cu experiență, vom reuși să formăm o echipă puternică. Abordăm cu încredere acest meci și vrem să arătăm că avem valoare. Spiritul nostru va fi mereu puternic. Dinamo este campioana României, a adus mulți jucători de valoare și un antrenor cotat cam cel mai bun în lume. Dar și noi avem un lot echilibrat. Totul este să nu o luăm individual, în handbal se câștigă numai în echipă. Trebuie să jucăm cu inima, iar rezultatele vor veni, la cum s-a lucrat“, a spus Laurențiu Toma.   

 
Onoare, presiune și ambiție

 
Noul căpitan la HC Dobrogea Sud, Ionuț Nistor (extremă dreapta), are ambiția de a călca pe urmele lui Laurențiu Toma și a cucerit și el, în caliatate de purtător al banderolei, treofee multe cu HCDS.   
 
„Este o onoare pentru mine și o presiune, totodată, să fiu căpitanul echipei, dar și o ambiție, pentru că Tomiță (n.r. Laurențiu Toma) a fost căpitan la HCM, iar apoi la HCD, a ridicat atâtea trofee, iar ambiția mea e să calc și eu pe urmele lui. Mi-aș dori să începem sezonul cu o cupă, ar fi extraordinar, iar apoi să mergem mai departe în Liga Europeană, din dubla cu Csurgoi. Suntem pregătiți să atacăm noua stagiune. E un început destul de greu, având în vedere că întâlnim Dinamo. Ei pleacă cu prima șansă la câștigarea Supercupei, dar pe noi nu ne interesează aceasta. Vom intra în teren și vom da totul pentru a obține trofeul“, a spus Ionuț Nistor.   
   
 
Csurgoi și CSM București după Dinamo

 
La trei zile după meciul din Supercupă, pe 28 august, HCDS va disputa manşa întâi din primul tur preliminar al Ligii Europene, duelându-se în deplasare cu formaţia maghiară Csurgoi KK (returul e programat la Constanţa, pe 5 septembrie). În Liga Naţională, formaţia constănţeană va debuta pe 1 septembrie, în deplasare, cu CSM Bucureşti.

Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
LIVE VIDEO. Conferință de presă
HC Dobrogea Sud Constanța, înaintea meciurilor cu Dinamo și Csurgoi (galerie foto)

 
HC Dobrogea Sud Constanța, în așteptarea meciului cu Dinamo
Ionuț Nistor - „La echipa noastră a rămas același spirit de luptă“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii